REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

NATO išlieka fundamentaliu pamatu Jungtinėms Valstijoms ir visai transatlantinei bendruomenei, tačiau šalys turi greičiau reaguoti į iškilusius saugumo iššūkius ir didinti gynybos išlaidas, trečiadienį pareiškė į Aljanso gynybos ministrų susitikimą Briuselyje atvykęs JAV gynybos sekretorius Jamesas Mattisas.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Aljansas išlieka fundamentaliu pamatu Jungtinėms Valstijoms ir visai transatlantinei bendruomenei (...) ir prezidentas yra pasakęs, kad stipriai palaiko NATO“, - bendroje spaudos konferencijoje su NATO generaliniu sekretoriumi sakė J.Mattisas.

REKLAMA

Kartu jis pabrėžė, kad NATO privalo prisitaikyti prie esamų saugumo iššūkių: „NATO yra pasikeitimų kelyje, ji visada adaptavosi prie saugumo iššūkių, čia nėra nieko naujo“.

„Galbūt pasikeitimo tempas galėtų pagerėti, bet tai yra dalykas, su kuriuo mes galime susidoroti“, - sakė JAV gynybos sekretorius.

„Aš tikiu, kad mes galima vėl įrodyti, jog galime reaguoti į besikeičiančias aplinkybes“, - kalbėjo J.Mattisas.

Jis taip pat paragino NATO nares Europoje didinti gynybos išlaidas.

„Kaip vienas Europos gynybos ministras pasakė praėjusią savaitę: iš visų, besinaudojančių geriausia pasaulyje gynyba, sąžininga reikalauti proporcingai prisidėti prie kainos, būtinos taikai apginti“, - teigė J.Mattisas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų