REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV spec. tarnyboms pavyko įsitikinti tuo, kad bent jau dalis ataskaitos apie rusų kompromatą prieš Trumpą atitinka tikrovę, skelbia CNN. Patvirtinti tai pavyko remiantis telefono skambučių, paminėtų ataskaitoje, dėka.

JAV spec. tarnyboms pavyko įsitikinti tuo, kad bent jau dalis ataskaitos apie rusų kompromatą prieš Trumpą atitinka tikrovę, skelbia CNN. Patvirtinti tai pavyko remiantis telefono skambučių, paminėtų ataskaitoje, dėka.

REKLAMA

Pasak televizijos, patvirtinimą pavyko gauti patikrinus duomenis apie pokalbius telefonu, kurie yra susiję su kompromatu. Spec. tarnybos negalėjo atskleisti informacijos, kuri buvo perduodama telefonu, tačiau patvirtino, kad telefoniniai kontaktai, aprašyti ataskaitoje, iš tiesų buvo. Teigiama, kad buvo patvirtinta informacija apie skambučių laiką, skambinusiųjų tapatybes ir vietas, iš kur bus skambinama. Pasak televizijos šaltinių, šie duomenys leidžia spec. tarnyboms „labiau užtikrintai“ kalbėti apie visos ataskaitos patikimumą.

Informacija apie vykdytus pokalbius telefonu buvo gauta „rutininių patikrinimų metu“. Spec. tarnyboms pavyko perimti skambučius, kuriuos atliko tam tikri užsienio piliečiai, įskaitant ir kai kuriuos susijusius su Rusijos valdžia. Kai kurie iš skambinusiųjų buvo žinomi tuo, kad užsiėmė informacijos rinkimu, kuri būtų galėjusi sukompromituoti Hillary Clinton jos kovoje dėl prezidento kėdės su Donaldu Trumpu.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau, valdininkai, su kuriais pavyko susisiekti CNN, pažymi, kad ši informacija kol kas neleidžia užtikrintai teigti, kad Rusijos valdžia iš tiesų turi kompromatą prieš D. Trumpą.

REKLAMA

Oficialusis Baltųjų Rūmų atstovas Seanas Spiceris atsakydamas į televizijos žurnalistų bandymą gauti komentarą šiuo klausimu atsakė: „Mums vis dar šlykščios melagingos CNN televizijos naujienos“.

JAV teisingumo ministerijos, FTB, CŽV ir Nacionalinės žvalgybos valdybos direktoriaus atstovai atsisakė oficialiai komentuoti šiuos klausimus.

Sausio viduryje leidinys „BuzzFeed“ paviešino 35 puslapių kompromatą prieš Donaldą Trumpą. Jame buvo teigiama, kad Rusijos spec. tarnybos turi informaciją, kuri galėtų kompromituoti JAV prezidentą. Pavyzdžiui, viename iš dokumentų yra teigiama, kad vienos iš savo kelionių į Maskvą metu milijardierius gyveno viešbutyje „Ritz-Carlton“ ir užsisakinėjo prostitučių. Kambaryje, pasak šaltinio, buvo įrengtos kameros ir pasiklausymo įranga.

REKLAMA
REKLAMA

Tą pačią dieną televizija CNN pranešė, kad JAV spec. tarnybos turi įrodymų, kad Rusija įgijo kompromatą prieš D. Trumpą. Pasak televizijos, Barackas Obama ir pat D. Trumpas buvo apie tai informuoti pačių saugumo tarnybų.

Vėlesnės spaudos konferencijos metu naujai išrinktas JAV prezidentas D. Trumpas neigė šią informaciją, o CNN kanalą ir konferencijoje buvusį CNN korespondentą pavadino „melagingų naujienų televizijos gamintojais“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų