REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastaruoju metu vyksta diskusijos, ką Lietuvoje galima įsigyti už 1 eurą? Sausio gale savo statistiką pateikė prekybos tinklas  „Lidl“, o dabar ir „Maxima“.

Pastaruoju metu vyksta diskusijos, ką Lietuvoje galima įsigyti už 1 eurą? Sausio gale savo statistiką pateikė prekybos tinklas  „Lidl“, o dabar ir „Maxima“.

REKLAMA

Tuomet  „Lidl“ atstovai pateikė kainų analizės išvadas, kad 50 proc. nuolatinio „Lidl“ parduotuvių asortimento, kurį sudaro maisto produktai, buitinė chemija, kosmetika ir buities reikmenys, t. y. kas antros prekės kaina yra žemesnė nei 1 euras.

Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad „Maxima“ parduotuvėse prekių už 1 eurą ar net mažiau priskaičiuojama 9,3 tūkstančio, beveik pusė jų – maisto prekės. 

Daugiausiai eurą ar net mažiau kainuojančių prekių „Maximos“ parduotuvėse, iš visų daugiau nei 9 tūkstančių, pagal skaičių yra pramoninių prekių ir bakalėjos maisto prekių skyriuose. Atitinkamai – beveik 3 tūkstančiai ir daugiau nei 2,5 tūkstančio prekių. Dar apie 1,5 tūkstančio tokių prekių yra ir šviežio maisto – vaisių ir daržovių, pieno produktų, mėsos, žuvies, kulinarijos ir konditerijos, duonos gaminių – skyriuose.

Tiesa, jeigu žiūrėtumėme, kokią dalį atskirų skyrių asortimento sudaro šios nebrangios prekės, jos vyrautų pirkėjams svarbiausiuose skyriuose. Pavyzdžiui, iki 1 euro kainuojančios prekės sudaro beveik ketvirtadalį viso šviežio maisto skyrių asortimento, kuriuose – vaisiai ir daržovės, pieno produktai, duonos gaminiai, šviežia mėsa ir žuvis, kulinarijos, konditerijos gaminiai, kiaušiniai. Daugiausia nė euro nekainuojančių prekių iš minėtųjų šviežio maisto skyrių – tarp duonos gaminių (68 proc. viso duonos gaminių asortimento), pieno produktų (40 proc.), vaisių ir daržovių (30 proc.). Prekės už vieną eurą ar mažiau bakalėjos prekių skyriuose sudaro lygiai trečdalį visų prekių, o šaldytų maisto prekių skyriuose – beveik trečdalį (28 proc.). Iki vieno euro iš šaldytų prekių, žinoma, dažniausiai kainuoja ledai, tačiau yra nemažai ir šaldytų daržovių, uogų, vaisių ir grybų. O tarp bakalėjos prekių eurą ar pigiau kainuoja įvairūs makaronai, sausainiai, riešutai, prieskoniai ir daugybė kitų prekių.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų siekis – kad į „Maxima“ parduotuves atėję pirkėjai, ar jie būtų sveikuoliai, ar gurmanai, ar mėgstantys pavalgyti sočiai ir nebrangiai, surastų visas prekes, kurias mėgsta, už geriausią kainą. Stebime, kaip keičiasi mūsų pirkėjų mitybos bei apsipirkimo įpročiai ir prie jų prisitaikome. Nesikeičia tik vienas klientų noras – už kokybiškas ir pamėgtas prekes mokėti mažiau. „Maxima“ tai siekia užtikrinti reguliariai žemomis kainomis arba intensyvia nuolaidų sistema“, – sako Vilma Drulienė, „Maxima LT“ Pirkimų departamento vadovė.

REKLAMA

Pasak jos, nebrangiai, greitai ir sočiai namuose pavalgyti norintys pirkėjai tarp prekių, pigesnių nei vienas euras, gali rasti šaldytų produktų, tokių kaip koldūnai ar virtiniai, taip pat įvairių pusfabrikačių – pieniškų dešrelių, įvairių jau paruoštų konservuotų sriubų. Nenorintieji gaminti gali rinktis iš plataus jau paruoštų „Meistro kokybės“ salotų asortimento kulinarijos skyriuose ar ten pat nusipirkti jau pagamintą patiekalą – kiaulienos kepsnį, kotletą ar lietinių blynų.

Pasirinkimas gausus ir norintiems patiems pasigaminti sočius pietus ar vakarienę. Viena idėjų – daržovių sriuba su vištiena ar jautiena. Visi šiam patiekalui pagaminti reikalingi produktai, tokie kaip bulvės, morkos, sultinys, vištienos ar jautienos rinkiniai sriubai, atskirai nekainuoja nė euro, netgi perkant jų po kilogramą. Perkant įvairias daržoves vienetais, o į krepšelius įsidėjus nebrangių prekių iš kitų skyrių – kruopų, makaronų ar dešrelių – galima sugalvoti ir daugiau sočių, bet išlaidauti nepriverčiančių patiekalų.

REKLAMA
REKLAMA

Nebūtinai brangus turi būti ir gurmaniškesnis maistas, įdomesnės prekės. Pavyzdžiui, „Maxima“ parduotuvėse už eurą ar mažiau galima įsigyti liucernų daigų, violetinių morkų, kepenėlių pašteto su džiovintais pomidorais ar duonelės su šalavijais bei moliūgų sėklomis.

„Prekėmis iki vieno euro savo krepšelį gali užpildyti ir sveiką gyvenimo būdą propaguojantys pirkėjai. Sveikuolio krepšelyje greičiausiai vyrautų daržovės ir vaisiai, o iki euro be jau minėtų daržovių kainuotų avokadas, špinatai, žaliosios citrinos ir kai kurie kiti vaisiai bei daržovės. Iki vieno euro sveikuoliai ras ir įvairių riešutų, džiovintų vaisių, kitų užkandžių, taip pat rūgpienio ar pasukų, beje, už tokią kainą „Maxima“ parduotuvėse jų – net 22 rūšys“, – teigia V. Drulienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žiūrint realius „Maxima“ parduotuvių pardavimus, šių metų sausio mėnesį eurą ar net mažiau kainavusios prekės sudarė beveik 57 proc. visų prekių pirkėjų krepšeliuose, rašoma pranešime.

Populiariausios maisto prekės (15 jų) buvo bananai, sveriamos bulvės, raikytas batonas, glaistytas varškės sūrelis, cukrus, spurga su įdaru, baltagūžiai kopūstai, plautos morkos, svogūnai, avokadas, kiaušiniai, pienas, obuoliai, prancūziškas batonas ir mineralinis vanduo.

Bendrovė „Maxima LT“ šiuo metu Lietuvoje valdo 237 „Maxima“ parduotuves, kuriose dirba beveik 16 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 550 tūkst. pirkėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų