REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įspūdingas žiemos sporto renginys jau netrukus sudrebins Druskininkus

Šventėje – „X Faktoriaus“ žvaigždės

Druskininkuose jau šį šeštadienį (vasario 4-ąją) laukia įspūdingas LTeam olimpinis žiemos festivalis, kuris jau dabar tituluojamas svarbiausiu žiemos sporto renginiu Lietuvoje. Pagrindo tokiems žodžiams apstu, nes likus dar kelioms dienoms iki šios šventės, dalis rungčių jau yra perpildytos nuo norinčių išbandyti savo jėgas.

Druskininkuose jau šį šeštadienį (vasario 4-ąją) laukia įspūdingas LTeam olimpinis žiemos festivalis, kuris jau dabar tituluojamas svarbiausiu žiemos sporto renginiu Lietuvoje. Pagrindo tokiems žodžiams apstu, nes likus dar kelioms dienoms iki šios šventės, dalis rungčių jau yra perpildytos nuo norinčių išbandyti savo jėgas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Olimpinis žiemos festivalis yra renginys, kuris kasmet auga visomis prasmėmis – tiek programa, tiek rungčių įvairove, sudėtingumu bei dalyvių skaičiumi. Šiemet vyks net 11 sporto šakų varžybos, o rungčių bus dar daugiau, tikimės sulaukti virš 6 tūkstančių žiemos sporto gerbėjų“, - teigia festivalį organizuojančio Lietuvos olimpinio fondo direktorius Vitalijus Vasiliauskas.

REKLAMA

Pramogos net patiems mažiausiems

Svarbiausia žinia, kad olimpiniame žiemos sporto festivalyje sau patinkančią rungtį ar užsiėmimą atras tiek profesionalai, tiek mėgėjai, tiek patys mažiausi šventės dalyviai.

„Toks festivalis vyksta jau ketvirti metai iš eilės ir trečią kartą būtent Druskininkuose. Galime užtikrinti, kad kiekvienas atvykęs į šį festivalį ras ką veikti ir smagiai praleis laiką. Mūsų tikslas, kad kuo daugiau žmonių iš mėgėjo galėtų tapti dalyviu. O po to, kas žino, gal ir pabandytų siekti aukštumų kurioje nors sporto šakoje. Noriu pabrėžti, kad praktiškai viskas, kas suplanuota – nieko nekainuos. Prireiks tik aprangos ir geros nuotaikos“, - akcentavo V. Vasiliauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Žiemos sporto mėgėjų lauks didelis spektras sporto rungčių. Nuo snaigės žygio iki ledo ritulio, kerlingo ir kitų rungčių. Teks rimtai pasukti galvą, ką išbandyti, nes visų rungčių per keletą valandų aprėpti, greičiausia, bus neįmanoma.

„Profesionalų laukia net labai rimtos rungtys – „Winter challenge“ ir „Ledo kirtis“. Čia dalyvaujantys žiemos sporto gerbėjai jau turi mokėti naudotis įrankiais, būti atitinkamai pasiruošę fiziškai ir psichologiškai. Kažkur kitur Lietuvoje tokio panašaus renginio nevyksta, tad kiekvienas dalyvis turės unikalią progą išbandyti savo jėgas bei pabendrauti su bendraminčiais“, - pasakojo V. Vasiliauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Suprantama, kad per šią šventę neliks pamirštos ir šeimos su vaikais. Specialiai mažųjų lauks išskirtinės rungtys – mažasis kerlingas, ledo ritulio stendas. Jie galios palaipioti specialia sienele, išbandyti save čiuožykloje ir paragauti ledo skulptorių duonos.

„Noriu atkreipti dėmesį, kad pramogos suplanuotos net ir tiems renginio svečiams, kurie mano, kad žiemos sportas ne jiems. Jie galės stebėti Lietuvos sporto klubų talismanų penkiakovės varžybas. Renginyje tikrai dalyvaus Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ talismanai, tad šių amžinų varžovų krepšinio aikštelėje simboliai bandys įrodyti savo pranašumą ir žiemos sporto festivalyje. Maža to, renginį vainikuos įspūdingas „X Faktoriaus“ žvaigždžių koncertas. Prognozuojamas puikus oras, tad svarbiausia nepamiršti geros nuotaikos“, - renginių įvairovę akcentavo V. Vasiliauskas.

REKLAMA

Išskirtinis eksperimentas – „Winter Challenge“

Sostinėje itin populiarių „Vilnius Challenge“ multisporto varžybų organizatoriai šiemet pirmą kartą prisijungs prie LTeam olimpinio žiemos festivalio ir surengs „Winter Challenge“ varžybas. Visiškai naujo ir dar niekada Lietuvoje nevykusio renginio dalyvių laukia daug intrigos ir netikėtumų, nes rungčių sąrašas bus koreguojamas priklausomai nuo oro sąlygų.

Vytenis Benetis, vienas iš „Vilnius Challenge“ ir „Winter Challenge“ sumanytojų, atskleidžia, kad suplanuotos trys skirtingo lygio trasos – 30 km. „Pro“ trasa bus skirta profesionalams, 15 km. „Fun“ - mėgėjams, o dar viena nesudėtinga 5 km. distancija bus skirta žiūrovams.

REKLAMA

„Pro” trasoje tikimasi sulaukti tų, kurie rinkosi sudėtingiausias trasas „Vilnius Challenge“ renginyje vasarą. O „Fun” trasa suplanuota taip, kad ją įveikti galės visi aktyvų gyvenimo būdą propaguojantys ar unikalius nuotykius patirti norintys asmenys“, - teigia V. Benetis.

„Tai – multi-sporto varžybos, todėl trasose bus apjungiamos įvairios sporto šakos ir rungtys, pavyzdžiui: dviračiai, bėgimas, įvairios kliūtys, orientavimosi užduotys, lipimo virvėmis trasos. Jeigu netrūks sniego – viena įdomiausių rungčių bus orientavimasis kalnų dviračiais ir slidėmis netoli Druskininkų esančiuose vaizdinguose pušynuose”, - pridūrė V. Benetis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Norintys įveikti „Pro“ ir „Fun“ trasas turi registruotis iš anksto. Jų dalyviams yra taikomas simbolinis registracijos mokestis. „Žiūrovų“ trasos dalyviams iš anksto registruotis nereikia. Joje komandos narių skaičius neribojamas ir dalyvavimas yra nemokamas, todėl ji puikiai tinka draugų grupėms, šeimoms, šią trasą su suaugusiųjų priežiūra galės įveikti ir vaikai.

Dalyvaus pasaulinė žvaigždė

Pernai itin didelio susidomėjimo sulaukusių „Ledo kirčio“ varžybų vienas organizatorių Kęstutis Skrupskelis šiemet žada dar solidesnį renginį. Organizatoriams pavyko į Lietuvą pakviesti vieną ryškiausių laipiojimo ledu žvaigždžių pasaulyje, PETZL komandos atletą Robertą Jasperą, kuris renginyje atliks parodomąjį lipimą technine trasa, po to skaitys pranešimą ir ves diskusiją apie ledo laipiojimą.

REKLAMA

„Šiemet vyks dviejų rungčių varžybos techninėje, daugiau nei 10 m aukščio lipimo trasoje bei greitojo lipimo 7 m aukščio trasoje. Tikimės, kad „Ledo kirtyje“ dalyvaus apie 100 sportininkų ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio“, - kalbėjo K. Skrupskelis, kuris pernai pats buvo šių varžybų dalyvis, o šiemet prisijungė prie organizatorių komandos.

„X Faktoriaus“ žvaigždžių spindesys

LTeam olimpinio žiemos festivalio metu vyks ir Lietuvos mokyklų žaidynių finalai, kuriuose varžysis 7 sporto šakų atstovai, laukiama atvykstant net 700 mokinių. Per šių žaidynių, o taip pat ir gausybės kitų festivalio rungčių prizininkų apdovanojimus savo pasirodymus surengs „X Faktoriaus“ žvaigždės.

REKLAMA

Festivalio dalyviams koncertuos ką tik „X Faktoriaus“ nugalėtoja tapusi Iglė Bernotaitytė bei jos kolegos Mindaugas Avižienis ir Paulina Paulauskaitė. Gerbėjų širdis užkariavusi žavingoji Iglė žiemos festivalio metu skirs laiko pabendrauti ir nusifotografuoti fanais, kurie laimėjo susitikimą LTeam Facebook paskyroje vykusiame konkurse.

Aktyviausiems – specialūs prizai

Didžiausio Lietuvos žiemos sporto renginio dalyviai galės dalyvauti Išjudink save dalyvio paso programoje, kuriuoje gavę unikalius pasus galės rinkti antspaudus už kiekvieną išbandytą rungtį. Bent vieną antspaudą turintys dalyviai bus apdovanoti atminimo medaliais ir vaišinami gėrimais, o surinkę 5 ar daugiau antspaudų gaus LTeam suvenyrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Norintiems prisijungti prie olimpinio festivalio ir gauti Išjudink save dalyvio pasą, nereikia jokių specialių sportinių sugebėjimų. Pasus gaus visi iš anksto LTeam.lt puslapyje užsiregistravę žiemos sporto mėgėjai – nuo vaikų iki senjorų, tiek norintys išbandyti vieną rungtį, tiek ketinantys įveikti visas įmanomas trasas“, - pasakojo V. Vasiliauskas

Programą „Išjudink save“ LTOK ir bendrovė „Coca-Cola HBC Lietuva“ vykdo jau antrus metus, ja siekiama paskatinti Lietuvos žmones judėti daugiau.

LTeam olimpiniame žiemos sporto festivalyje šiemet tikimasi sulaukti 6000 dalyvių. Organizatoriai kviečia drąsiai dalyvauti visus norinčius, nebūtinai aktyviai sportuojančius.

REKLAMA

„Norisi tik paprašyti vieno dalyko – tikimės sulaukti daugybės žmonių, tad nenorintiems ilgai ieškoti vietos automobiliui, rekomenduojame jį palikti Druskininkuose. O tada arba pasinaudoti keltuvu, arba ateiti iki arenos pėstute. Taip tikrai bus patogiau. Kitas svarbus dalykas, kuris aktualus visiems užsiregistravusiems dalyviams – atvykite anksčiau, kad spėtumėte pasirašyti dokumentus ir gauti dalyvio numerį“, - sakė V. Vasiliauskas.

Daugiau informacijos apie festivalį ir registracija puslapyje www.lteam.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų