REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Charlotte su vyru (nuotr. facebook.com)

Anglė Charlotte Szakacs dukros susilaukė šių metų sausį. Deja, dėl reto chromosomų mutacijos atvejo sulaukusi vos keturių savaičių mergaitė mirė.

21

Anglė Charlotte Szakacs dukros susilaukė šių metų sausį. Deja, dėl reto chromosomų mutacijos atvejo sulaukusi vos keturių savaičių mergaitė mirė.

REKLAMA

Šoko ištiktai mamai medikai suteikė galimybę dar šešiolika dienų pabūti su anapilin iškeliavusia atžala. Dvylika iš jų šeima praleido ligoninėje. O likus keturioms dienoms, įvynioję į specialią šaldomąją antklodę, medikai vaiko kūnelį leido parsinešti namo.

Tad 21-erių Charlotte ir jos sutuoktinis Attila dar kelias savaites su mirusia dukra šeimyniškai leido laiką, net keliavo į parką, fotografavosi. Praėjus keturioms dienoms Evlyn pavadintos mergaitės kūnelis pašarvotas šeimos namuose Jorke.

Padėjo išgyventi netekties skausmą

„Gausybė žmonių nėra informuojami apie galimybę dar šiek tiek pabūti su savo mažyliais. Ne viena mama kreipėsi į mane sakydama, kad tai būtų tikrai padėję išgyventi netekties skausmą. Tad noriu įspėti visus. Žinau, kad tai ne visiems gali pasirodyti pats geriausias sprendimas. Tačiau mums buvo labai svarbu apkabinti, prisiglausti prie savo mergytės. Ir bent trumpam pasijusti tokia šeima, apie kurią svajojome.

REKLAMA
REKLAMA

Manau, kad laikas, praleistas su ja, atnešė naudos. Patyrėme tiek daug.. Pavyzdžiui, ką reiškia paguldyti ją į vežimėlį. Tai išties pagelbėjo emociškai. Kuomet vežėmės ją namo, labai jaudinausi. Neįsivaizdavau, ar elgiamės teisingai. Tačiau viskas praėjo nuostabiai. Ne tik mums, bet ir Evlyn, kuri turėjo galimybę aplankyti savo namus“, – „dailymail.co.uk“ komentavo moteris.

Skaudžiausia, anot Charlotte, tai, kad ji taip ir nespėjo pasijusti mama. Pasidžiaugė tik nėštumu. Kad atžalos sveikata sušlubavo, medikai suprato dar tuomet, kai ši buvo mamos pilve. Charlotte reguliariai, kas dvi savaites, apžiūrėdavo medikai. 37 savaitę pastebėta, kad į nėštukės placentą ėmė tekėti kraujas, tad nedelsiant buvo atliktas cezario pjūvis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų