REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apeliacinis teismas ketvirtadienį paskyrė realią dvejų metų laisvės atėmimo bausmę buvusiam ilgamečiam Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriui Alfonsui Šimkui.

Apeliacinis teismas ketvirtadienį paskyrė realią dvejų metų laisvės atėmimo bausmę buvusiam ilgamečiam Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriui Alfonsui Šimkui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvęs valdininkas nuteistas už tai, kad iš privačios bendrovės vadovo Vytauto Nemunio 2008 metais kaip kyšį priėmė 2005 metų laidos automobilį „Toyota RAV 4“. Mašina tuo metu buvo įvertinta 55 tūkst. litų.

REKLAMA

Be šios bylos A.Šimkui yra paskelbti nuosprendžiai dar keturiose su korupcija susijusiose bylose. Prokuratūra skaičiuoja, kad daiktais ir kita forma perduotos pinigų sumos siekia apie pusę milijono litų. Kaip kyšis buvo perduotas dar vienas automobilis – „Volvo“. 117 tūkst. litų vertės mašiną valdininkas dar 2006 metų sausį gavo kaip kyšį jau iš kitų bendrovių atstovų.

Kitoje byloje buvęs valstybės tarnautojas nuteistas už tai, kad 2008 metų vasario 27 dieną pareikalavo iš vienos bendrovės direktoriaus, kad tas apmokėtų jo buto Palangoje remonto bei buitinės technikos ir baldų įsigijimo išlaidas, siekusias beveik 133 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Apeliacinio teismo nagrinėtoje byloje automobilis „Toyota“ kaip kyšis buvo perduotas už tai, kad A.Šimkus padėjo bendrovei „Klaipėdos želdiniai“ su Klaipėdos miesto savivaldybės administracija 2005-2006 metais sudaryti sutartis atlikti Klaipėdos miesto parkų, skverų ir žaliųjų plotų želdinimą, aplinkotvarą ir priežiūrą bei kitus darbus.

Skirdamas laisvės atėmimo bausmę, teismas konstatavo, kad A.Šimkus nuteistas už sunkaus nusikaltimo padarymą, nėra nei lengvinančių, nei sunkinančių aplinkybių, Be, to jis anksčiau teistas už tokios pat rūšies nusikaltimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apeliacinio teismo nuosprendžiu V.Nemuniui skirta 13 tūkst. 177 eurų bauda. Anksčiau V.Nemuniui buvo skirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė. A.Šimkui ankstesniu nuosprendžiu buvo skirta pusmečiu ilgesnė laisvės atėmimo bausmė.

A.Šimkus prašė Apeliacinio teismo jį išteisinti, nes jam esą buvo paskelbtas nepagrįstas nuosprendis – šio nuosprendžio išvadų nepatvirtina faktinės bylos aplinkybės.

Tuo metu V.Nemunis savo skunde teigė, kad nuo nusikalstamų veikų padarymo praėjo daug laiko, ikiteismini tyrimas tęsėsi nepateisinamai ilgai. Tris vaikus auginantis vyras prašė bent atidėti jam paskirtą bausmę.

REKLAMA

Apeliacinis teismas konstatavo, kad įrodyta, jog dirbdamas uostamiesčio savivaldybės Ūkio departamento vadovu A.Šimkus priėmė kyšį, o verslininkas jį davė.

Tuo metu V.Nemunis nuteistas už apysunkį nusikaltimą, ji dirba, augina vaikus, kolegijos manymu, laisvės atėmimo bausmės skyrimas šiam asmeniui prieštarautų teisingumo principui.

Ikiteisminius tyrimus šiose korupcinio pobūdžio bylose atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnai.

Kokia galutinė bausmė už visus nusikaltimus bus skirta A.Šimkui, kol kas nežinoma. Bausmė paprastai subendrinama, kai visų asmeniui iškeltų bylų nuosprendžiai įsiteisėja galutinai ir nekeičiami.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų