REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
41
Peršalimas (nuotr. Fotolia.com)

Sergamumas gripu artėja prie piko, o sergančiųjų skaičius jau dabar dvigubai didesnis nei buvo prieš metus. Negana to, klastinga liga grasina itin sunkiomis komplikacijomis ar net mirtimi.

41

Sergamumas gripu artėja prie piko, o sergančiųjų skaičius jau dabar dvigubai didesnis nei buvo prieš metus. Negana to, klastinga liga grasina itin sunkiomis komplikacijomis ar net mirtimi.

REKLAMA

Nors visu šimtu procentų nuo gripo apsidrausti neįmanoma, imantis priemonių tikimybė susirgti gerokai sumažėja. „Tai turi būti pastovus darbas ir rūpestis savo organizmu“, - apie organizmo atsparumo virusams stiprinimą sako vaistininkė Kristina Vaičaitienė.

Ligas prišaukia gyvenimo būdas

Kasdien sąžiningai sportuoti, valgyti sveiką maistą, mokytis pozityvumo yra ne toks jau lengvas uždavinys, kaip gali pasirodyti iš pradžių. Tačiau sveikata yra didžiausias mūsų turtas, todėl net ir kartkartėmis išklystant iš teisingo kelio, stengtis gyventi sveikai tikrai verta, o laiko ir valios investicijos atsiperka su kaupu.

„Imunitetas – tai mūsų organizmo stiprybė. Medikų teigimu, imuniteto stiprumas 70 procentų priklauso nuo streso, 20 procentų nuo aktyvaus gyvenimo būdo ir 10 procentų nuo aplinkos – maisto, oro, vandens. Žinoma, daug dalykų nuo mūsų nepriklauso, bet bent jau pabandykime pakeisti tai, ką galime“, - sako vaistininkė K. Vaičaitienė. Anot jos, didžiausia žmonių yda, kenkianti jų sveikatai, yra godumas ir labai didelis vartotojiškumas.

REKLAMA
REKLAMA

„Mums visko reikia, dar ir dar: naujos mašinos, naujų baldų, remontų, o pagalvoti apie savo organizmą, kad jį taip pat reikia „paremontuoti“, juo pasirūpinti – užmirštame. Organizmui būtina padėti, įdėti pastangų, tačiau dauguma sportuoti tingime, vaikščioti – taip pat, nervinamės dėl visokių menkniekių“, - sako rūpestinga vaistininkė. Specialistė pabrėžia, kad imuniteto stiprinimas turi būti pastovus darbas ir rūpestis savo organizmu.

REKLAMA

Nemadinga, bet veiksminga

Vieno stebuklingo recepto, kuris sustiprintų sveikatą ar padidintų atsparumą ligoms, nėra. Norint sirgti rečiau ir kasdien jaustis geriau, reikia imtis kompleksinių priemonių. Vaistininkė rekomenduoja dirbti su savo mąstymu, nepulti į paniką dėl niekų, daugiau judėti – vaikščioti, sportuoti, džiaugtis gamta, būti gryname ore ir valgyti paprastą maistą.

„Paklauskite bobučių, nors dabar tai neįprasta ir nemadinga, ką žmonės valgydavo anksčiau: tai buvo paprastas, tačiau neprastas maistas“, - senolių išmintį primena „Gintarinės vaistinės“ vaistininkė K. Vaičaitienė.

REKLAMA
REKLAMA

Imuniteto stiprinimui vaistininkė siūlo natūralias priemones: gerti ramunėlių, dilgėlių, putinų, erškėtrožių arbatas, vartoti česnaką, svogūną, valgyti sumuštinius su balta duona, sviestu, varške ir medumi, juos užsigerti arbata su citrina. Taip pat galima pasigaminti įvairių maistinių medžiagų gausią košelę: 5 alijošiaus lapus savaitę reikia palaikyti šaldytuve, supjaustyti, susmulkinti 2 citrinas ir viską susluoksniuoti su 100 gramų medaus. Kad sirgtumėte rečiau, būtinai stebėkite organizmo siunčiamus signalus.

Tiek išvaizdos, tiek savijautos pokyčiai dažnai įspėja apie maistinių medžiagų trūkumą, dėl kurio imunitetas negali tinkamai apsaugoti organizmo nuo virusų ar kovoti su ligos komplikacijomis. Taip pat nepamirškite, kad net ir žiemą organizmui būtini skysčiai. Jei nesinori gerti gryno vandens, paskaninkite citrinos ar apelsino žievele, kartais vandenį pakeiskite mėgiama žolelių arbata. Siaučiant gripo epidemijai, kelis kartus per dieną vėdinkite biuro ar namų patalpas, plaukite rankas. Atminkite, žiema – ne laikas laikytis dietų: kad organizmas būtų stiprus, valgykite sočiai, bet sveikai. Savaitgaliais daugiau pamiegokite, pailsėkite ramumoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų