REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV prezidento Donaldo J. Trumpo inauguracija vyks sausio 20-ąją ir taps svarbiausia šventinio savaitgalio, pažyminčio naujosios administracijos darbo pradžią, dalimi.

JAV prezidento Donaldo J. Trumpo inauguracija vyks sausio 20-ąją ir taps svarbiausia šventinio savaitgalio, pažyminčio naujosios administracijos darbo pradžią, dalimi.

REKLAMA

Kaip vyks inauguracija?

Inauguracijos ceremonijos iš tiesų prasidės jau ketvirtadienį. Būsimasis prezidentas ir viceprezidentas atiduos pagarbą JAV kariams Arlingtono kapinėse.

Administracija taip pat skelbia, kad šią dieną D. Trumpas susitiks su inauguracijoje dalyvaujančiomis asmenų grupėmis šalia Linkolno memorialo. Teigiama, kad taip bus „paskelbta oficiali inauguracijos pradžia“.

Tačiau oficialioji, pagrindinė inauguracijos dalis prasidės tik penktadienį, sausio 20-ąją.

Prieš prasidedant ceremonijai, 8:30 vietos laiku (15:30 Lietuvos laiku) D. Trumpas kartu su šeima privačiai pusryčiaus ir melsis Šv. Jono bažnyčioje. Donaldas Trumpas, Melania Trump, Barackas Obama ir Michelle Obama tuomet susitiks prie Baltųjų Rūmų ir kartu keliaus prie Kapitolijaus kalvos, kur ir bus duota priesaika.

16:30 Lietuvos laiku Mormonų bažnytinis choras, kartu su atlikėja Jackie Evancho ir „Radio City Rockettes“ trupe, atliks dainas bei kitaip linksmins susirinkusiuosius prie vakarinės JAV Kapitolijaus pastato sienos.

REKLAMA
REKLAMA

Renginio kulminacija prasidės 18:30 Lietuvos laiku, kuomet Niujorko arkivyskupas Timothy Dolanas paskelbs jo pradžią. Apie vidurdienį vietos laiku prisieks Donaldas Trumpas ir viceprezidentas Mike’as Pence’as.

REKLAMA

Inauguracijoje dalyvaus ir buvusi Valstybės sekretorė ir oponentė rinkimuose Hillary Clinton. Taip pat buvę prezidentai Billas Clintonas ir George’as W. Bushas.

Apie 21:00 prasidės inauguracijos šventinis paradas. Donaldas Trumpas su viceprezidentu ir 8000 parado dalyvių keliaus iš Kapitolijaus į Baltuosius Rūmus. Tradiciškai paradas užtrukdavo 2 valandas, tačiau šiais metais jis truks 90 minučių.

24:00 Lietuvos laiku, Vašingtone tuo metu bus 19:00, Donaldas Trumpas ir Mike’as Pence’as apsilankys trijuose inauguracijos šventės vakaruose. Visos jos bus tiesiogiai transliuojamos.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį, 10 valandą vietos laiku (17.00 mūsų laiku) Donaldas Trumpas ir Mike’as Pence’as dalyvaus pamaldose Vašingtono nacionalinėje katedroje. Šis įvykis pažymės inauguracijos pabaigą. Tuo metu Vašingtone yra planuojamas „Moterų maršas“, protesto akcija prieš Donaldą Trumpą, kurioje tikimasi sulaukti net 200 tūkst. dalyvių.

Išrinktojo JAV prezidento D. Trumpo mėgstamas socialinis tinklas „Twitter“ tiesiogiai transliuos visą inauguracijos šventės eigą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų