REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Smurtas muzikos fiestoje: liudininkai su siaubu prisimena šiurpias akimirkas (nuotr. SCANPIX)

Meksikos Plaja del Karmeno kurorte ankstų pirmadienio rytą įsiplieskus šaudynėms per elektroninės muzikos festivalį žuvo penki žmonės, iš jų vienas – per spūstį panikos apimtų žmonių minioje.

6

Meksikos Plaja del Karmeno kurorte ankstų pirmadienio rytą įsiplieskus šaudynėms per elektroninės muzikos festivalį žuvo penki žmonės, iš jų vienas – per spūstį panikos apimtų žmonių minioje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar 15 žmonių buvo sužeisti per spūstį, kilusią paryčiais, kai mažiausiai vienas asmuo pradėjo šaudyti naktiniame klube „Blue Parrot“ per festivalį BPM, pranešė Kintanos Roo valstijos prokuratūra. Pasak valstijos gubernatoriaus Roberto Borge, šaudymas įvyko dėl „asmeninio konflikto“ tarp dviejų žmonių.

REKLAMA

Kaip nurodė vietos prokurorai, žuvo penki žmonės: kanadietis Kirkas Wilsonas, italas Danielis Pessina, amerikietė Alejandra Villanueva Ibarra ir meksikiečiai Rafaelis Penaloza Vega bei Francisco Ruizas Murillo.

Plaja del Karmenas yra už 68 kilometrų į pietus nuo Kankūno. Šis tarp amerikiečių ir europiečių turistų populiarus regionas iki šiol beveik išvengė su narkotikų karteliais susijusio smurto, krečiančio kitus Meksikos regionus.

REKLAMA
REKLAMA

„Turėjome staigiai peršokti metalinius apsauginius barjerus, nes buvo šaudoma. Buvo siaubinga. Buvome labai išsigandę“, – naujienų agentūrai AFP sakė 40-metis meksikietis didžėjus Ericas Alvarezas šalia klubo, ant kurio sienos nupiešta mėlyna papūga.

„Daugybė žmonių supanikavo“, – sakė E.Alvarezas, kuris sakė bėgdamas pametęs savo dantų protezus. Pasak vietos prokurorų, buvo nušautas vienas italas, o dar vienas vyras mirė nuo kulkų žaizdų ligoninėje. „Liudininkai sakė, kad tas asmuo bandė su ginklu patekti į tą įstaigą, bet jo neįleido apsauga, ir tai išprovokavo ataką“, – sakoma prokuratūros pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prokuroras Miguelis Angelas Pechas sakė, kad į užpuoliką šaudė du žmonės, greičiausiai apsauginiai. Šalia nusikaltimo vietos buvo sulaikyti keturi asmenys, o pareigūnai tiria, ar jie susiję su šaudynėmis, pridūrė jis.

„Lavonai ant grindų“

Jungtinėse Valstijose gyvenantis libanietis renginių organizatorius Rashedas Qassemas sakė AFP, kad prasidėjus šaudynėms jis sėdėjo prie staliuko netoli išėjimo iš klubo. „Pamanėme, kad klube buvo fejerverkų. Tada supratome, kad kažkas įėjo pro duris ir pradėjo šaudyti“, – sakė R.Quassemas.

REKLAMA

36 metų R.Qassemas sakė matęs, kaip vienas į galvą sužeistas vyras krito ant grindų. Po to vienas jo draugų buvo pašautas į nugarą. „Kai pasidarė aišku, kad kažkas šaudo, visus apėmė paniką. Tuoj pat kritome ant grindų, o apsauginį prie įėjimo nužudęs šaulys tebešaudė“, – sakė jis.

„Jis iššovė daugiau kaip 10 kartų ir pasišalino pro duris. Mes tebegulėjome ant grindų, kai atvyko policija ir paprašė mūsų išeiti“, – teigė vyras.

Liudininkų užfiksuotame vaizdo įraše matoma, kaip susigūžę iš baimės žmonės bėgo gatve. Viena Londono žurnalo apie muziką „Mixmag“ redaktorė, buvusi klubo „Blue Parrot“ užkulisiuose, sakė, kad kažkuriuo metu nuo 2 val. 45 min. vietos (9 val. 45 min. Lietuvos) laiku iki 3 val. buvo iššauta keturis ar penkis kartus. „Žmonės ėmė bėgti, nes ten gale yra išėjimas. Sustojome ir pasislėpėme už betoninės sienos, o tuomet nušliaužėme už metalinio stalo“, – sakė JAV žurnalo „Mixmag“ redaktorė iš Valerie Lee.

REKLAMA

„Iš pradžių apsauginiai nemanė, kad tai buvo šūviai; jie tvirtino, kad tai buvo fejerverkai, ir sakė, kad viskas gerai. Tada žmonės ėmė bėgti ir sakė matę ginklą. Mes slėpėmės, kol atidarė galines duris – tada išbėgome į lauką“, – pasakojo V.Lee. Ji socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad muzika grojo taip garsiai, kad žmonės greičiausiai nė negirdėjo šūvių viduje.

Moteris sakė, kad jos draugai, buvę prie klubo išėjimo, stovėjo vos už 6 metrų nuo šaulio, ir kad ten „ant grindų gulėjo lavonų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Bejausmis“ smurtas

Kolumbijos užsienio reikalų ministerija nurodė, kad Kintanos Roo pareigūnai informavo ją, jog „Kolumbijos piliečių per šaudynes nežuvo“, nors anksčiau buvo manyta kitaip. BPM festivalio atstovai pranešime nurodė, kad buvo nušauti trys apsaugos darbuotojai, „bandę apsaugoti žmones, esančius toje vietoje“.

Pasak festivalio atstovų, organizatoriai bendradarbiauja su vietos pareigūnais per visą renginį, kad būtų užtikrintas visuomenės saugumas, taip pat talkina nusikaltimą tiriantiems pareigūnams. „Esame kupini sielvarto dėl šio bejausmio smurto akto“, – sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų