REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
FC Žalgirio spaudos konferencija (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Antradienį Vilniaus miesto savivaldybėje pristatytas 2017-ųjų metų Vilniaus „Žalgiris“. Ketverių pastarųjų metų šalies čempionai 70-ąjį klubo sezoną pasitinka su 50 tūkstančių eurų biudžetu, ryškiais naujokais, nauju autobusu ir nesumažėjusiomis ambicijomis.

20

Antradienį Vilniaus miesto savivaldybėje pristatytas 2017-ųjų metų Vilniaus „Žalgiris“. Ketverių pastarųjų metų šalies čempionai 70-ąjį klubo sezoną pasitinka su 50 tūkstančių eurų biudžetu, ryškiais naujokais, nauju autobusu ir nesumažėjusiomis ambicijomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ryškūs naujokai

Vyriausiasis „Žalgirio“ komandos treneris Valdas Dambrauskas įteikė marškinėlius ryškiausiems komandos naujokams. Šimtą aukščiausiosios Prancūzijos lygos rungtynių sužaidęs malietis Mahamane‘as Traore vilkės 16-uoju, o iš Lisabonos „Belenenses“ pasiskolintas serbas Komnenas Andričius – 18-uoju numeriu pažymėtais marškinėliais.

REKLAMA

K. Andričius Lietuvoje pirmąkart karjeroje treniravosi dirbtinės dangos aikštėje.

„Futbole sunkiausia mušti įvarčius. Tie, kurie tai daro, yra labai paklausūs. Komnenas – labai stiprus fiziškai, gerai žaidžia nugara į priešininkų vartus“, – naujoką pristatė V. Dambrauskas.

Tiek K. Andričius, tiek M. Traore „Žalgiryje“ spėjo sužaisti draugiškų rungtynių. Afrikietis kurį laiką treniravosi individualiai, tad šią savaitę sužaidė pirmąjį pusvalandį per pastaruosius septynis mėnesius.

REKLAMA
REKLAMA

Maliečio fizinė forma ir anksčiau kamavusios traumos V. Dambrausko negąsdina. „Žalgiris“ yra profesionalus klubas, tad visų naujokų sveikata itin kruopščiai tikrinama, – atkirto čempionų treneris. – Mahamane’o kvalifikacija niekam nekelia abejonių. Esu įsitikinęs, kad tai bus vienas „Žalgirio“ lyderių.“

Lietuvos čempionų komanda po praėjusio sezono pasikeitė nedaug. Ekipa atsisveikino su ne pagrindiniais ekipos žaidėjais – vartininku Karoliu Čirba, gynėju Mariumi Žaliūku, saugais Tautvydu Eliošiumi, Marinu Matošu, Linu Pilibaičiu, puolėju Simonu Stankevičiumi. Didžiausias praradimas – rezultayviausias praėjusio sezono „SMScredit.lt A lygos“ futbolininkas iš Serbijos Andrija Kaludjerovičius, išvykęs į Tailandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prie „Žalgirio“ prisijungė Lietuvos rinktinės duonos ragavęs gynėjai – Rolandas Baravykas ir po pertraukos į ekipą grįžęs Georgas Freidgeimas. Po sezono pauzės „Žalgiryje“ žais ir puolėjas Darvydas Šernas.

„Sirgaliai galės didžiuotis tuo, kaip žaidžiame“

„Žalgiris“ sezonui rengėsi ne tik Lietuvoje. Čempionai dvi savaites treniravosi Turkijoje. Ten žalgiriečiai sužaidė šešerias rungtynes su varžovais iš Baltarusijos, Gruzijos, Slovakijos, Slovėnijos ir Rusijos.

„Į Turkiją vykome pakeisti aplinkos. Tai lipdo ir stiprina komandą, jos ryšius. Turkijoje rungtyniavome su tikrai geromis komandomis, kurios savo šalies čempionatuose užima aukštas vietas“, – vertino V. Dambrauskas.

REKLAMA

Treneris viliasi, kad šiemet komanda bus dar agresyvesnė, daugiau kontroliuos kamuolį bei rungtynių ritmą. „Turime subalansuotą komandą ir žaisime taip, kad kuo daugiau žiūrovų ateitų į mūsų rungtynes. Jie galės didžiuotis tuo, kaip rungtyniauja Vilniaus „Žalgiris“, – žadėjo komandos strategas.

Draugiškų rungtynių cikle po du įvarčius pelnė gynėjas Mamadou Mbodjis, puolėjai K. Andričius, D. Šernas, po vieną – Linas Klimavičius ir Matija Ljujičius.

„Visi pasakojo daug gerų dalykų apie „Žalgirį“. Turkijoje pats tuo įsitikinau ir pamačiau, kad ši komanda tarsi šeima“, – įspūdžiais dalijosi K. Andričius.

REKLAMA

M. Traore jaučiasi laimingas pasirinkęs „Žalgirį“ ir viliasi, kad pateisins visų lūkesčius.

Bus turtingesnis

„Žalgirio“ vykdomoji direktorė Vilma Venslovaitienė pristatė artėjančio sezono biudžetą. Čempionai planuoja surinkti 2 279 918 eurų. 38 procentus lėšų sudarys Vilniaus miesto savivaldybės parama. 35 procentai bus gauti iš rėmėjų, 27 iš UEFA.

Šiemetinis biudžetas – 50 tūkstančių eurų didesnis nei pernai (2 229 229).

Klubas planuoja išleisti 2 098 084 eurus. 66 procentus atlyginimams, 34 – kitai veiklai. Dalis pastarosios bus skirta jaunimo ugdymui – 200 082 eurai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žalgirio“ planuojamos išlaidos per 180 tūkstančių eurų mažesnės nei pajamos.

„Turime laisvų pinigų. Jie skirti tam atvejui, jei įveiktume antrąjį UEFA Čempionų lygos kvalifikacinį etapą, – atviravo V. Venslovaitienė. – Mūsų tikslas eilę metų nesikeičia – laimėti visus įmanomus titulus Lietuvoje. Norime, kad trofėjai puoštų Vilniaus miestą ir jais toliau džiaugtųsi mūsų sirgaliai.“

„Žalgiris“ artėjančio sezono metu į rungtynes vyks antradienį pristatytu autobusu su klubo simbolika.

Direktorė prasitarė, kad komandos gerbėjams ruošia ir 70-ojo gimtadienio staigmeną – šventę, kurios programa rengiama.

REKLAMA

V. Venslovaitienė Vilniaus miesto merui Remigijui Šimašiui ir vicemerui Linui Kvedaravičui įteikė „Žalgirio“ marškinėlius, pažymėtus 70-uoju numeriu.

R. Šimašius vylėsi gražaus sezono ir pergalių. Miesto „galva“ tikisi, jog ateityje „išdygs“ ir stadionas, kuriame žais „Žalgiris“.

L. Kvedaravičius linkėjo pirmojo sezono trofėjaus sekmadienį – laimėti LFF Supertaurę. „Palaikykime klubą, būkime su juo ir pergalės ateis“, – kalbėjo Vilniaus vicemeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų