REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gabrielius Landsbergis žada paramą Sauliaus Skvernelio Vyriausybės sprendimams. Konservatorių lyderis pagaliau įvardino, kokiose srityse ši parama ir palaikymas bus teikiamas. 

Gabrielius Landsbergis žada paramą Sauliaus Skvernelio Vyriausybės sprendimams. Konservatorių lyderis pagaliau įvardino, kokiose srityse ši parama ir palaikymas bus teikiamas. 

REKLAMA

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos lyderis Gabrielius Landsbergis, savaitgalį, interviu „Alfa savaitė“ pareiškė, kad nors nesutinka su daugeliu Ramūno Karbauskio ir visos „Valstiečių“ frakcijos sprendimais, tačiau žada galimybę paremti Vyriausybės ir premjero Sauliaus Skvernelio vykdomas reformas. O paklaustas, gal tokiu atveju konservatoriai prisijungtų prie valdančiosios daugumos, G. Landsbergis atsakė: „Žiūrėsime, niekas iki šiol nekvietė, gal ateis diena, kai socialdemokratai nusibos.“

Daug ką nustebino?

Gabrielius Landsbergis, komentuodamas šį daug klausimų iškėlusį pareiškimą, teigia, kad paremtų jų partijos programą atitinkančius Vyriausybės sprendimus. „Daug ką nustebino nuostata, jog TS-LKD, net ir būdama opozicijoje, yra pasirengusi paremti esmines S. Skvernelio žadamas reformas, kai tokios pagaliau bus atneštos į Seimą. Ką remtume? Valstybinių bankų ir vaistinių, studentų siuntimo už mokslus atidirbti į regionus ir kitų su sveiku protu prasilenkiančių “valstiečių” iniciatyvų remti tikrai nesiruošiame. Apie bendrus darbus galime kalbėti tik ten, kur jie tikrai reikalingi Lietuvai ir atitinka mūsų programą“, - sako G. Landsbergis. 

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat Konservatorių partijos lyderis išvardino, kokiose srityse planuoja palaikymą Sauliaus Skvernelio Vyriausybei. „Tai yra aukštojo mokslo reforma, paliekant Lietuvoje 2-3 aukščiausius tarptautinius standartus atitinkančius nacionalinius universitetus. Bendrojo lavinimo pertvarka, visų pirma keičiant mokytojų rengimo sistemą ir depolitizuojant mokyklų vadovų skyrimo tvarką. Valstybės valdomų įmonių (įskaitant miškus ir paštą) reforma, užtikrinanti skaidrų jų valdymą bei leidžianti tikėtis teisingų dividendų į valstybės biudžetą.

REKLAMA

Taip pat viešojo sektoriaus pertvarka, atsisakant perteklinių valstybės funkcijų, didinant veiklos efektyvumą bei pagaliau sumažinant išsikerojusį biurokratinį aparatą. Užsienio investicijų pritraukimo sistemos pakeitimai, sukuriantys instrumentus aktyviai investicijų medžioklei, o ne tiesiog pasyviam laukimui, kol investuotojai patys pasirinks Lietuvą. Mokesčių reforma, realiai padedanti šiandien skurdžiausiai gyvenantiems mūsų visuomenės nariams bei mažinanti socialinę atskirtį. Ir poelgiai skatinantys lūžį kovoje su korupcija ir valstybės resursų švaistymu, sustiprinant Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) bei suteikiant daugiau galių Viešųjų pirkimų tarnybai“, - vardina konservatorių lyderis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų