Pusryčiai (nuotr. Fotolia.com)

Pusryčiai (nuotr. Fotolia.com)

Įprastiems, darbo savaitės pusryčiams, dažniausiai renkamės ką nors greitai paruošiamo. Visiškai priešingi pusryčiai yra savaitgalį, kai galime daugiau laiko skirti pačiam gaminimo ir ragavimo procesui. Jeigu manote, kad paruošti gardžius, sočius ir neįprastus pusryčius sudėtinga – klystate. Maisto ekspertė Aistė Rasmussen patikina, kad reikia vos trupučio vaizduotės ir namiškius nustebinsite gardžiausiais pusryčiais.

Orkaitėje kepti kiaušiniai su saldžiųjų bulvių plutele

Iš Pietų Amerikos kilusios ir Lietuvoje vis populiarėjančios saldžiosios bulvės puikiai tinka ir pusryčiams. Maisto ekspertė šią nekaloringą ir gausiomis maistinėmis medžiagomis pasižyminčią daržovę siūlo pasigaminti su kiaušiniais ir kietuoju sūriu.

REKLAMA

„Smulkiai sutarkuokite saldžiąją bulvę ir apibarstykite druska bei pipirais. Keksiukų skardą ištepkite sviestu ir į kiekvieną formelę įdėkite po 1 valgomąjį šaukštą tarkuotų bulvių ir 1 valgomąjį šaukštą tarkuoto kietojo sūrio. Tuomet ant viršaus įmuškite po kiaušinį, apibarstykite druska, džiovintu baziliku bei raudonėliu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių“, – sako IKI maisto ekspertė.

Kiaušiniai (nuotr. Fotolia.com)

Kiaušiniai (nuotr. Fotolia.com)

Sveikiems pusryčiams – bandelė su daržovėmis ir šonine

Jei norite pasigaminti šiek tiek lengvesnius, sveikus ir skrandžio neapsunkinančius pusryčius – sumuštinis su šonine ir daržovėmis, kaip tik jums. Kulinarė pasakoja, kad sumuštinio gamybai tiks bet kokios jūsų mėgstamos daržovės.

„Skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite šoninės griežinėlius. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir apskrudinkite šoninę taip, kad kraštai šiek tiek apskrustų, tačiau vidurys liktų gana minkštas. Tuomet pasiruoškite daržoves – griežinėliais supjaustykite raudonąją papriką, smulkiai supjaustykite svogūną, keletą skiltelių česnako ir 1 didesnį pomidorą.

REKLAMA

Daržoves pabarstykite druska bei pipirais ir kartu su šviežiais špinatų lapais suverskite į keptuvę. Įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir kepkite ant nedidelės ugnies kol daržovės suminkštės. Tuo metu orkaitėje paskrudinkite savo mėgstamas bandeles. Ant bandelės uždėkite šiek tiek daržovių, keptos šoninės ir tarkuoto mocarelos sūrio“, – patarimais dalinasi IKI kulinarė.

Skrudintas sumuštinis su riešutų sviestu

Sotūs, saldūs, dieviško skonio sumuštiniai – taip būtų galima apibūdinti šį savaitgalio pusryčiam tobulai tinkantį patiekalą. Kaip priduria maisto ekspertė, patiekus su įvairiais vaisiais, šis patiekalas, be abejonės, suteiks energijos puikiam ir turiningam savaitgaliui.

„Dideliame dubenyje sumaišykite 220 ml pieno, 110 g grietinės, 3 kiaušinius ir po 1 arbatinį šaukštelį cinamono bei vanilinio cukraus. Ant minkštos duonos užtepkite ploną sluoksnį riešutų sviesto ir braškių džemo.

Suspauskite 2 duonos gabaliukus ir pamirkykite sumuštinį į mišinį. Keptuvėje ištirpinkite gabaliuką sviesto ir ant vidutinės ugnies apkepkite sumuštinį iš abiejų pusių. Patiekite su kiviais, bananais ar kitais mėgstamais vaisiais“, – sako A. Rasmussen.

Riešutų sviestas (nuotr. Fotolia.com)

Riešutų sviestas (nuotr. Fotolia.com)

 

GAUK NEMOKAMĄ tv3.lt NAUJIENLAIŠKĮ Į SAVO PAŠTO DĖŽUTĘ:
UŽSISAKYTI
REKLAMA
    Komentuoti
    Graži moteris (nuotr. Fotolia.com)
    Sočių šventinių stalų pasekmė – ne tik veržiantys drabužiai, bet ir smegenis spaudžiantis klausimas: ką valgyti, kad svoris ne augtų, bet kristų? Kas padėtų tapti lieknesniems, ...
    Rūkyta druska
    Gal ir ne visi žino, kiek druska turi rūšių ir kuo jos skiriasi. Portalas tv3.lt pateikia 9 druskos rūšis, kad galėtumėte išsirinkti tinkamiausią.  Rafinuota druska ...
    „Pringles“ traškučiai (nuotr. SCANPIX)
    Vargu, ar tikėjotės tokios žinios, ypač jeigu mėgstate valgyti „Pringles“ traškučius. Visgi, dar nėra vėlu pakeisti savo valgymo įprotį iš esmės. Pasirodo, tik viena iš ...
    Sušiai
    Japonija – tolima ir egzotiška šalis, visą pasaulį žavinti savo išskirtine kultūra, technologiniais pasiekimais bei sparčiai populiarėjančia virtuve. Japonų patiekalai greitai ...
    Žuvienė (nuotr. Fotolia.com)
    Kiekvienas lietuvis puikiai žino, kaip gaminti pagrindinius tradicinius patiekalus – kas labiau mėgsta didžkukulius, kas šaltibarščius, o kas žuvienę. Nors pastaroji gali ...
    REKLAMA

    Top Video

    Kalifornijoje laukinės gėlės nuklojo tokius milžiniškus plotus, kad jie matyti net iš kosmoso
    DABAR RODOMA
    Kalifornijoje laukinės gėlės nuklojo tokius milžiniškus plotus, kad jie matyti net iš kosmoso
    DABAR RODOMA
    Ispanijos taksi vairuotojai nori iš gatvių išvyti ir Lietuvoje paslaugas teikiančius „Uber“ vežėjus
    DABAR RODOMA
    Ūkininkaujantys valstiečiai Seimo nariai siekia išskirtinių teisių
    DABAR RODOMA
    Alkoholiu prekiaujančių verslininkų gudravimai: sandėlius svaigalais užgrūdę prekybininkai butelius į prekystalius traukia tik dabar
    DABAR RODOMA
    Kontrolieriai aiškina, kad elektroninių receptų, ligos istorijų, pažymų sistemai trūksta ne tik kokybės
    DABAR RODOMA
    Vilniaus Neries krantinė jau pasipuošė pirmaisiais sakurų žiedais
    DABAR RODOMA
    Buvęs vaikų globos namų direktorius išgirdo nuosprendį pedofilijos byloje
    DABAR RODOMA
    Ant 30 milijonų eurų kainavusios ligoninių ir poliklinikų elektroninių paslaugų sistemos krenta korupcijos šešėlis
    DABAR RODOMA
    Paskelbė pergalės „Eurovizijoje“ receptą: Lietuvai trūksta visai nedaug
    DABAR RODOMA
    Jaunos moters pagalbos šauksmas: bijau, kad vyras užsienyje mane parduos





    Orai
    RODYTI ŽEMĖLAPĮ
    Nuotraukos autorius: Matas Dranginis
    Vestuvių planuotoja Laura Vagonė: mano versle klientų tik daugėja
    DABAR RODOMA
    Vestuvių planuotoja Laura Vagonė: mano versle klientų tik daugėja
    DABAR RODOMA
    Verslininkas Žilvinas Grigaitis atskleidė, kur atostogauti jam patinka labiausiai
    DABAR RODOMA
    Prodiuseris E. Bžeskas: kelias į žvaigždes per pinigus yra toks pat populiarus, kaip ir kelias per lovą
    DABAR RODOMA
    Visa tiesa apie Jolantą Svirnelytę: stiliaus ikonos neturiu ir spintomis su niekuo keistis nenorėčiau
    DABAR RODOMA
    Raudonaskilimas.lt (16 laida)
    DABAR RODOMA
    Aktorė G. Baikštytė: jei renginys žiemą, aš nekulniuoju su aukštakulniais per sniegą
    DABAR RODOMA
    Dainos Bosas dukra Maria Randers: svarbiausia ne drabužių etiketės
    DABAR RODOMA
    Televizijos laidų vedėja I. Stonkuvienė atskleidė, kodėl į renginius vaikšto viena
    DABAR RODOMA
    Kokia moteris patrauktų brolių Algirdo ir Remigijaus Gataveckų dėmesį?
    DABAR RODOMA
    Alfui Ivanauskui kartais norisi pabūti tikru „griovėju“ ir panaudoti kopūstą deserte

    Valiutų skaičiuoklė

    EUR

    USD

    GBP

    PLN

    Remejas1-apacia
    Į viršų