REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Rasita Liulienė,Piktupėnai

Savaitgalį Lietuvoje bus rami ir švelni žiema, tačiau kitą savaitę atkeliaus stingdantis šaltis, būkite pasiruošę.

30

Savaitgalį Lietuvoje bus rami ir švelni žiema, tačiau kitą savaitę atkeliaus stingdantis šaltis, būkite pasiruošę.

REKLAMA

Savaitgalį – dar ramu

„Savaitgalį Lietuvoje išliks labai panašūs orai. Tokie pilki, su nedideliais krituliais, kažkiek pasnyguriuos, bet labai nedaug. Naktimis, kadangi bus debesų, tas debesų sluoksnis neleis priežeminiam orui atvėsti, tai vadinasi šalčio stipraus nebus. Liepkalnyje slidinėjimo sezonas tęsiasi, toks labai kurortiškas ir gražus, nes šalta nebus", – kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

Kitą savaitę stipriai atšals

Pirmadienį Lietuvoje gerokai atšals, atkeliaus šalto oro srautas iš rytų. Pirmadienio naktį bus 6 - 8 laipsniai šalčio. Dieną 5- 7 laipsniai šalčio. Tačiau tai dar ne viskas, antradienį šaltis dar labiau sustiprės – virs kone arktiniu.

Antradienio naktį Lietuvoje gerokai pašals. Vilniuje iki -18 laipsnių, Kaune atšals iki -16 laipsnių, kaip ir Panevėžyje, kuriame laikysis -15 laipsnių, pajūryje šią naktį numatomi -11 laipsnių, Šiauliuose -15 laipsnių. Šią naktį žymesnių kritulių nenumatoma. Dieną laikysis 8- 10 laipsnių šaltis.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienis ir ketvirtadienis dar šaltesni

Trečiadienio naktį Lietuvoje dar labiau atšals. Vilniuje iki -19 laipsnių, Kaune atšals iki -17 laipsnių, kaip ir Panevėžyje, čia taip pat -19 laipsnių, pajūryje šią naktį numatoma -12 laipsnių, Šiauliuose -15 laipsnių. Šią naktį žymesnių kritulių nenumatoma. Dieną laikysis 13- 15 laipsnių šaltis.

REKLAMA

Trečiadienis bus panašus į ketvirtadienį. Šią naktį Vilniuje temperatūra nukris iki -19 laipsnių, Kaune atšals iki -17 laipsnių, kaip ir Panevėžyje -17 laipsnių, pajūryje šią naktį numatoma -12 laipsnių, Šiauliuose -15 laipsnių. Šią naktį žymesnių kritulių nenumatoma. Dieną laikysis 7-10 laipsnių šaltis.

Ledas ant Kuršių marių pavojingas

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis Tauragno ežero ledo storis siekia 19 cm, sniego ant ledo nėra, jis yra tinkamai užšalęs. Totoriškių ežeras Trakuose taip pat yra užšalęs, jo ledo storis siekia 17 cm. Kauno marios – Darsūniškyje taip pat padengtos ledu, jis siekia 18 cm. Nemuną Nemajūnuose dengia ledas su properšomis, jos storis 7 cm. Nemuną Smalininkuose taip pat dengia ledas su properšomis, jo storis tik 4 cm. Kuršių marios šiuo metu nėra tinkamai užšalusios, ties Vente susidaręs dreifuojantis ledas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų