REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
50
Kauno „Žalgiris“ – Karaliaus Mindaugo taurės čempionas! (nuotr. Fotodiena.lt)

Kauno „Žalgiris“ visą kelią iki Karaliaus Mindaugo taurės finalo žygiavo be rimtesnio varžovų pasiprie::šinimo, tačiau jo sulaukė lemiamoje kovoje. Vis dėlto Panevėžio „Lietkabeliui“ nepavyko jau trečią kartą šį sezoną įveikti kauniečių, o šie šventė pergalę 84:63 ir į viršų kėlė čempionų trofėjų.

50

Kauno „Žalgiris“ visą kelią iki Karaliaus Mindaugo taurės finalo žygiavo be rimtesnio varžovų pasiprie::šinimo, tačiau jo sulaukė lemiamoje kovoje. Vis dėlto Panevėžio „Lietkabeliui“ nepavyko jau trečią kartą šį sezoną įveikti kauniečių, o šie šventė pergalę 84:63 ir į viršų kėlė čempionų trofėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau pirmasis ketvirtis žadėjo, kad bus itin karšta: L. Westermannas buvo nubaustas technine pražanga, po nesportinę gavo Antanas Kavaliauskas ir Simas Galdikas.

REKLAMA

Antrajame kėlinyje „Žalgiris“ bandė bėgti į priekį ir tai darė sėkmingai, tačiau panevėžiečiai surengė sėkmingą atkarpą ir rezultatą išlygino prieš pat pertrauką.

Po ilgosios pertraukos į aikštę sėkmingiau sugrįžo „Žalgiris“ ir iš karto įgijo 8 taškų pranašumą, o „Lietkabelis“ neišvengė pražangų problemos. Įpusėjus trečiajam kėliniui jau tyrs Panevėžio ekipos krepšininkai turėjo po keturias asmenines nuobaudas.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtajame kėlinyje kauniečiams pavyko ne tik išlaikyti, bet ir šiek tiek padidinti persvarą. Tašką padėjo du taiklūs Artūro Milaknio tritaškiai kėlinio viduryje, kai kauniečiai įgijo 18 taškų persvarą.

„Žalgiris“: K. Pangos (7 rez. perd.) ir B. Motum po 14, L. Westermann (4 rez. perd.) 12, E. Ulanovas (6 atk. kam.) ir P. Jankūnas (6 atk. kam.) po 10, A. Milaknis ir A. Kavaliauskas (4 atk. kam.) po 8.

„Lietkabelis“: B. Madgen ir S. Galdikas po 11, D. Tarolis (5 atk. kam.) ir K. Lavrinovič po 9, D. Lavrinovič 7, Ž. Janavičius ir L. Williams (7 rez. perd.) po 6.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rungtynių eiga

Pirmas kėlinys

Pirmųjų taškų panevėžiečiams teko laukti daugiau nei tris minutes, tačiau ledu pralaužė B. Madgenas, kuris pataikė tritaškį. Per tą laiką „Žalgiris“ buvo spėjęs pelnyti 5 taškus.

Ketvirčio viduryje Leo Westermannas pažeidė taisykles, tačiau su teisėjų sprendimu nesutiko bei ginčijosi, dėl to užsidirbo ir techninę pražangą (8:5).

Antroje kėlinio pusėje prasidėjo ir kitokia kova: Simas Galdikas alkūne stuktelėjo Antanui Kavaliauskui, šis neliko skolingas ir varžovą pastūmė. Abu žaidėjai buvo nubausti nesportinėmis pražangomis.

REKLAMA

Po pirmojo kėlinio 18:10 pirmavo pavyzdinę gynybą demonstravęs Kauno „Žalgiris“.

Antras kėlinys

Po pertraukėlės į aikštę sėkmingiau sugrįžo „Lietkabelis“ ir po Gintaro Leonavičiaus dvitaškio skirtumas sumažėjo iki 4 taškų (20:16).

Įpusėjus kėliniui rungtynių nerezultatyvumas toliau atsispindėjo švieslentėje. Kauniečiai vis dar turėjo trapią dviejų taškų persvarą (25:23).

Kėliniui persiritus į antrąją pusę kauniečiai buvo įgiję 8 taškų pranašumą, tačiau keliomis tiksliomis atakomis per Simą Galdiką atsakė „Lietkabelis“, vėliau dar pridėjo tritaškį ir net buvo išsiveržę į priekį. Į didžiąją pertrauką komandos išėjo kauniečiams pirmaujant 34:33.

REKLAMA

Trečias kėlinys

Prieš kėlinio pradžią apdovanojimu už džentelmeniškumą sporte buvo apdovanotas vienas garsiausių visų laikų Lietuvos trenerių Jonas Kazlauskas.

Po pertraukos geriau rungtyniauti sekėsi kauniečiams, kurie per keturias minutes įgijo pavojingą 9 taškų pranašumą, o Kazys Maksvytis buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės.

Vaizdas aikštėje toliau nesikeitė, o „Lietkabeliui“ prasidėjo pražangų problemos: likus dar pusei trečiojo kėlinio po keturias asmenines pražangas turėjo S. Galdikas, Ž. Skučas ir G. Leonavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po trijų kėlinių 62:50 priekyje buvo Kauno „Žalgiris“.

Ketvirtas kėlinys

Nesportine pražanga prieš Simą Galdiką buvo nubaustas Renaldas Seibutis, o „centras“ realizavo baudų metimus, po kurių kamuolį turėjo „Lietkabelis“ ir pelnė tris taškus.

Tačiau, atrodo, kad tai buvo paskutinis panevėžiečių pasispardymas. Neilgai trukus „Žalgiris“ įgijo jau 16 taškų pranašumą (72:56), o galutinai „Lietkabelį“ pribaigė du Artūro Milaknio tritaškiai iš eilės.

Prieš rungtynes

Panevėžiečiai tik po įtemptos kovos 75:70 pranoko ilgai pirmavusius Utenos „Juventus“ krepšininkus, o „Žalgiris“ net nesuprakaitavo rungtynėse su Prienų-Birštono „Vytautu“ 76:55.

REKLAMA

Kalbėdamas apie finalo varžovus Šarūnas Jasikevičius sakė, kad pusfinalyje „Lietkabelis“ nepademonstravo krepšinio, kurį gali žaisti. Verta paminėti, kad panevėžiečiai yra vienintelė LKL komanda, kuri šiemet „Žalgirį“ nugalėjo jau du kartus. Tiesa, abi pergales šventė namų arenoje.

Paklaustas, ar lengvas kelias iki finalo žaidėjų neužmigdys, Šaras sakė: „Jeigu jau finale kažkas gali užliūliuot, tai tikrai turim problemų. Tikiuosi, kad taip nebus.“

Kai dar nebuvo aiškus varžovas kovoje dėl trofėjaus, Kazys Maksvytis taip pat prisiminė istoriją: „Prieš „Žalgirį“ paskutines rungtynes laimėjom, prieš Prienus – pralaimėjome.“

REKLAMA

Pusfinalio rungtynėse „Žalgirio“ gretose rezultatyviausias buvo 10 taškų pelnęs Lukas Lekavičius, 9 taškus surinko kitas įžaidėjas Kevinas Pangosas.

„Lietkabelio“ komandoje rezultatyviausias šeštadienį buvo 15 taškų pelnęs Lorenzo Williamsas, po 13 pridėjo Žygimantas Skučas ir Kšištofas Lavrinovičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų