REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį vyksiančiame antrajame prestižinio "Šešių nacijų" regbio turnyro ture laukia dar trejos intriguojančios rungtynės.

Savaitgalį vyksiančiame antrajame prestižinio "Šešių nacijų" regbio turnyro ture laukia dar trejos intriguojančios rungtynės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jas rodys vaizdo transliacijų internetu platforma www.viaplay.lt it „Viasat Sport Baltic“ kanalas.

REKLAMA

Velse šeimininkai su anglais kovos dėl antrosios pergalės ir didelio žingsnio turnyro trofėjaus link. Puikų žaidimą demonstruojantys prancūzai ir škotai ginklus surems Paryžiuje, o italai Romoje mėgins mesti iššūkį skaudžiai pirmajame ture nudegusiems airiams.

Po antausio pirmojo turo rungtynėse Škotijoje Airijos regbininkai šeštadienį Romos "Olimpico" stadione pirmosios pergalės sieks akistatoje su autsaidere laikoma Italija.

REKLAMA
REKLAMA

Būtent netikėtas pralaimėjimas prieš škotus turėtų airiams suteikti gerą pamoką ir neleisti atsipalaiduoti artėjančiame mače. Tuo tarpu Italijos rinktinė, vadovaujama naujojo trenerio airio Conoro O'Shea, visus nustebino laimėdama pirmąjį kėlinį prieš Velsą, tačiau antroje rungtynių pusėje neprilygo varžovams ir pralaimėjo 7:33.

C. O'Shea puikiai žino visus Airijos regbininkus, tačiau vargu ar tai gali išgelbėti šeimininkus. Italijos rinktinės silpnąsias puses puikiai atskleidė Velso rinktinė, kuri per pusę rungtynių neleido varžovams pelnyti taškų, todėl norint sukurti staigmeną, italams teks sukurti naujų galvosūkių Airijos komandai. Airijos rinktinė, norėdama neprarasti vilčių kovoti dėl "Šešių nacijų" trofėjaus, dalyti taškų varžovams nebegali.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš viso per 26 tarpusavio akistatas Airija iškovojo 22 pergales, o Italija laimėjo du sykius.

Bene svarbiausias antrojo turo mačas vyks šeštadienį Velse. Čia tikrą regbio spektaklį kurs Velso ir Anglijos rinktinės, šiais metais nusiteikusios kovoti tik dėl pirmosios vietos. Abi ekipos laimėjo pirmąsias rungtynes ir ne veltui kalbama, kad šis mačas gali būti lemiamas kovojant dėl "Šešių nacijų" karūnos.

Čempionės titulą ginanti Anglijos rinktinė, kuri pernai laimėjo visas penkerias rungtynes ir iškovojo „Grand Slam“ titulą, pirmajame ture privertė gerokai pasinervinti savo sirgalius, tačiau išplėšė pergalę 19:16 prieš prancūzus bei pratęsė savo aikštėje laimėtų rungtynių seriją iki 15-os. Šeštadienio rungtynėse anglams nepadės kelio traumą patyręs George'as Kruisas, o planuotas Mako Vunipolos sugrįžimas nukeltas dar mažiausiai dviem savaitėms.

REKLAMA

Velso rinktinė po labai prasto pirmo kėlinio rungtynėse su italais, antrajame pademonstravo savo jėgą ir iškovojo pergalę, tačiau nespėjo atlikti keturių žeminimų bei pelnyti papildomą tašką. Velso komanda visada yra kupina ambicijų kovodama su principine varžove, todėl regbio sirgalių neabejotai laukia karšta kova.

Iš viso šios dvi komandos tarpusavyje žaidė net 129 kartus. 60 pergalių iškovojo Anglija, 57 - Velsas, o 12 mačų baigėsi lygiosiomis. Anglijos rinktinė iš penkerių paskutinių tarpusavio rungtynių laimėjo ketverias, bet verta pažymėti, kad net trys iš šių susitikimų baigėsi penkių arba mažesnių taškų skirtumu.

REKLAMA

Puikų žaidimą prieš savaitę pademonstravusios Prancūzijos ir Škotijos rinktinės tarpusavio akistatą pasitinka skirtingomis nuotaikomis. Jeigu škotai sugebėjo nugalėti favorite laikytą Airijos komandą, tai prancūzams pristigo sėkmės ir jiems išvykoje teko pripažinti "Šešių nacijų" čempionės Anglijos pranašumą 16:19. Škotijos rinktinė mače su airiais pademonstravo kietą gynybą ir ji turėtų būti stiprioji šios ekipos pusė ir sekmadienio rungtynėse su daug geriau organizuota Prancūzijos ekipa.

Regbio specialistai pripažįsta, kad prancūzai prieš anglus nelaimėjo tik dėl apmaudžių klaidų antrajame kėlinyje. Jeigu Prancūzijos išlaikys tokį patį žaidimo lygį, jie vis dar galės kovoti dėl aukščiausių vietų. Paryžiaus "Stade de France" stadione šeimininkai bus itin užsivedę, todėl škotams reikia tikėtis, kad rungtynių pradžioje prancūzai neįgis pranašumo, nes, priešingu atveju, įsibėgėjusi Prancūzijos rinktinė gali dominuoti aikštėje ir galingais žingsniais artėti prie pirmosios pergalės. Škotijos komandai papildomos motyvacijos turėtų suteikti galimybė laimėti antrą kartą iš eilės, kas leistų toliau realiai svajoti apie "Šešių nacijų" titulą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai bus 91-oji Prancūzijos ir Škotijos rinktinių tarpusavio akistata. Iki šiol 52 kartus laimėjo prancūzai, 35 - škotai, o trys susitikimai baigėsi lygiosiomis. Nuo 2007 metais Prancūzija škotus nugalėjo 10 kartų iš eilės, tačiau ši serija nutrūko prieš metus vykusiame "Šešių nacijų" turnyre, kuomet Škotija šventė pergalę 29:18.

Transliacijų tvarkaraštis:

vasario 11 d. 16.20 val. Italija – Airija (www.viaplay.lt; tiesiogiai), 18.45 val. Velsas – Anglija (www.viaplay.lt; tiesiogiai), 21.30 val. Velsas – Anglija („Viasat SportBaltic“; vaizdo įrašas), 23.20 val. Italija – Airija („Viasat Sport Baltic“; vaizdo įrašas);

vasario 12 d. 16.55 val. Prancūzija – Škotija (www.viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų