REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) parlamentarės Gretos Kildišienės mama automobilį iš „Agrokoncerno“ įsigijo ne iš darbinių pajamų, informavo LVŽS frakcija.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) parlamentarės Gretos Kildišienės mama automobilį iš „Agrokoncerno“ įsigijo ne iš darbinių pajamų, informavo LVŽS frakcija.

REKLAMA

Ketvirtadienį išplatintame pranešime LVŽS teigia, kad „yra dokumentai, kurie pagrindžia Seimo narės Gretos Kildišienės mamos pajamas, kurios nėra susijusios su pajamomis gautomis iš darbo santykių“. Kokios tai pajamos, LVŽS neįvardija.

Kiek anksčiau ketvirtadienį „Agrokoncernui“ atstovaujantis advokatas Evaldas Valčiukas portalui delfi.lt parodė parlamentarės Gretos Kildišienės mamos Vladislavos Mikalauskienės automobilio „Range Rover“ išperkamosios nuomos sutartį. Pagal ją, automobilio kaina siekė 39 tūkst. eurų, pridedant maždaug 8,2 tūkst. eurų pridėtinės vertės mokestį. Galutinė automobilio kaina, įskaitant pernai vasarį sumokėtą 5 tūkst. eurų avansą, visas įmokas ir 3 proc. metines palūkanas nuo neapmokėtos sumos, siekė apie 47 tūkst. eurų. Automobilis turėjo būti išpirktas vasario 10 dieną, kas mėnesį mokant po tūkstantį eurų, tačiau advokatas nurodė, kad sutartis jau yra nutraukta.

LVŽS taip pat informavo, kad dėl viešai aptariamos istorijos G.Kildišienės mamai sutriko sveikata.

„Apgailestaudami pranešame, kad Seimo narės Gretos Kildišienės mama, neatlaikiusi per didelio susidomėjimo jos ir jos dukros asmeniu ir šiandien vykusio veržimosi į jų privačią erdvę Panevėžyje, buvo paguldyta į ligoninę“, - teigiama pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

V.Mikalauskienė ilgus metus dirbo darželio auklėtoja - ji darbą paliko prieš mėnesį. V.Mikalauskienė yra ir 2015-ųjų balandį registruotos mažosios bendrijos „Greta Gretos“ vadovė - bendrija prieš daugiau nei mėnesį pertvarkyta į uždarąją akcinę bendrovę. Portalas delfi.lt skelbė, kad prieš metus „Greta Gretos“ sulaukė LVŽS užsakymo - už 2 tūkst. eurų pirkta skarelių su logotipu.

REKLAMA

Viešai prieinamoje Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenų bazėje nėra jokių duomenų apie „Greta Gretos“ pernai sumokėtus mokesčius. VMI vertina, ar V.Mikalauskienė turėjo pakankamai oficialių pajamų išlaidoms pagrįsti.

V.Mikalauskienė situacijos nekomentuoja, nurodydama, kad yra privatus asmuo. Jos dukra G.Kildišienė situaciją plačiau pakomentuoti žada sulaukusi VMI išvadų.

Istorija, jog G.Kildišienė naudojasi „valstiečių“ vadovo Ramūno Karbauskio valdomo „Agrokoncerno“ automobiliu „Range Rover“, kurį iš koncerno lizingu įsigijo politikės mama, į viešumą iškilo savaitgalį. G.Kildišienė ir R.Karbauskis tikina, kad sandoris yra teisėtas, jie neįvardijo, kad automobilį įsigyti siekė V.Mikalauskienė.

Paskelbti lizingo sutartį kelis kartus ragino „valstiečius“ rinkimuose vedęs premjeras Saulius Skvernelis, kiti frakcijos nariai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų