REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Kraupus vaizdas Karveliškių kapinėse sukrėtė net ir visko mačiusius – dalis kapaviečių atsidūrė po vandeniu, kryžiai vos matomi, žvakės ir gėlės plaukioja nuo vieno kapo prie kito. Šoko ištikti artimųjų netekę vilniečiai kaltina miesto valdžią, esą bėda buvo žinoma seniai, tačiau niekas nieko nesiėmė daryti.

Valdininkai kaltės kratosi, ir aiškina, kad prieš gamtą nepašoksi. Bet jeigu artimieji pateiks įrodymus, kad vanduo suardė kapus, žadama svarstyti, ar atlyginti žalą.

Tai ne ištraukos iš siaubo filmo, o vaizdai iš Karveliškių kapinių. Dalis kapų staigiai atšilus ir ėmus tirpti sniegui atsidūrė po vandeniu.

Moteris atsiduso lengviau. Jos artimųjų kapai vandens nepaliesti. Tačiau sako, jeigu būtų radusi apsemtus kapus, nedelsiant iš savivaldybės reikalautų kompensacijos. Juolab, kai priduria kiti seniai kapavietes lankantys žmonės, kad čia kadaise buvęs vandens telkinys, žmones čia gaudydavo žuvis, tad prieš leisdami laidoti čia žmones, valdininkai galėjo paruošti vietas. Juk už palaidojimą čia plėšiami nemenki pinigai. Prie kryžiaus kalama savivaldybė iš dalies kaltės kratosi. Esą prieš gamtą nepašokinėsi. O kur laidoti artimuosius, žmonės turėjo atidžiau patys rinktis. Tad kompensacijų savivaldybė dalinti neskubės.

REKLAMA
REKLAMA

Ir priduriama, esą savivaldybė išduoda leidimą laidoti konkrečiose kapavietėse, nenurodant konkrečios vietos. Ją žmonės turi rinktis patys. Iš savo pusės valdininkai žada įrengti daugiau vandens nuleidimo šulinių.

Mirusieji jau pasiskųsti negali. Tad vienintelė galimybė gyviesiems, žiūrintiems šį siužetą, vietą ateityje sau išsipirkti ant kalno, o ne dauboje. Priešingai - karstas atsidurs ne po žeme, o vandenyje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų