REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
138
Nacionalinė „Eurovizija 2017“ atranka (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Antradienio vakarą buvo nufilmuota jau trečioji nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos laida, kurią žiūrovai išvys jau šįvakar. Scenoje susirungė 13 skirtingų atlikėjų ir grupių, kurie pretenduoja į galimybę atstovauti Lietuvai „Eurovizijoje“ Ukrainoje.

138

Antradienio vakarą buvo nufilmuota jau trečioji nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos laida, kurią žiūrovai išvys jau šįvakar. Scenoje susirungė 13 skirtingų atlikėjų ir grupių, kurie pretenduoja į galimybę atstovauti Lietuvai „Eurovizijoje“ Ukrainoje.

REKLAMA

Atrankos dalyvių pasirodymus vertino kaip visada kompetkritetinga komisija: muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, „Eurovizijos“ veteranas Darius Užkuraitis, dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu ir operos solistė Sigutė Stonytė.

Komisija savo balus atlikėjams paskyrė, tačiau žiūrovų balsavimas vyks gyvai, o jis lemia 50 procentų sėkmės, todėl natūralu, kad visi „Eurovizijos“ atrankos dalyviai spaudžia kumščius, tikėdamiesi geriausio. Kitu atveju jų didžiosios svajonės nugarmės žemyn upe, taip ir nespėjus įgyvendinti visų savo pasirodymo idėjų.

Balsavimo rezultatai

Laidos pabaigoje paaiškėjo, kurie septyni iš trylikos dalyvių turi palikti konkursą, o kurie šeši atlikėjai toliau tęs kelionę „Eurovizijos“ atrankose.

REKLAMA
REKLAMA

Komisijos ir žiūrovų balsai lėmė, kad atrankas paliko: Virgis Valuntonis, Vilija Matačiūnaitė, „HIT“, Marius Petrauskas, Dovydas Petrošius, Erika Astrauskaitė ir „Strėlės“.

REKLAMA

Projekte dėl pergalės toliau kovos šie dalyviai: Greta Zazza, Gytis Ivanauskas-Lolita Zero, Vidas Bareikis ir Ieva Zasimauskaitė, „Fusedmarc“, Gražvydas ir Dovydas Petrošius.

Gražvydas

Regėjimo sutrikimą turinčiam vaikinui dainavimas jokia kliūtis. Priešingai – tai didis talentas, kuriuo vaikinas sužavėjo ir teisėjus, ir salėje buvusius žiūrovus. Jautrų kūrinį, pavadinimu „Paint the sky blue“ atlikęs Gražvydas sulaukė žiuri palaikymo.

„Galima kalbėti apie jo nuostabų balsą, švarų tarsi krištolas. Turėjau malonumą klausyti, net pamiršau, kad apie dainą reikėjo kalbėti“, – pirmosios dainos atlikimu žavėjosi S. Stonytė.

REKLAMA
REKLAMA

„Fusedmarc“

Antrieji į „Eurovizijos“ atrankos sceną lipo grupė „Fusedmarc“ su daina „Rain of Revolution“. Vokalistei Viktorijai scenoje padėjo trys pritariančios dainininkės.

„Per tris matytus atrankos konkursus, šis pasirodymas man patiko labiausiai. Prieš porą metų latviai džiaugėsi Aminata, o čia – ne blogiau ir net gal kiečiau. Žinau, koks dinamitas scenoje gali būti Viktorija“, – komplimentus žarstė R. Zilnys.

Marius Petrauskas

Marius „Eurovizijos“ atrankos komisiją ir publiką bandė pavergti romantiška daina „She‘s my universe“. Deja, atlikėjui nepagailėta kritikos.

„Tai buvo gražu, tačiau labai svarbu po ko tu pasirodai. Jūs dainavote gražiai padarytą, tačiau nuspėjamą dainą. Ji gali paskęsti tarp visų kitų“, – dainos originalumu abejojo R. Zilnys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dovydas Petrošius

Po Mariaus į sceną lipęs Dovydas taip pat nesužavėjo komisijos. Vaikinas atliko dainą apie meilę „Love is free“.

„Pradžioje buvo daug netikslumų. Turime margą dainavimą ir jums tai trukdė išskleisti muziką, kaip norėjote“, - pastebėjo S. Stonytė.

„Strėlės“

„X Faktoriuje“ savo laimę bandžiusios merginos muzikos kelyje keliauja toliau. Šįkart duetas bandė sužavėti „Eurovizijos“ atrankų komisiją.

„Viskas taip moteriškai. Tai labai graži ir kitokia daina, kurios „Eurovizijoje“ šiais metais labai trūko“, – merginų pasirodymą komentavo Jazzu.

Virgis Valuntonis

Daugelį metų muzikoje save realizuojantis Virgis, deja, sulaukė griežto komisijos narių verdikto.

REKLAMA

„Turime dainą su geriausiu pavadinimu. Blogoji dalis, kad pavadinimas ir yra geriausias dalykas, kurį turi ši daina“, – negailestingomis kritikos strėlėmis dalinosi R. Zilnys.

Vilija Matačiūnaitė

Prieš porą metų Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovavusi Vilija ir vėl bando laimę. Šįkart mergina į sceną lipo su savo kūrybos daina „I see the lights“.

„Iš didelio rašto išeita iš krašto. Visada sakiau, kad muzika yra matematika plius siela. Čia girdėjau tik matematiką, nebuvo jokio jausmo. Jūs pati, Vilija, matėsi, kad vokaliai nelabai stabiliai jaučiatės. Daina šį kartą buvo absoliutus bardakas. Sėdėjau ir man net gaila buvo, kodėl negalėjau apčiuopti prasmės“, – kritiką žarstė Jazzu.

REKLAMA

Milda Martinkėnaitė ir Saulenė Chlevickaitė

Merginų duetas scenoje atliko kūrinį „Paperheart“. Bandymas sužavėti komisiją, regis, visai pavyko – atlikėjos buvo sugretintos su Kylie Minogue.

„Milda ir Saulenė prieš metus dalyvavo „Eurovizijos“ atrankoje atskirai. Gerai atrodote scenoje, damos. Daina nėra bloga, bet ir nėra didelis stebuklas. Visai gerai skambantis popmuzikos kūrinys su visai gerai įsimenančiu priedainiu“, – sakė R. Zilnys.

Lolita Zero

Be jokios abejonės, kad didžiausia vakaro staigmena buvo Gyčio Ivanausko pasirodymas. Vyras scenoje save pristatė Lolitos Zero vardu ir atliko dainą „Get Frighten“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai yra pasirodymas, apie kurį norėsime pasisakyti visi. Tai buvo įspūdinga. Lolita, atrodėte nuostabiai“, – dėstė Jazzu. Jai antrino ir R. Zilnys: „Parodijos žanre viskas padaryta labai stipriai ir skaniai.“

„HIT“

Šviesoje žaižaruojančiomis suknelėmis scenoje pasirodė merginų grupė „HIT“ su daina „I wanna love you tonight“.

„Merginoms nepasisekė, kad nemėgstu tembrų, kurie naudojami aranžuotėje. Daina nebloga, bet jūsų balsai nelabai derėjo, linkėčiau geresnio išpildymo. Na, o daina – šiaip sau, atlikimas – taip pat vidutinis“, – kritikavo D. Užkuraitis.

Ieva Zasimauskaitė ir Vidas Bareikis

Itin žaismingą pasirodymą paruošė Vidas Bareikis kartu su Ieva Zasimauskaite, kurią televizijos žiūrovai išvydo antroje nacionalinių „Eurovizijos“ atrankų laidoje. Duetas pristatė dainą „I love my phone“.

REKLAMA

„Pasirodymas labai nuotaikingas, stilingas, jūs puikiai atrodote. Pasirodymas išpildytas nuo pradžios iki pabaigos“, - komplimentų negailėjo Justė Arlauskaitė-Jazzu.

Erika Astrauskaitė

Praėjusių metų „X Faktoriaus“ scenoje sužibėjusi atlikėja ir toliau save realizuoja muzikiniuose projektuose. Scenoje moteris atliko dainą „No more“. Tiesa, ji buvo per silpna balsingajai dainininkei.

„Į „Euroviziją“ važiuojame nugalėti. Ir dainos reikia kažkuo ypatingos. Ji nėra bloga, bet nėra ypatinga. Bet jūsų atlikimas puikus!“ – pasirodymą komentavo D. Užkuraitis.

Greta Zazza

Paskutinė į sceną lipo atlikėja Greta Zazza su daina „Like I love you“. Dalyvė tapo R. Zilnio favorite.

„Į kitą etapą tikiuosi, kad tikrai taip. Mano akimis, geras pasirodymas, geras kūrinys. Jūs tikrai esate tarp mano favoričių šį vakarą“, – sakė muzikos apžvalgininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų