Pusryčiai (nuotr. Fotolia.com)

Pusryčiai (nuotr. Fotolia.com)

Įprastiems, darbo savaitės pusryčiams, dažniausiai renkamės ką nors greitai paruošiamo. Visiškai priešingi pusryčiai yra savaitgalį, kai galime daugiau laiko skirti pačiam gaminimo ir ragavimo procesui. Jeigu manote, kad paruošti gardžius, sočius ir neįprastus pusryčius sudėtinga – klystate. Maisto ekspertė Aistė Rasmussen patikina, kad reikia vos trupučio vaizduotės ir namiškius nustebinsite gardžiausiais pusryčiais.

Orkaitėje kepti kiaušiniai su saldžiųjų bulvių plutele

Iš Pietų Amerikos kilusios ir Lietuvoje vis populiarėjančios saldžiosios bulvės puikiai tinka ir pusryčiams. Maisto ekspertė šią nekaloringą ir gausiomis maistinėmis medžiagomis pasižyminčią daržovę siūlo pasigaminti su kiaušiniais ir kietuoju sūriu.

„Smulkiai sutarkuokite saldžiąją bulvę ir apibarstykite druska bei pipirais. Keksiukų skardą ištepkite sviestu ir į kiekvieną formelę įdėkite po 1 valgomąjį šaukštą tarkuotų bulvių ir 1 valgomąjį šaukštą tarkuoto kietojo sūrio. Tuomet ant viršaus įmuškite po kiaušinį, apibarstykite druska, džiovintu baziliku bei raudonėliu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių“, – sako IKI maisto ekspertė.

REKLAMA

Kiaušiniai (nuotr. Fotolia.com)

Kiaušiniai (nuotr. Fotolia.com)

Sveikiems pusryčiams – bandelė su daržovėmis ir šonine

Jei norite pasigaminti šiek tiek lengvesnius, sveikus ir skrandžio neapsunkinančius pusryčius – sumuštinis su šonine ir daržovėmis, kaip tik jums. Kulinarė pasakoja, kad sumuštinio gamybai tiks bet kokios jūsų mėgstamos daržovės.

„Skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite šoninės griežinėlius. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir apskrudinkite šoninę taip, kad kraštai šiek tiek apskrustų, tačiau vidurys liktų gana minkštas. Tuomet pasiruoškite daržoves – griežinėliais supjaustykite raudonąją papriką, smulkiai supjaustykite svogūną, keletą skiltelių česnako ir 1 didesnį pomidorą.

Daržoves pabarstykite druska bei pipirais ir kartu su šviežiais špinatų lapais suverskite į keptuvę. Įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir kepkite ant nedidelės ugnies kol daržovės suminkštės. Tuo metu orkaitėje paskrudinkite savo mėgstamas bandeles. Ant bandelės uždėkite šiek tiek daržovių, keptos šoninės ir tarkuoto mocarelos sūrio“, – patarimais dalinasi IKI kulinarė.

Skrudintas sumuštinis su riešutų sviestu

Sotūs, saldūs, dieviško skonio sumuštiniai – taip būtų galima apibūdinti šį savaitgalio pusryčiam tobulai tinkantį patiekalą. Kaip priduria maisto ekspertė, patiekus su įvairiais vaisiais, šis patiekalas, be abejonės, suteiks energijos puikiam ir turiningam savaitgaliui.

„Dideliame dubenyje sumaišykite 220 ml pieno, 110 g grietinės, 3 kiaušinius ir po 1 arbatinį šaukštelį cinamono bei vanilinio cukraus. Ant minkštos duonos užtepkite ploną sluoksnį riešutų sviesto ir braškių džemo.

Suspauskite 2 duonos gabaliukus ir pamirkykite sumuštinį į mišinį. Keptuvėje ištirpinkite gabaliuką sviesto ir ant vidutinės ugnies apkepkite sumuštinį iš abiejų pusių. Patiekite su kiviais, bananais ar kitais mėgstamais vaisiais“, – sako A. Rasmussen.

Riešutų sviestas (nuotr. Fotolia.com)

Riešutų sviestas (nuotr. Fotolia.com)

 

GAUK NEMOKAMĄ tv3.lt NAUJIENLAIŠKĮ Į SAVO PAŠTO DĖŽUTĘ:
UŽSISAKYTI
REKLAMA

Nėra komentarų

Keptuvės (nuotr. Fotolia.com)
Kartais sunku susigaudyti, kas kokiam maisto apdorojimui labiausiai tinka. Tačiau štai, pavyzdžiui, kepiniams maisto technologė Raminta Bogušienė kaip vieną geriausių ...
Maistas (nuotr. Fotolia.com)
Deja, bet kai kurie žmonės su amžiumi tik pilnėja. Kas būtų, jei galėtumėte išvengti su senatve susijusio svorio didėjimo, atsižvelgus į metus kontroliuodami mitybą? Nuo ...
Uogos (nuotr. Fotolia.com)
Nors šviežių uogų sezonas jau eina į pabaigą, laimei, jomis galime gardžiuotis ne tik vasarą. Pateikiame jus kelias pagrindines taisykles, kaip jas sudžiovinti, kad uogos būtų ...
Pomidorai (nuotr. Fotolia.com)
Paskutinis vasaros mėnuo kupinas darbų ir rūpesčių. Jau galima džiaugtis derliumi, tačiau reikia nepamiršti pasirūpinti sodo bei daržo augalais. Sodinimas Sodinkite gerai ...
Bulvių košė (nuotr. Fotolia.com)
Garsus virtuvės šefas Tyleris Florence'as tvirtina, kad daugelis žmonių visą gyvenimą bulvių košę gamina neteisingai. Anot jo, yra labai paprastas būdas situaciją ...
REKLAMA

Top Video

Darbo birža taps Užimtumo tarnyba
DABAR RODOMA
Darbo birža taps Užimtumo tarnyba
DABAR RODOMA
Lietuviai gyvena dešimčia metų trumpiau nei statistinis europietis
DABAR RODOMA
Javapjūtės įkarštyje laukuose plušantį darbininką ištiko siaubinga mirtis
DABAR RODOMA
Vilniaus švenčia: po gero mėnesio rekonstrukcijų rytoj Vilniaus oro uoste vėl tūps lėktuvai
DABAR RODOMA
Košmaras Venesueloje: išbadėję žmonės grobia zoologijos sodo gyvūnus
DABAR RODOMA
Į Turkją išsiruošę lietuviai įspėjami saugotis siaučiančio viruso: rimčiausias pavojus vaikams
DABAR RODOMA
Prezidentas Valdas Adamkus išgrido svarbiausią žinią, kovoje su vėžiu
DABAR RODOMA
Medikai sukrėsti – į ligoninę atvežtas pusantrų metukų mažylis, apsinuodijęs žiurkių nuodais
DABAR RODOMA
Po pergalingos dvikovos su prancūzais atsigavo krepšininkų ir jų sirgalių viltys bei širdys
DABAR RODOMA
Prieš masines karines rusų pratybas Putino vizitas per Lietuvą į Karaliaučių

Televizija

Į viršų