REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar visai neseniai trijų vaikų mama Kristina Stumbrienė į veidrodį žvilgtelėdavo tik prispirta būtinumo. O dabar moteris atvira – galėtų „staipytis“ prieš jį ištisas valandas. „Priežastis labai paprasta – aš ėmiau sau patikti“, - pasakoja Kristina.

Dar visai neseniai trijų vaikų mama Kristina Stumbrienė į veidrodį žvilgtelėdavo tik prispirta būtinumo. O dabar moteris atvira – galėtų „staipytis“ prieš jį ištisas valandas. „Priežastis labai paprasta – aš ėmiau sau patikti“, - pasakoja Kristina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 Drovėtis savo kūno moteris pradėjo besilaukdama antrojo vaikelio. „Tuo metu priaugau apie 40 kilogramų. Atrodžiau kaip prarijusi balioną. Viskas, ką besimatuodavau, labiau buvo panašu į maišą nei į normalų drabužį“, - prisimena Kristina.

REKLAMA

Tačiau didžiausiu košmaru ji visgi vadiną laiką, kuomet gimus vaikeliui svoris pradėjo kristi. „Kilogramai pamažu tirpo. Atrodė, kad mano figūra vėl bus kaip buvusi, tačiau pilvas nesitraukė nė trupučio“, - sako Kristina. Tuomet paaiškėjo tikroji priežastis – gimdymo metu Kristinai prasiskyrė pilvo raumenys. „Dariau visus pratimus, kuriuos rekomendavo specialistai tačiau niekas nepadėjo“, - sunkiausią laikotarpį prisimena moteris.

REKLAMA
REKLAMA

„Atrodžiau taip, tarsi ką tik po gimdymo, nors jau buvo praėję keli mėnesiai. Pilvas tiesiog kabėjo“, - sako ji. Kaip tik tuomet Kristina pirmą kartą pagalvojo, kad be plastikos chirurgų pagalbos susigrąžinti buvusias kūno formas greičiausiai nepavyks. „Su vyru planavome dar vieną vaikelį, tad planą pasigražinti teko atidėti vėlesniam laikui“, - pasakoja Kristina.

Moteris su siaubu prisimena laikotarpį, susilaukus antrojo vaikelio. Kristina atvira – spinta tapo jos didžiausiu priešu. „Surasti parduotuvėse tinkamo dydžio rūbus buvo misija neįmanoma. Kad ir ką beapsirengdavau, neatrodžiau sau nei graži, nei laiminga“, - skaudžiais prisiminimais dalinasi moteris ir neslepia, kad tuo metu ją labiausiai žeidė aplinkinių pastabos ir komentarai, kad galbūt ji ir vėl laukiasi. „Kabantį pilvą maskuojantys, prispaudžiantys apatiniai man buvo laikinas išsigelbėjimas. Bet moterys man tikriausiai pritars, kad su jais nesijauti nei moteriška, nei seksuali, o tarsi su šarvais, varžančiais judesius. O kaip tik tokių apatinių buvo pilna mano spinta“, - pasakoja Kristina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moteris atvira – tuo metu ją nuolat kankino blogos nuotaikos, irzlumas, nepasitenkinimas viskuo. „Pykau ir ant savęs, ir ant viso pasaulio, kad turiu taikytis su nukarusiu pilvu. Visa tai, aišku, atsiliepė ir santykiuose su vyru. Tikriausiai dėl to vos išgirdęs apie mano planus darytis pilvo plastikos operaciją, jis mane palaikė šimtu procentų, nors visuomet tvirtino, kad esu jam graži tokia, kokia esu“, - pasakoja Kristina.

Gimus trečiajam vaikeliui ir praėjus pogimdyviniam laikotarpiui, moteris nuskubėjo pasikonsultuoti su vienu garsiausiu Lietuvoje plastinės chirurgijos specialistu dr. Sauliumi Vikšraičiu. „Pirmas įspūdis buvo toks geras, kad net negalvojau kreiptis dar kažkur kitur. Aptarėme būsimos operacijos eigą, reabilitacijos laikotarpį ir galimą maksimalų rezultatą“, - pasakoja Kristina. Tiesa, moteriai buvo liepta per mėnesį atsikratyti dešimties kilogramų svorio. „Tikrai nebuvo lengva, bet ryžtas buvo toks didelis, tad visus nurodymus įvykdžiau“, - juokiasi Kristina.

REKLAMA

Moteris pasakoja, kad pasiryžusi pilvo plastikai, ji nutarė padailinti ir savo krūtinę. „Mano krūtys visuomet buvo labai mažos, o po trijų gimdymų jos buvo dar ir tuščios, tad norėjau, kad būtų įdėti implantai“, - sako Kristina.

Operacijos metu trijų vaikų mamai buvo pašalintas odos ir poodžio perteklius, esantis tarp bambos ir gaktos. Atkėlus audinį nuo pilvo apačios iki šonkaulių lanko, pašalinus odos perteklių ir susiuvus, virš bambos buvę audiniai atsirado ties gakta, o bamba buvo įsodinta naujoje vietoje. „Po operacijos atrodžiau baisiai, viską skaudėjo. Tačiau nesigailėjau nė akimirkai. Du mėnesius dėvėjau kompresinius apatinius ir kiekvieną dieną laukiau tos akimirkos, kai galėsiu prieš veidrodį puikuotis savo naujuoju kūnu“, - prisimena Kristina.

REKLAMA

Paklausta, ko labiausiai jai norėjosi po operacijos, moteris atsako net negalvodama: „Labiausiai troškau kuo greičiau nuvažiuoti į apatinių parduotuvę ir apsipirkti.

Prisipažinsiu, pirkinių kiekis buvo įspūdingas“.

Praėjus reabilitacijos laikotarpiui, Kristina su šeima išvyko į atostogauti į Turkiją. „Neslėpsiu, mano uždarus maudymosi kostiumėlius pakeitė seksualūs bikiniai ir aš jaučiausi taip gerai juos dėvėdama, kad buvo neįmanoma nepastebėti mano atsiradusio pasitikėjimo savimi. Dabar jau žinau, kad operacija buvo geriausias mano sprendimas“, - džiaugsmo neslepia Kristina. Ir visoms moterims, kurios susidūrė su panašia problema, pataria neatidėlioti ir atrasti ryžto permainoms. „Kam kankintis pačioms ir savo blogomis nuotaikomis kankinti savo šeimą, artimuosius, draugus, jei šiuo metu plastinė chirurgija gali tokias problemas išspręsti? Nebijokite ir darykite tai, kas jums suteiks pasitikėjimo savimi ir džiaugsmo“, - sako ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gydytoja akušerė – ginekologė Asta Valytė tvirtina ne kartą susidūrusi su tokiais atvejais kaip Kristinos ir sako, kad didesnę riziką tiesiųjų pilvo raumenų išsiskyrimui turi nėščiosios esnt viršsvoriui, stambiam vaisiui, esant  didesniam nei norma vaisiaus vandenų kiekiui, daugiavaisiam  nėštumui, silpnam pilvo presui. „Pilvo raumenų diastazė sutrikdo pilvo raumenų sugebėjimą stabilizuoti liemenį, skatina juosmeninės dalies skausmus, padidėja pilvo apimtis, pilvas nukąra. Negydoma, tai gali turėti poveikį moters sveikatai - pakinta išvaizda, pilvas atrodo neestetiškai, nukąra, formuojama netaisyklinga laikysena, vargina nugaros skausmai, galimas šlapimo nelaikymas“, - sako gydytoja A. Valytė ir priduria, kad tokių problemų žymiai mažiau turi moterys, kurios aktyviai sportavo, turėjo gerą pilvo presą.

A. Valytė sako, kad pilvo raumenų prasiskyrimas gali būti gydomas keliais būdais - korsetu, kineziterapija ir chirurginiu gydymu. „Speciali pilvo preso pratimų programa gali užkirsti kelią pilvo raumenų prasiskyrimui. Nėštumo metu svarbu fizinis aktyvumas, speciali nėščiosioms adaptuota fizinių pratimų programa, pilvo raumenų stiprinimas. Taip pat svarbi pilnavertė mityba - racione turi netrūkti skysčių, vitaminų, mineralų, polinesočių omega riebalų rūgščių. Reikėtų vengti gazuotų gėrimų, didesnio druskos kiekio, pusgaminių,  konservantų, stabilizatorių turinčio maisto“, - pataria Gydytoja akušerė – ginekologė Asta Valytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų