REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas penktadienį paviešino garso įrašą, kuriame girdisi kraupi realybė, kaip mergaitė galimai mušama ir išvadinama necenzūriniais žodžiais. Vicemeras tv3.lt papasakojo, kad įrašą gavo iš „Vilniaus energijos“ – smurtavusi prieš vaiką moteris paskambino ir manydama, kad ragelį padėjo, ėmė mušti ir kolioti mergaitę.

Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas penktadienį paviešino garso įrašą, kuriame girdisi kraupi realybė, kaip mergaitė galimai mušama ir išvadinama necenzūriniais žodžiais. Vicemeras tv3.lt papasakojo, kad įrašą gavo iš „Vilniaus energijos“ – smurtavusi prieš vaiką moteris paskambino ir manydama, kad ragelį padėjo, ėmė mušti ir kolioti mergaitę.

REKLAMA

„Man paskambino iš „Vilniaus energijos“ ir informavo, kad jie sulaukė skambučio. Skambinęs asmuo pamanė, kad nesujungė skambučio, o telefonas transliavo viską, kas vyko. Vyko tai, kas yra įrašyta – girdėjosi balsai, lyg ir fizinis smurtas – nežinia, ar prieš vaiką, ar prieš neįgalų asmenį.

Pokalbio turinys, kad „neleis į grupę“ ar „neduos maisto“ ir t.t. leidžia įtarti, kad tai gali būti viena iš savivaldybės įstaigų. Esu švelniai tariant įpykęs, tad kol kas negaliu atspėti, kokia tai įstaiga, tad mes iš karto ėmėmės veiksmų ir mūsų Socialinių reikalų departamentas kartu su vaiko teisėmis aiškinasi toje teritorijoje, kur spėjama viskas ir įvyko. Ar tai yra darželis, ar tai yra neįgaliųjų dienos centras – negaliu pasakyti. Gali būti, kad skriaudžiama yra neįgali mergaitė“, – kalbėjo G. Paluckas.

REKLAMA
REKLAMA

Sutrukdė skambučiui

Politikas sako, kad skriaudžiama mergaitė galimai sutrukdė moteriai paskambinti „Vilniaus energijai“, dėl to ir buvo užsipulta mergaitė.

REKLAMA

„Įraše girdimi pakankamai kraupūs garsai, leksika naudojama irgi kraupi. Prašysime ir policijos pagalbos, nes turime išsiaiškinti, kur tai vyko. Akivaizdu, kad ne namie vyko, nes šnekama, kad „neleis į grupę“, „nemaitins“, „neduos valgyti“ ir pan. Manau, kad su policija išsiaiškinsime labai greitai, kur tai vyko, nes turime telefono numerius, tad galima išsiaiškinti, iš kur skambino. Mes tuos dalykus nustatysime, nes tai yra absoliučiai niekaip nepriimtina ir tuos asmenis, kas ten dalyvavo, privalome nustatyti ir taikyti jiems atsakomybę“, – kalbėjo politikas.

REKLAMA
REKLAMA

Įraše girdima, kaip mergaitė koliojama necenzūriniais žodžiais, mergaitės klyksmas ir mušimo garsai.

Meras įsiuto

Vilniaus meras Remigijus Šimašius atvirai pasipiktino tokiu įraše girdimos moters elgesiu.

„Kokia sterva turi būti pats suaugęs žmogus, kad apšauktų vaiką tokiu žodžiu, jei ne dar blogiau... Ačiū operatorei, kad netylėjo. O kai paaiškės, kas taip elgiasi su vaiku, jokio nuolaidumo nebus. Pradėjome tyrimą dėl šio incidento“, – savo „Facebook“ profilyje penktadienio vakarą pasidalino meras.

Neaiški padėtis

“Gelbėkit vaikus” direktorė Rasa Dičpetrienė tv3.lt nurodė, kad toks žmogus, kaip įraše girdima smurtaujanti moteris, vienareikšmiškai turi nebedirbti su vaikais ateityje – tam jai turi būti užkirstas kelias.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jokio mušimo, net ir ne fizinio smurto neturėtų būti jokio ir jokiame pavidale, ypač, jei kalbame apie įstaigą, kurioje yra vaikai, bet tai vyksta. Lietuvoje viskas nėra taip paprasta ir aišku, ar tas smurtavęs žmogus toje įstaigoje nebedirbs. Tikrai neaišku“, - kalėjo ji.

Pasak R. Dičpetrienės, norint taikyti baudžiamąją atsakomybę smurtavusiam prieš vaiką asmeniui, reikia įrodyti žalą, fizinio smurto žymes. Pašnekovė sako, kad Lietuvoje nubaudžiama labai mažai žmonių, smurtavusių prieš vaikus. R. Dičpetrienė taip pat nurodo, kad situacija gerokai pasikeistų su Seimo narių Mykolo Majausko ir Dovilės Šakalienės inicijuojamomis Vaiko teisių apsaugos įstatymo pataisomis, kuriomis siekiama uždrausti bausmes vaikams.  

REKLAMA

Savivaldybės informacija

Vilniaus miesto savivaldybė atlieka tarnybinį patikrinimą dėl gautos informacijos apie įvykusį incidentą, kuris šiandien buvo atsitiktinai užfiksuotas telefoniniame įraše, kuris paplito socialiniuose tinkluose. Nustatyta, kad incidentas vyko Savivaldybės specialiojo ugdymo įstaigoje „Aidas“. Įtariama, kad įraše girdėti, kaip mokytojos padėjėja O. P. šaukia ant specialių poreikių turinčio vaiko. Šis vaikas yra Vaikų ir jaunimo pensionato auklėtinis, besimokantis specialiojo ugdymo įstaigoje „Aidas“. Ar prieš vaiką buvo smurtauta, paaiškės vaiką apžiūrėjus gydytojams.

Savivaldybė padarys viską, kad kaltieji neišvengtų atsakomybės. Mokytojos padėjėja bus iškart nušalinta nuo pareigų. Vilniaus savivaldybės Švietimo, kulturos ir sporto departamentas kartu su Vaikų teisių apsaugos skyriumi atliks išsamų incidento tyrimą. Suteikti psichologinę pagalbą kviečiama Vilniaus pedagoginė psichologinė tarnyba.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų