REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki Mezon-NKL pirmenybių reguliariojo sezono pabaigos liekant vis mažiau laiko, po truputį aiškėja galutinis komandų išsidėstymas prieš atkrintamąsias varžybas.

Iki Mezon-NKL pirmenybių reguliariojo sezono pabaigos liekant vis mažiau laiko, po truputį aiškėja galutinis komandų išsidėstymas prieš atkrintamąsias varžybas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę vykusiame čempionato lyderių mūšyje triumfavusi Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ jau užsitikrino pirmąją vietą reguliariajame sezone, o svarbiu metu atsigaunantis Molėtų „Ežerūnas“ sėkmingai tolsta nuo paskutinės vietos, reiškiančios iškritimą iš lygos.

REKLAMA

Apie tai ir dar daugiau – tradicinėje tinklalapio „nklyga.lt“ savaitės apžvalgoje.

Arti trigubo

Šakių „Vyčio“ ekipos puolėjas Gytis Radzevičius praėjusio savaitgalio kovoje su Raseinių „Rasų“ komanda buvo itin arti trigubo dublio. Krepšininkas per 33 minutes pelnė 14 taškų, atkovojo 10 kamuolių ir, atlikęs 8 rezultatyvius perdavimus, surinko 26 naudingumo balus. 10 atkovotų kamuolių yra Radzevičiaus karjeros rekordas. Jo vedamas „Vytis“ Raseiniuose šeimininkus nugalėjo 79:75.

REKLAMA
REKLAMA

Karjeros mačas

Geriausiu karjeros maču šeštadienį galėjo džiaugtis taip pat arti trigubo dublio buvęs Kristupas Žemaitis iš Kauno „Žalgiris-2“ ekipos. Susitikime su „Palangos“ krepšininkais jis per 37 minutes pelnė 24 taškus, po 8 kartus atkovojo kamuolį ir atliko rezultatyvų perdavimą bei surinko 37 naudingumo balus. Jo atstovaujami kauniečiai pajūryje triumfavo 84:79.

Karjeros mačas II

Dar vienas jaunas Mezon-NKL pirmenybių žaidėjas savaitgalį džiaugėsi geriausiomis karjeros rungtynėmis. Vilniaus „Perlo“ gynėjas Arnas Beručka susitikime su Raseinių „Rasais“ per 28 minutes spėjo pelnyti 28 taškus, kartą atkovoti kamuolį, atlikti 3 rezultatyvius perdavimus ir surinkti 32 naudingumo balus. „Perlas“ rungtynes laimėjo 103:96.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rezultatyviausias

Pastarosios rungtynės pasižymėjo ir tuo, kad tai buvo vienas rezultatyviausių sezono Mezon-NKL pirmenybių susitikimų. Abi komandos kartu sudėjus pelnė 199 taškus, o tai yra pakartotas sezono rekordas. Tiek pat taškų lapkričio mėnesį vykusiose rungtynėse pelnė „Sūduva-Mantinga“ ir „Palanga“. Tiesa, tąkart mačas nebuvo toks įtemptas (116:83).

Trečia pergalė iš eilės

Ilgą laiką paskutinėje Mezon-NKL turnyrinės lentelės pozicijoje dreifavusi Molėtų „Ežerūno“ komanda išgyvena sėkmingą sezono atkarpą, kuri Gintauto Vileitos auklėtiniams leido atsiplėšti nuo paskutinėje vietoje likusio Jonavos sporto klubo dvejomis pergalėmis. „Ežerūnas“ šeštadienį išvykoje 92:91 palaužė Joniškio „Delikatesą“ ir šventė trečią pergalę iš eilės.

REKLAMA

Maža to, tai buvo pirmoji molėtiškių pergalė svečiuose po 10 iš eilės nesėkmių išvykos rungtynėse. Molėtų klubui iki reguliariojo sezono pabaigos liko sužaisti tris susitikimus, per kuriuos „Ežerūnui“ užtenka iškovoti bent vieną pergalę ir Vileitos kariauna garantuotai išsaugos vietą pirmenybėse. Tiesa, šis sezonas „Ežerūnui“ greičiausiai bus baigtas, kadangi artimiausia konkurentė dėl aukštesnių pozicijų Kauno KTU komanda yra nutolusi trimis pergalėmis.

Lyderių kova

Kol apatinės turnyrinės lentelės dalies komandos kovoja dėl išlikimo, šeštadienį tarpusavyje pečius surėmė dvi pirmaujančios pirmenybių komandos – Klaipėdos „Nafta-Uni-Alvaservis“ ir Marijampolės „Sūduva-Mantinga“.

REKLAMA

Tiesa, intriga šiame susitikime net nekvepėjo, kai marijampoliečiai jau nuo pat rungtynių pradžios spurtavo 17:3. Solidus skirtumas tarp komandų laikėsi didžiąją mačo dalį ir „Sūduva-Mantinga“ iš Klaipėdos išvyko su pergale (94:70). Šia pergale Marijampolės ekipa jau užsitikrino reguliariojo sezono nugalėtojų vardą, kadangi artimiausi persekiotojai klaipėdiečiai po šio pralaimėjimo prarado šansus aplenkti Marijampolės klubą.

Debiutiniai

Praėjusią savaitę Mezon-NKL čempionate įvyko du debiutai. Į Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“ komandą po pertraukos sugrįžęs Evaldas Lengvinas pirmąjį savo mačą žaidė penktadienį su „Šilutės“ komanda ir per 14 minučių tose rungtynėse pataikė vieną tolimą metimą iš trijų ir iš viso pelnė 3 taškus. Jo debiutas buvo pažymėtas uostamiesčio komandos pergale – 86:79.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Debiutines rungtynes „Sūduvos-Mantingos“ gretose sužaidė ir Marijampolės klubo naujokas Darius Griškėnas. Taip jau susiklostė, kad pirmąsias rungtynes su suvalkiečių marškinėliais Griškėnas turėjo žaisti su jau minėta Klaipėdos ekipa ir per šį susitikimą puolėjas aikštėje praleido 27 minutes, per kurias pelnė 5 taškus bei po 3 kartus atkovojo kamuolį ir atliko rezultatyvų perdavimą.

www.nklyga.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų