REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinė prokuratūra tikrins nutrauktą ikiteisminį tyrimą dėl sunkius kūno sužalojimus patyrusio mažamečio iš Vilkaviškio rajono, pranešė Generalinė prokuratūra.

Generalinė prokuratūra tikrins nutrauktą ikiteisminį tyrimą dėl sunkius kūno sužalojimus patyrusio mažamečio iš Vilkaviškio rajono, pranešė Generalinė prokuratūra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Generalinio prokuroro Evaldo Pašilio pavedimu bus tikrinamas pernai gegužę nutrauktas ikiteisminis tyrimas, kurio metu buvo aiškinamasi, kokiomis aplinkybėmis sunkius kūno sužalojimus patyrė mažametis.

REKLAMA

Turimais duomenimis, 2015 metų gruodžio 14 dieną dėl mažamečio patirtos traumos, artimiesiems teigiant, kad ji buvo patirta vaikui nukritus nuo laiptų, buvo kreiptasi į gydymo įstaigą. Apie šį įvykį Vaiko teisių apsaugos skyrius buvo informuotas po to, kai vaikas buvo atvežtas į šią ligoninę komos būsenos gruodžio 29 dieną.

Policijai apie įvykį gruodžio 14 dieną pranešta nebuvo, ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo buvo pradėtas gruodžio 29 dieną, kai mažametį jo motina ir patėvis atvežė į Vilkaviškio ligoninę komos būsenos.

REKLAMA
REKLAMA

Apklausti tyrimo metu vaiko motina ir patėvis nurodė, kad tą dieną vaikas valgė ir paspringo maistu, neteko sąmonės, jam prasidėjo traukuliai ir patėvis jį gaivino. Vaikui pradėjus kvėpuoti jie skubiai išvyko į ligoninę.

Tyrimo metu buvo gautos specialisto išvados, kuriose patvirtinama, kad vaikas buvo paspringęs, konstatuotas ūmus kvėpavimo funkcijos nepakankamumas. Išvadose taip pat konstatuota, kad patėvio taikytos gaivinimo priemonės leido atnaujinti kvėpavimo funkciją ir tik todėl vaikas liko gyvas.

Konstatuota, kad tokiais gaivinimo veiksmais galėjo būti sukeltas supurtyto vaiko sindromas. Specialisto išvadoje taip pat nurodyta, kad įvairiu metu atsiradusios kraujosruvos ant vaiko kūno nepanašios į tas, kurios atsiranda nuo smūgių diržu ar panašiu į jį daiktu. Tyrimo metu buvo taip pat apklausti su šeima nesusiję asmenys - Vaiko teisių apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė bei seniūnas, kurie nepateikė jokių duomenų apie galimą anksčiau vykusį smurtą prieš šį vaiką.

Generalinio prokuroro šių metų sausio 27 dienos pavedimu, šiuo metu taip pat jau pradėti tikrinti visi šiais ir praėjusiais metais nutraukti ikiteisminiai tyrimai, kurių metu buvo tirtos aplinkybės, susijusios su galimai nuo smurto artimoje aplinkoje nukentėjusiais nepilnamečiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų