REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos universitetas turi būti pertvarkytas, bet privalo išlikti savarankiškas, sako uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

Klaipėdos universitetas turi būti pertvarkytas, bet privalo išlikti savarankiškas, sako uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasiūlymus dėl Klaipėdos mokslo institucijų tinklo Vyriausybei besirengiantis pateikti V.Grubliauskas taip pat teigia, kad vizijos, kaip sistemiškai pertvarkyti tinklą, uostamiestis nepasiūlys.

REKLAMA

„Nelabai įsivaizduoju, kaip suderinti tinklą neturint galių. Kaip siūlyti savo modelį, kuris Vilniuje jau, ko gero, seniai sulipdytas – tegu nevertina niekas to kaip bėgimo nuo sprendimo, bet modelį turi matyti steigėjas, šeimininkas. Mes (...) neturime pakankamai finansinės ir turinio informacijos. Siūlyti sprendimus, kurie būtų įvardyti kaip proceso, kurio realiai nebuvo, imitacija - nemanau, kad tai pats efektyviausias žingsnis“, – BNS antradienį sakė V.Grubliauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, diskutuojant su regiono mokslo įstaigomis, pirmiausia jos išsako siekį išlikti. Atsakymą Švietimo ir mokslo ministerijai žadama išsiųsti antradienį.

„Natūralu, kad matant labai skirtingus plataus institucijų rato atsakymus, kalbėti apie vientisą vaizdą, koks turėtų būti tinklas, būtų labai sudėtinga. Kiekvienas institutas: ar atskirtos savivaldybės, ar pramonininkai, ar kolegijos, ar universitetas, ar dar kiti institutai, kurių buvo užklausta, iš savo pozicijos išsakė tam tikrą lūkestį, bet negalima būtų to vardinti kaip sisteminio visa apimančio sprendimo (...). Kiekvienas šioje situacijoje pirmiausiai žiūri savo institucijos egzistencinio aspekto, išgyvenimo aspekto, o ne tapimo kažkam patrankų mėsa ar donoru sergančiam organizmui“, – aiškino meras.

Jis taip pat sakė, kad Klaipėda ministerijai teikiamuose pasiūlymuose vienareikšmiškai pasisako tik už savarankiško universiteto išsaugojimą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų