REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Kelių eismo taisyklių pažeidėjams griežtos baudos – kai kurie praras teisę vairuoti (nuotr. Policijos)

Orams po truputį šylant ir vis gerėjant eismo sąlygoms, keliuose jau pastebimi pirmieji pavasario pranašai – motociklai ir didelį važiavimo greitį mėgstantys vairuotojai.

3

Orams po truputį šylant ir vis gerėjant eismo sąlygoms, keliuose jau pastebimi pirmieji pavasario pranašai – motociklai ir didelį važiavimo greitį mėgstantys vairuotojai.

REKLAMA

Todėl siekiant, kad neatsakingi asmenys nekeltų pavojaus sau ir kitiems eismo dalyviams, Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai sustiprino eismo dalyvių kontrolę mieste ir rajone, didžiausią dėmesį skiriant neblaiviems, greitį viršijantiems ir draudžiamose vietose lenkiantiems vairuotojams kontroliuoti.

Vasario 17-osios rytą vykdytos eismo saugumo kontrolės metu, Telšių mieste ir rajone nustatyta 12 kelių eismo taisyklių pažeidėjų. Iš jų, net pusei vairuotojų administracinio nusižengimo protokolai surašyti už važiavimą be saugos diržų. Už šį pažeidimą, vairuotojams gresia baudos nuo 30 iki 50 eurų. Pakartotinis toks pažeidimas užtrauktų baudą nuo 60 iki 90 eurų su galimu teisės vairuoti transporto priemones atėmimu 1-2 mėn.

Reido metu, taip pat nustatyti ir du greičio viršijimo atvejai bei po vieną kitokio pobūdžio pažeidimą: naudojimąsi rankomis mobiliuoju telefonu, neįregistruoto automobilio ir krovininio automobilio eksploatavimo pažeidimus bei lenkimą draudžiamoje vietoje. Pastarajam pažeidėjui (gimęs 1971 m.) pasisekė mažiausiai. Jis, kelyje Telšiai-Varniai-Laukuva, automobiliu „Toyota Corola Verso“ lenkęs kitą transporto priemonę kirsdamas ištisinę kelio ženklinimo liniją ir išvažiuodamas į priešpriešinio eismo juostą, kai tai daryti yra draudžiama, pagal LR ANK 420 str., 1 d., paklos 85 eurų baudą ir 3 mėn. neteks teisės vairuoti. Tad, pareigūnai įspėja, kad jei kelyje transporto priemonę planuojate lenkti draudžiamoje vietoje, už tokį pažeidimą prarasite teisę vairuoti nuo 3 iki 6 mėn.

REKLAMA
REKLAMA

Vasario 19-osios naktį, apie 3.30 val., pareigūnams patruliuojant Telšių mieste, Masčio gatvėje buvo sustabdytas automobilis „Saab“, kurio vairuotojai (gimusi 1988 m.) nustatytas vidutinis – 1,54 promilės girtumas. Dėl vairavimo išgėrus, moters atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 281 str.

REKLAMA

Saugumas – vienas iš svarbiausių prioritetų kelyje, todėl pareigūnai ragina nerizikuoti savo bei kitų eismo dalyvių gyvybėmis. Gerbkite vieni kitus kelyje, būkite atsakingais ir draugiškais vairuotojais, nepažeidinėkite kelių eismo taisyklių reikalavimų. Kelių policijos pareigūnai linki saugių kelionių!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų