REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
86
Parodė slaptuosius kambarius: štai kaip atrodo prostitučių pragaras (nuotr. Vida Press)

Turbūt nereikia net sakyti, kad daugelyje Europos miestų prostitucija tiesiog klesti.

86

Turbūt nereikia net sakyti, kad daugelyje Europos miestų prostitucija tiesiog klesti.

REKLAMA

Prostitucija žinoma nuo senų laikų, todėl neretai vadinama „seniausia profesija“. Dar prieš mūsų erą vergės buvo naudojamos ne tik įprastiems darbams, bet ir seksui.

Prostituciją reguliuojantys įstatymai visame pasaulyje skiriasi: nuo visiško tiek prekiavimo savo kūnu, tiek sekso paslaugos įsigijimo uždraudimo, vieno iš šių elementų draudimo iki visiškai minimalaus ar iš esmės jokio reguliavimo. Tiesa, net ir tose šalyse, kuriose vienas iš prostitucijos elementų yra legalizuotas, vis dėlto yra pateikiami tam tikri reikalavimai, pavyzdžiui, darbas tik tam tikroje apribotoje teritorijoje.

Tačiau praktikoje šie įstatymai ar reguliavimai prostitucijai turi menką įtaką, nes kovai su „šia profesija“ taikomos bausmės dažniausiai nėra efektyvios.

Jeigu prostitucija nėra legalizuota, ji vis tiek veiks nelegaliai. Ir kuo daugiau bus reguliuojama įstatymu, tuo daugiau bus ir pažeidimų. Todėl prostitucijos legalizavimo klausimas jau ilgą laiką yra itin prieštaringas tiek politinėje, tiek socialinėje terpėje, ir konsensusą čia rasti yra išties sudėtinga. Todėl ir reguliavimas visame pasaulyje skiriasi. Štai Šiaurės Korėja, Sudanas, Iranas ir Saudo Arabija už prostituciją baudžia mirties bausme, tačiau yra šalių, kurios prostituciją legalizuoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų