REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV prezidentas Donaldas Trumpas šią savaitę imsis vienų svarbiausių savo rinkimų kampanijos pažadų ir pasirašys kelis įsakus, suvaržysiančius pabėgėlių patekimą į šalį, vizų išdavimą ir imigraciją, praneša žiniasklaida.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas šią savaitę imsis vienų svarbiausių savo rinkimų kampanijos pažadų ir pasirašys kelis įsakus, suvaržysiančius pabėgėlių patekimą į šalį, vizų išdavimą ir imigraciją, praneša žiniasklaida.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D.Trumpas trečiadienį Krašto saugumo departamente susitiks su šios žinybos, atsakingos už imigraciją, darbuotojais ir ten pasirašys įsakus dėl pabėgėlių bei nacionalinio saugumo, skelbia „The Washington Post“ ir CNN.

REKLAMA

„Ryt suplanuota svarbi diena dėl NACIONALINIO SAUGUMO. Be daugelio kitų dalykų, mes statysime sieną!“ – parašė naujasis prezidentas antradienį vėlai vakare socialiniame tinkle „Twitter“.

D.Trumpas savo rinkimų kampaniją pradėjo pažadu pastatyti sieną pasienyje su Meksika ir užėmė itin griežtą poziciją imigracijos klausimu.

Jis taip pat paragino „visiškai uždrausti musulmonams įvažiuoti į Jungtines Valstijas“, kol nesugriežtinta atvykstančiųjų į šalį kontrolė.

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas nežinia, kaip krašto saugumo sekretorius Johnas Kelly ketina įgyvendinti D.Trumpo įsakus. J.Kelly per Senate vykusį jo kandidatūros svarstymą sakė, kad siena pasienyje su Meksika greitu laiku tikriausiai nebus pastatyta.

Ketvirtadienį D.Trumpas turėtų pasirašyti įsakus dėl imigracijos ir vadinamųjų prieglobsčio miestų, kurių valdžia atsisako bendradarbiauti su federaliniais imigracijos pareigūnais tokiais klausimais, kaip nelegalių imigrantų perdavimas deportacijai iš šalies.

Įsakai apribos imigraciją ir galimybę patekti į Jungtines Valstijas pabėgėliams bei vizas turintiems asmenims iš Irako, Irano, Libijos, Somalio, Sudano, Sirijos ir Jemeno, rašo „The Washington Post“. Laikraštis pažymi, kad daugumos išvardytų valstybių piliečiai jau dabar susiduria su rimtomis kliūtimis, mėgindami gauti JAV vizas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Imigracijos klausimų ekspertai „The Washington Post“ sakė, kad dėl įsakų 120 dienų nebebus priimami jokie pabėgėliai, tarp jų ir asmenys, bėgantys nuo brutalaus pilietinio karo Sirijoje. Be to, 30 dienų nebebus išduodamos imigracinės ir neimigracinės vizos asmenims iš kai kurių valstybių, kuriose gyventojų daugumą sudaro musulmonai.

„The Washington Post“, remdamasis gerai informuotais šaltiniais, rašo, kad D.Trumpo vyriausiasis strategas Steve’as Bannonas, jo pasirinktas kandidatas į generalinio prokuroro postą Jeffas Sessionsas ir kiti aukšto rango patarėjai aktyviai dalyvavo diskusijose apie šiuos įsakus.

REKLAMA

D.Trumpas taip pat yra paskelbęs kontroversišką pažadą atšaukti jo pirmtako Baracko Obamos administracijos 2012-aisiais pradėtą įgyvendinti programą, pagal kurią daugiau nei 750 tūkst. dokumentų neturinčių migrantų, kurie atvyko į Jungtines Valstijas dar būdami vaikai, gali gyventi ir dirbti šalyje nebijodami deportacijos.

Kol kas nežinia, ar D.Trumpas šią savaitę imsis kokių nors veiksmų dėl šios programos.

„Dėl šios programos nagrinėjamos įvairios galimybės“, – sakė vienas Baltųjų rūmų pareigūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų