REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
40
Gražina Pagojienė , Telšių raj

Gera žinia šilumos mėgėjams bei išsiilgusiems pavasario – šaltis traukiasi. Deja, besitraukdamas jis mums pakiš ir netikėtų reiškinių, kurie ne visada bus malonūs, tai: lijundra, rūkas, plikledis, šlapdriba.

40

Gera žinia šilumos mėgėjams bei išsiilgusiems pavasario – šaltis traukiasi. Deja, besitraukdamas jis mums pakiš ir netikėtų reiškinių, kurie ne visada bus malonūs, tai: lijundra, rūkas, plikledis, šlapdriba.

REKLAMA

Antradienį ims pavasarėti

Antradienio naktį žymesnių kritulių nenumatoma, kai kur formuosis lijundra, plikledis, rūkas. Tai reiškia, kad meilės dieną reikės saugoti ne tik širdį nuo stiprių jausmų, bet ir kelius ir kitus kaulus nuo sutrenkimų, parkristi ant ledo tikrai nemalonu. Vairuoti taip pat reikėtų atidžiai. Temperatūra naktį kris iki 1–6 laipsnių šalčio, pajūryje bus 0–2 šilumos. Meilės dieną bus 1–6 laipsniai šilumos.

„Šią savaitę bus pokyčių, ne iš karto, bet kažkur nuo savaitės vidurio aktyviau veiks vakarų vėjas, jau pirmadienį pradės reikštis jis, bet stipriau – antradienį. Jis nelabai stiprus, bet atneša tokį drungną orą. Reiškia bus tokia situacija: naktį nestiprus vėjas bei šaltukas, nes žemės paviršius atvėsta, o su juo ir priežeminis oro sluoksnis, o dieną, kadangi oras atkeliaus toks santykinai šiltas, saulutė jau padirbės, dieną bus pliusinė temperatūra“, – kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį bei ketvirtadienį – dar šilčiau

Trečiadienio naktį Lietuvoje bus šilčiau dar pora laipsnių. Vilniuje bei kituose rytiniuose rajonuose bus tik 1 laipsnis šalčio, Kaune laikysis apie 0 laipsnių, Panevėžyje taip pat apie 0 laipsnių, pajūryje šią naktį numatomi +3 laipsniai, Šiauliuose +1 laipsnis. Šią naktį kritulių nenumatoma, bus debesuota. Dieną visoje Lietuvoje bus dar šalčiau, +2–3 laipsniai, pajūryje ir +4 laipsniai. Šis temperatūros svyravimas plikledį išlaikys.

REKLAMA

Ketvirtadienį bus panaši temperatūra kaip ir trečiadienį. Naktį bus keli laipsniai žemiau 0, dieną keli laipsniai aukščiau 0. Dieną pajūryje gali trumpai palyti, kitur bus saulės, kas po truputį kels nuotaiką ir primins apie artėjantį pavasarį.

Penktadienį – nemalonūs krituliai

Penktadienio naktį Lietuvoje dar laipsniu atšils, daugelyje rajonų nakties temperatūra persimes iš neigiamos į teigiamą. Šią naktį Vilniuje temperatūra sieks -1 laipsnį, Kaune bus apie 0 laipsnių, Panevėžyje vyraus +1 laipsnis, pajūryje šią naktį numatomi +2 laipsniai, Šiauliuose temperatūra kils iki +1 laipsnio. Šią naktį numatomi nemalonūs krituliai. Pajūryje sulauksime lietaus, o likusioje Lietuvos dalyje vyraus šlapdriba. Dieną laikysis 2-3 laipsnių šiluma, pajūryje apie 4 laipsnius šilumos. Dienos metu išliks tie patys erzinantys krituliai, pajūryje – lietus, kitur – šlapdriba.

REKLAMA
REKLAMA

Savaitgalį – išliks panašūs orai

Šeštadienį bei sekmadienį Lietuvoje bus panašūs orai, kaip ir prieš tai buvusiomis dienomis. Naktimis pora laipsnių žemiau nulio, arba apie 0 laipsnių, o dienomis 3 -4 laipsniai aukščiau nulio. Numatomi ir nestiprūs krituliai: šlapdriba, lietus.

Ledo storis

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis Tauragno ežero ledo storis siekia 26 cm, sniego ant ledo nėra, jis yra tinkamai užšalęs. Totoriškių ežeras Trakuose taip pat yra užšalęs, jo ledo storis siekia 25 cm. Kauno marios – Darsūniškyje taip pat padengtos ledu, jis siekia 22 cm. Nemuną Nemajūnuose dengia ledas su properšomis, jos storis 8 cm. Nemuną Smalininkuose taip pat dengia ledas su properšomis, jo storis tik 7 cm. Kuršių mariomis ties Vente plaukia dreifuojantis ledas, tačiau yra properšų, ties Nida ledo storis siekia 16 cm.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų