REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Vaiko apsilankymas baseine baigėsi nelaime (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Antradienį vilniečių šeimos gyvenimą sujaukė nekasdienis įvykis. Jų mažametis sūnus nukentėjo greta darželio esančiame sporto klube „Impuls“, kuriame lankė plaukimo pamokas. Nelaimė įvyko jau pasibaigus užsiėmimui. 

11

Antradienį vilniečių šeimos gyvenimą sujaukė nekasdienis įvykis. Jų mažametis sūnus nukentėjo greta darželio esančiame sporto klube „Impuls“, kuriame lankė plaukimo pamokas. Nelaimė įvyko jau pasibaigus užsiėmimui. 

REKLAMA

Penkiametis nukentėjo po plaukimo pamokos

„Vakar buvo gautas Santariškių vaikų ligoninės slaugytojos pranešimas, kad antradienį 12.14 val. Greitosios medicinos pagalbos brigada kartu su mama dėl dešinės plaštakos riešo sumušimo pristatė berniuką, gimusį 2011 m. kuris suteikus medicinos pagalbą išleistas į namus.

Vaikas stipriai nenukentėjo, jam nebuvo nustatyta kaulo lūžių, tik mėlynės ir nubrozdinimai.

Ikiteisminį tyrimą atliekantis prokuroras plačiau situacijos nekomentavo“, – teigė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius.

Kaltas – žmogiškasis faktorius

Sveikatingumo klubų „Impuls“ tinklo vadovė Silvija Petrošiūtė patvirtino, kad vakarykštis įvykis yra žinomas. Anot jos, tai buvo nelaimingas atsitikimas ir neteisingas trenerės sprendimas.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaip visada kaltas žmogiškasis faktorius. Vaikas buvo po plaukimo pamokos, kadangi jo mamytė iš karto nepasiėmė ir, kad vaikui nebūtų vėsu, trenerė leido jam pasišildyti ir įeiti į tą džakuzi (sūkurinę vonią).

REKLAMA

Ten yra angos vandeniui nubėgti. Kadangi vandens lygis buvo žemesnis, tai tiesiog vaiką, kaip mažą objektą – truputį pritraukė. Vaikas tiesiog išsigando.

Mūsų žiniomis vaikas nepatyrė lūžių ir stipriai nenukentėjo, bet patyrė išgąstį. Juk ko tik nepasitaiko su vaikais.

Suaugusiam žmogui nieko neatsitiktų, nes per maža anga, o vaiką labiau pritraukė. Juolab, jis išsigando. Suaugusiam net žymės turbūt neliktų.

Tiesiog ten tada tvarkė vonią, buvo padėta lentelė, kad negalima maudytis, bet pačios trenerės žmogiškoji klaida, nes vaikučiai norėjo įeiti ten, kur šilčiau. Ji leido ir nenumanė, kad vaikutis galėtų prisiliesti. Bet pavojinga ten būti nebuvo niekam. Tik tiek, kad nebuvo įjungti burbulai, tai buvo padėta ta lentelė juo nesinaudoti.

REKLAMA
REKLAMA

Trenerė yra iš mūsų sporto klubo, nors atsakingi, visgi, yra tėvai. Bet jų nebuvo tuo metu. Trenerė priėmė neteisingą sprendimą. Ji jau rašė pasiaiškinimą, pati yra išsigandusi. Žinoma, pasiaiškinimas, nuobaudos – viskas, kaip priklauso bus.

Tokių dalykų mes nepraleidžiam pro akis, svarbiausias dalykas yra kliento saugumas. Tik žinia ir tėvams, kad reikėtų iškart vaikus po treniruotės pasiimti. Nors dabar tiksliai nepasakysiu, auklėtoja ar tėvai privalo pasiimti, bet lydintis suaugęs žmogus privalo būti.

Dėl grupės dydžio turėčiau pasitikslinti pas klubo vadovę, bet paprastai būna tarp 5-10 vaikų. Pirmoji pagalba dar buvo suteikta pas mus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Apgailestaujame dėl šio nutikimo. Iškart po jo ėmėmės visų priemonių, siekdami, kad tokia situacija nepasikartotų. Nors per angą įprastai nevyksta cirkuliacija, šiandien bus įrengtos grotelės, taip pat imsimės papildomų atsargos priemonių ir kituose klubuose. Nuolat palaikome ryšį su berniuko mama ir esame pasiruošę kompensuoti visas su jo gydymu ir reabilitacija susijusias išlaidas“, – tvirtino S. Petrošiūtė.

Atsakingas tik sporto klubas

Šalia Verkių nacionalinio parko įsikūrusio privataus vaikų darželio „Mažasis Trinapolis“ vadovės Raimondos Daunienės teigimu, darželis neturi nieko bendro su šiais užsiėmimais, todėl ir atsakomybės šiuo atveju neturi.

„Tėveliai yra sudarę sutartis su sporto klubu, o mūsų auklėtojos tik nuveda vaikus tuo metu, kai reikia ir viskas. Vaikus po užsiėmimų pasiima patys tėvai.

Mes apskritai apie šį įvykį sužinojome tik šiandien. Nes, kaip ir minėjau, nesame atsakingi už tai“, – pabrėžė vadovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų