REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
42
Eismas (nuotr. Fotodiena.lt)

Gera žinia skaičiuojantiems dienas iki pavasario – šaltis toliau sėkmingai traukiasi. Deja, besitraukdamas saulute jis mažai telepins. Atkeliauja lietūs bei šlapdriba.

42

Gera žinia skaičiuojantiems dienas iki pavasario – šaltis toliau sėkmingai traukiasi. Deja, besitraukdamas saulute jis mažai telepins. Atkeliauja lietūs bei šlapdriba.

REKLAMA

Šeštadienį ims pavasarėti

Šeštadienio naktį daug kur prognozuojami nedideli krituliai, dieną be žymesnių kritulių. Naktį vietomis rūkas. Temperatūra naktį nuo 2 laipsnių šilumos iki 3 laipsnių šalčio, dieną 1–6 laipsniai šilumos. Dieną pasirodys saulutė.

„Šiuo metu prasideda pusmetis, kai saulė lipa vis aukščiau, nors atrodo ir šalta, bet saulutė pražimba žymiai dažniau ir šio laikotarpio visiškai nepalyginsi su lapkričiu arba gruodžiu, kai yra niūru bei tamsu. Jei mes padalintume metus į du sezonus, tai nuo dabar prasideda antras pusmetis, kai saulė kils aukštyn, judės vis toliau į šiaurę. Iki tos galutinės vasaros dar toli, bet reiškiniai visi į ją vedą”, – kalbėjo etnologas Jonas Vaiškūnas. 

Sekmadienį daugės kritulių

Sekmadienio naktį Lietuvoje temperatūra bus panaši. Vilniuje bei kituose rytiniuose rajonuose bus tik 1 laipsnis šalčio, kitur jau aukščiau 0 laipsnių. Kaune bus 2 laipsniai šilumos, Panevėžyje taip pat bus apie 2 laipsniai, pajūryje šią naktį numatomi +3 laipsniai , Šiauliuose +2 laipsniai. Šią naktį kritulių nenumatoma, bet dangų bus apgaubęs debesų sluoksnis.

REKLAMA
REKLAMA

Dieną visoje Lietuvoje pasirodys kritulių, bet dėl vyraujančios pliusinės temperatūros sulauksime lietaus, o ne sniego, tačiau saulutė taip pat prasiskverbs pro debesų sluoksnį. Vilniuje bus +4 laipsniai, Kaune taip pat +4 laipsniai, pajūryje +4, Šiauliuose bei Panevėžyje taip pat +4 laipsniai. 

REKLAMA

Pirmadienį – nemalonūs krituliai nesitrauks

Pirmadienio naktį Lietuvoje bus dar daugiau kritulių,.palis beveik visur, tik šiaurės Lietuvoje tikėtina šlapdriba. Šią naktį Vilniuje temperatūra sieks +1 laipsnį, Kaune bus apie +3 laipsnių, Panevėžyje vyraus +3 laipsnis, pajūryje šią naktį numatomi +4 laipsniai, Šiauliuose temperatūra +2 laipsniai.

Dieną laikysis 2-3 laipsnių šiluma, pajūryje apie 4 laipsnius šilumos. Dienos metu išliks tie patys erzinantys krituliai, šiaurinėje Lietuvos dalyje – šlapdriba, kitur – lietus. 

Vėliau – išliks panašūs orai

Antradienį bei trečiadienį Lietuvoje bus panašūs orai, kaip ir prieš tai buvusiomis dienomis. Naktimis kai kur temperatūra gali nukristi laipsnį kitą žemiau nulio, bet bendrai naktimis temperatūra kils ir laikysis aukščiau nulio. Numatomi ir nemalonūs krituliai: lietus, kai kur šlapdriba.

REKLAMA
REKLAMA

Dienomis bus keli laipsniai šilumos, taip pat aplankys šlapdriba bei lietus.

Ledo storis

 Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis Tauragno ežero ledo storis siekia 28 cm, sniego ant ledo nėra, jis yra tinkamai užšalęs. Totoriškių ežeras Trakuose taip pat yra užšalęs, jo ledo storis siekia 28 cm. Kauno marios – Darsūniškyje taip pat padengtos ledu, jis siekia 23 cm. Nemuną Nemajūnuose dengia ledas su properšomis, jos storis 8 cm. Nemuną Smalininkuose taip pat dengia ledas su properšomis, jo storis tik 7 cm. Kuršių mariomis ties Vente plaukia dreifuojantis ledas, tačiau yra properšų, ties Nida ledo storis siekia 17 cm.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų