REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
V. Martišiūtė ir RR. Ambraza (nuotr. Policijos)

Visą Lietuvą sukrėtusios dainininkės Vilmos Martišiūtės nužudymo istorijoje atomazgos dar teks palaukti. Pagrindinis įtariamasis nužudymu, buvęs aukos mylimasis, Rolandas Ambroza nusišovė, bet pareigūnai dar tikrins informaciją, kuri leistų išsklaidyti bet kokias abejones, kas iš tikro įvykdė šį cinišką nusikaltimą.

20

Visą Lietuvą sukrėtusios dainininkės Vilmos Martišiūtės nužudymo istorijoje atomazgos dar teks palaukti. Pagrindinis įtariamasis nužudymu, buvęs aukos mylimasis, Rolandas Ambroza nusišovė, bet pareigūnai dar tikrins informaciją, kuri leistų išsklaidyti bet kokias abejones, kas iš tikro įvykdė šį cinišką nusikaltimą.

REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt pavyko išsiaiškinti, kad prieš nusižudydamas R. Ambroza nutarė savotiškai „padėti“ pareigūnams ir paliko ilgą atsisveikinimo laišką, kuriame smulkiai papasakojo įvykdyto nusikaltimo detales.

Itin atviras laiškas

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Mindaugas Baršys tv3.lt patvirtino, kad toks laiškas rastas: „Jis (laiškas – aut. past.) rašytas kompiuteriu. Laiške nuo A iki Z išdėstyta, kaip viskas vyko. Įtariamasis aprašė nusikalstamos veikos aplinkybes, prisipažino nužudęs savo auką, rašė, kad gailisi. Trumpai tariant, viską surašė, kaip ir ką padarė.“


SEKITE STRAIPSNIO AUTORIŲ „FACEBOOKE“


Atsisveikinimo laiške paaiškinama ir dar viena detalė, kuri iškart po nužudymo iškilo į viešumą. Teigta, kad V. Martišiūtė vasario 11-ąją autobusu vyko į Rietavą pas nepažįstamą moterį pasikalbėti dėl darbo. Apie ją viešai kalbėjo ir nužudytosios sugyventinis, kuris dingus mylimajam bandė susisiekti su ta moterimi, bet telefonu ji buvo nepasiekiama.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikriname visas galimas versijas. Tame laiške įtariamas žudikas rašo, kad pats apsimetė moterimi ir kalbėjo su būsima auka pakeistu balsu. Tokia buvo jo plano dalis. Tikėtina, kad ši versija gali pasitvirtinti, bet dar reikia palaukti, kad būtų galima tai patvirtinti“, - pasakojo M. Baršys

REKLAMA

Šaudė legaliai išduotu ginklu

Primename, kad oficiali V. Martišiūtės paieška paskelbta vasario 11 dieną. Jos kūnas automobilyje rastas tik vasario 15-ąją.

„Tiksliai negaliu pasakyti, kas rado kūną, nes paieškos veiksmus atliko Klaipėdos pareigūnai. Tauragė perėmė viską nuo tada, kai buvo rastas kūnas. Įtariamąjį pavyko greitai nustatyti, nes tuomet dar dingusia laikytos moters sugyventinis pranešė, kad įtaria būtent tą asmenį. Įtariamasis rašinėjo moteriai žinutes, regis, būta ir grasinimų“, - teigė M. Baršys

Portalo tv3.lt pašnekovas siūlė nedramatizuoti vėliau sekusių įvykių tokiomis antraštėmis, kaip „įtariamasis nusišovė apsuptas pareigūnų“: „Gavus pranešimą buvo siunčiamos gausios policijos pareigūnų pajėgos. Paskelbtas planas „Sulaikymas“. Gal jis išgirdo policijos automobilių sirenas ir suprato, kad pareigūnai žino jo buvimo vietą, todėl nusprendė nebelaukti bei nusišovė. Atvykus pareigūnams jis jau buvo negyvas.

REKLAMA
REKLAMA

Asmuo nusižudė iš legaliai savigynai išduoto ginklo. Tad logiška, kad jis nebuvo įskaitoje, turėjo tvarkingus dokumentus. Apie galimus smulkius jo padarytus pažeidimus neturime informacijos, bet jei buvo išduotas ginklas, reiškia jis buvo tikrintas ir teistumų tikrai neturėjo“, - akcentavo M. Baršys.

Daugiau nei du šūviai

Šiuo metu tyrėjai laukia teismo medicinos ekspertų išvadų. Pirminė mirties priežastis – šautinės žaizdos (daugiau nei dvi – aut. past.). Greičiausia, kad nusikaltimas įvykdytas tuo pačiu ginklu, kuriuo įtariamasis vėliau paskelbė mirties nuosprendį ir pats sau. Bet tai nėra vienintelis klausimas į kurį laukiama ekspertų atsakymų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tikriname ir tą versiją, kad mergina galėjo būti išprievartauta arba išžaginta. Mūsų tikslas atlikti ikiteisminį tyrimą ir patvirtinti arba paneigti tam tikras nusikaltimo detales“, - sakė policijos atstovas.

Pokalbio pabaigoje pareigūnas atkreipė dėmesį, kad į policiją visada reikia kreiptis, kai tik yra bet kokie realūs grasinimai: „Jokiu būdu nereikia ignoruoti tokių dalykų. Visada turi būti ribos. Yra numatytos atsakomybės už tokius veiksmus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų