REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jos susipažino prieš penkis metus, o dabar yra beveik neišskiriamos draugės: netgi į paskaitas kaunietę Agnetą Milikauskaitę lydi jos augintinė Nova, kuri visai neseniai tapo tikra internetine sensacija. „Kartu esame namuose, keliaujame į paskaitas, netgi į parduotuvę einame dviese, nuolat leidžiame laiką kartu“, - sako mergina.

Jos susipažino prieš penkis metus, o dabar yra beveik neišskiriamos draugės: netgi į paskaitas kaunietę Agnetą Milikauskaitę lydi jos augintinė Nova, kuri visai neseniai tapo tikra internetine sensacija. „Kartu esame namuose, keliaujame į paskaitas, netgi į parduotuvę einame dviese, nuolat leidžiame laiką kartu“, - sako mergina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nova tapo tikra socialinių tinklų žvaigžde, kai Agneta paskyroje „Katašunis Nova“ paviešino vaizdo siužetą, kuriame užfiksuoti visi šuns atliekami triukai.

REKLAMA

Užsibuvo prieglaudoje

„Pamenu, kad buvo žiema, kai mes susitikome. Buvau savanorė „Penktoje kojoje“. Negalėjau tuo metu pasakyti, kad įsimylėjau Novą, negalėjau pasakyti, kad tai yra mano šuo, - pasakoja Agneta. – Bet į ją iškart atkreipiau dėmesį, nes visi šunys prieglaudoje draskėsi ir šokinėjo, o Nova buvo labai rami“.

Novos geležinė ramybė atkreipė merginos dėmesį. „Vėliau pamačiau, kaip ji nuo savo būdos šoka vienai savanorei tiesiai į glėbį. Būtent tada supratau, kad noriu šio šuns“, - prisiminė mergina.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau jos vis daugiau laiko leido kartu. Nova prieglaudoje gyveno ilgiau nei metus, į prieglaudą atvykdavę sau naujo draugo ieškotis žmonės į ją tiesiog nekreipdavo dėmesio. „Neatsirado nė vienas, kuris pasakytų, kad nori šio šuns. Nes ji yra paprastas juodas šuo: nei žydrų akių, nei įspūdingo kailio. Todėl niekas nekreipė į ją dėmesio“, - pasakojo A. Milikauskaitė.

Į prieglaudą Nova pateko, kai ji susilaukė šuniukų. Buvę šeimininkai ją su mažyliais patys atidavė į prieglaudą. Maži šuniukai netrukus rado naujus šeimininkus, tačiau Novai prireikė laiko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Drąsus žingsnis

Kai Agneta apsisprendė, kad Nova turėtų gyventi kartu, prasidėjo didžiuliai ginčai namuose. „Išgirdau griežtą „Ne, namie šuns nebus“, tačiau retkarčiais ją vis atsivesdavau namo, - šypsojosi Agneta. - Pasiėmiau Novą laikinai globai su mintimi, kad šuniukas liks su manimi, nieko nesakiusi mamai paskambinau močiutei ir pranešiau jai, kad atsikraustau su šunimi, nes mama neleidžia jo laikyti namuose“.

Kadangi močiutė „pasirašė“ šiai avantiūrai, Agneta jau kitą dieną išsikraustė. „O dabar mano mama negali be Novos gyventi, namuose atsirado dar vienas gyventojas iš prieglaudos – kačiukas, - pasakojo A. Milikauskaitė. – Pati neįsivaizduoju savo gyvenimo be Novos. Visada su ja šnekamės. Kai jos nėra šalia, pradedu su savimi šnekėtis, nes yra įprotis, kad jis nuolat su manimi. Žinote, atrodo, kad jie viską supranta. Todėl šnekamės dažnai ir apie viską“.

REKLAMA

Padėjo atrasti save

„Gyvūnai man yra svarbūs nuo mažens, kol neturėjau gyvų namuose – turėjau žaislinius. Man nuolat dovanodavo žaisliniu gyvūnėlius, - juokėsi Agneta. – Man norisi padėti, todėl į „Penktą koją“ savanoriauti ėjau su dideliu noru padėti. Pirmą kartą nuvažiavau, kai buvo paskelbtos visuotinė talka. Pradėjau lankytis prieglaudoje vis dažniau, o vėliau būdavo dienų, kai nuvažiuodavau dešimtą ryto, o išeidavau tik jau sutemus“.

Paklausta, ar tenka pasipykti su Nova, Agneta nusijuokia. „Retai pykstamės. Tik vieną kartą susipykome, kai ji sugraužė knygą, kurią buvau nusipirkusi ir labai norėjau perskaityti, - pasakojo mergina. – bet šuo nejaučia gėdos jausmo, todėl bark nebaręs jis nesupras, todėl teko nusipirkti tą pačia knygą vėl, nes Nova nepapasakojo, apie ką ji“.

REKLAMA

Pasak Agnetos, šuo sugeba padaryti kiekvieną žmogų geresniu. „Šunys yra visiškai nesavanaudžiai, jie viską atiduoda dėl savo šeimininko ir bėdoje niekada nepalieka. Su Nova aš savo gyvenime atradau labai daug: prieglauda, kaniterapija: kartu su Nova einame pas sunkiai sergančius žmones. Džiaugiuosi, kad su Nova vis sutinkame žmonės, kurie mus supranta“, - kalbėjo A. Milikauskaitė.

Sužibėti nesitikėjo

„Kodėl atsirado Novos „Facebook“ puslapis? Turėjome mintį parodyti, kad šunys iš prieglaudos yra ne ką prasteni už šunis iš veislynų, - kalbėjo Agneta. – Vieną kartą buvo labai apmaudu, kai ėjome kartu su drauge, kuri vedėsi Sibiro haskį, o priėję žmonės iškart puolė girti, koks jis yra gražus. Niekas nepastebėjo Novos. Tik vėliau moteris perbraukė jai per galvą ranka ir ištarė „Na, tu irgi gražus“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mergina pasakojo, kad pirmasis vaizdo įrašas su Nova buvo nufilmuotas dar prieglaudoje. „Nufilmavome ir net negalvojau to viešinti, tačiau žmonės įtikino patalpinti tai youtube.com kanale. Įkėlėme trumpą, 30-ies sekundžių vaizdo įrašą... O Nova tobulėjo kasdien ir taip norėjosi visiems parodyti, ką sugeba paprastas grandininis šuo iš prieglaudos. Atsirado tradicija įkelti po vieną vaizdo įrašą per metus“, - pasakojo Novos šeimininkė.

Ji teigė, kad tikrai nesitikėjo, kad paskutinis vaizdo įrašas taip išpopuliarės „Facebook“ platformoje.

Šiuo metu vaizdo įrašas jau yra peržiūrėtas beveik 190 tūkst. kartų, juo pasidalino virš 2 tūkst. žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų