REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
66
Petras Gražulis (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Kino teatre išvydęs naująjį režisieriaus Emilio Vėlyvio filmą „Zero III”, Seimo narys Petras Gražulis, net ir toks korumpuotas politikos ir žiniasklaidos atvaizdavimas jo nenustebino – realybėje jis mato dar baisesnių dalykų ir siūlosi ateityje pakonsultuoti E. Vėlyvį dėl politikos virtuvės temų.

66

Kino teatre išvydęs naująjį režisieriaus Emilio Vėlyvio filmą „Zero III”, Seimo narys Petras Gražulis, net ir toks korumpuotas politikos ir žiniasklaidos atvaizdavimas jo nenustebino – realybėje jis mato dar baisesnių dalykų ir siūlosi ateityje pakonsultuoti E. Vėlyvį dėl politikos virtuvės temų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Filmas, sakyčiau, gal šiek tiek vulgarokas, bet kai kur galima ir daugiau parodyti, jūs net patys nežinote, kokie dalykai vyksta politikoje. Man, atvirai pasakius, kai kur trūko jėgos – bet suprantu, Emilis gal toliau nuo tų visų dalykų, kur mes esame, gal jam sunkiau suprasti, kaip čia kas vyksta, tai kitą kartą aš galėčiau pakonsultuoti dėl scenarijaus”, - po filmo peržiūros teigė politikas.

REKLAMA

Pasak jo, „Zero III” jis žiūrėjęs kaip šiuolaikinės Lietuvos politikos dokumentinę juostą, ne kaip parodiją.

„Tikrai parekomenduočiau visiems Seimo kolegoms jį peržiūrėti, kad pamatytų, kaip atrodome iš šono. Bet labiausiai į filmą kviesčiau liberalus – aš juos atpažinau „Zero III”, labai aiškiai matosi, kurios istorijos susijusios su jais. Ateikite ir patys pamatysite – ir savo 106 tūkstančius, ir savo laisvą elgesį, dar ir gėjų vėliavą”, - ragino P. Gražulis.

REKLAMA
REKLAMA

„Ar aš pats sutikčiau nusifilmuoti E. Vėlyvio filme, jei sulaukčiau tokio kvietimo? Manau, kad taip, jei tik koks nedidelis vaidmuo būtų, bet labiau norėčiau pakonsultuoti dėl filmo scenarijaus politikos ir korupcijos temomis. Nes dvigubi standartai pas mus klesti valdžios sluoksniuose, tai kasdienybė – baisu, kas darosi. Patys pagalvokite: sufabrikuota R. Pakso byla, sufabrikuota koldūnų istorija, V. Uspaskichas pašalintas iš aktyvios politikos, aš ir pats gavau kvietimą į teismą už tai, kad piketavau prie korumpuoto prokuroro namų. Tai kaip vertinti tokius dalykus? O dar kažkas sako, kad čia realybės parodija”, - skundėsi Seimo narys.

„Dėkoju Emiliui už ryžtą, už drąsą, ir linkiu sukurti dar vieną filmą Lietuvai apie politikų supuvimą ir dvigubus standartus”, - užbaigė politikas.

„Zero III” kinuose pradėtas rodyti praėjusį savaitgalį ir startavo itin sėkmingai, aplenkdamas net ir visų laikų populiariausią lietuvišką juostą – „Redirected / Už Lietuvą!”. Per išankstinius seansus ir pirmąjį savaitgalį „Zero III” kino teatruose pamatė 68 300 žiūrovų.

Režisierius Emilis Vėlyvis, cenarijaus autoriai Jonas Banys ir Emilis Vėlyvis, operatorius Feliksas Abrukauskas (LAC), dailininkas Paulius Šeškas, kostiumų dailininkė Jolanta Rimkutė, kompozitoriai ,,Happyendless” Marius Narbutis ir Andrius Kauklys.

Naujausia E. Vėlyvio kino juosta paliečia politikos, žiniasklaidos ir verslo ryšių temą – korupcija, cinizmas, pinigai ir aistra bus tik kelios nuodėmės, iš kurių suplakta ši juodoji komedija. Naujoje „Zero“ dalyje pamatysime pamėgtus aktorius – Ingą Jankauskaitę, Ramūną Cicėną, Rimantę Valiukaitę, Gytį Ivanauską, Mindaugą Papinigį, Kęstutį Jakštą, Ramūną Rudoką, Andrių Bialobžeskį ir kitus.

Filmo komanda: scenarijaus autoriai – Jonas Banys ir Emilis Vėlyvis, operatorius – Feliksas Abrukauskas (LAC), dailininkas – Paulius Šeškas, kostiumų dailininkė – Jolanta Rimkutė, kompozitoriai – „Happyendless” Marius Narbutis ir Andrius Kauklys.

„Zero III“ kuria prodiuserių kompanijos „Kino Kultas“ ir „NeverEver“. Tai ketvirtasis Lietuvoje kuriamas pilnametražis režisieriaus E. Vėlyvio filmas, pirmieji – „Zero“, „Zero II“ ir „Redirected / Už Lietuvą!“ – Lietuvoje susilaukė milžiniško žiūrovų dėmesio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų