REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos (LŠPF) vykdomasis komitetas nusprendė, kad 2017 metų Pasaulio taurės finalas, kuris turėjo vykti Druskininkuose, šių metų birželio 22-25 dienomis bus surengtas Vilniuje.

Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos (LŠPF) vykdomasis komitetas nusprendė, kad 2017 metų Pasaulio taurės finalas, kuris turėjo vykti Druskininkuose, šių metų birželio 22-25 dienomis bus surengtas Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sprendimas perkelti renginį buvo priimtas sulaukus patvirtinimo, kad iki renginio pradžios tikrai nebus užbaigti Druskininkuose kylančio sportininkų rengimo centro stadiono statybų ir įrengimo darbai.

REKLAMA

„Tenka apgailestauti dėl susidariusios situacijos, tačiau akivaizdu, kad tokiomis sąlygomis varžybos vykti negali – kiltų grėsmė ir sportininkams, ir žiūrovams. Negalime aukščiausio lygio pasaulinių varžybų rengti statybų technikos apsuptyje, nesutvarkytoje aplinkoje, - sakė LŠPF prezidentas Vaidas Barakauskas. – Gaila, kad teko priimti tokį sprendimą, nes visos suinteresuotos šalys įdėjo labai daug pastangų, kad viskas vyktų pagal planą. Nuolat bendravome ir keitėmės informacija tiek su Druskininkų savivaldybe, tiek su sporto centrą statančiu Kūno kultūros ir sporto departamentu, įvyko ne vienas bendras susirinkimas. Deja, atėjo laikas ieškoti kitos išeities.“

REKLAMA
REKLAMA

LŠPF vadovas pažadėjo, kad penkiakovininkai į Druskininkus ateityje tikrai atvyks.

„Sporto centro statybų darbai vyksta jau dešimtmetį, tad reikia pasidžiaugti, kad šiemet jie pagaliau bus baigti. Tai bus šiuolaikinės penkiakovės sportininkams nuostabiai tinkanti sporto bazė, todėl joje tikrai surengsime ne vienerias varžybas, kviesime Druskininkuose rengti treniruočių stovyklas tiek Lietuvos, tiek užsienio sportininkus“, - teigė V. Barakauskas.

Šių metų Pasaulio taurės finalo varžybas, kurias savo rangu tarp Lietuvoje vykusių sporto renginių lenkia tik Europos vyrų krepšinio čempionatas, sutiko priimti Vilniaus miesto savivaldybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Noriu padėkoti Vilniaus vadovams, kurie mus sutiko geranoriškai ir suprasdami susiklosčiusią padėtį, – teigė V. Barakauskas. – Pasaulio taurės finalas vyks Joninių savaitgalio metu, tad kartu su savivaldybe padovanosime miestui tikrą šventę.“

Pasaulio taurės finalas sostinėje vyks 4 dienas. Birželio 22 dieną vyks vyrų ir moterų fechtavimosi pagrindinio etapo kovos, birželio 23-ąją – vyrų finalas, birželio 24-ąją – moterų, o birželio 25-ąją – mišrių estafečių. Planuojama, kad svarbiausia varžybų dalis – papildomas fechtavimosi etapas, jojimo ir bėgimo bei šaudymo rungtys – vyks sostinės Vingio parke.

REKLAMA

Šios elitinės varžybos taps pirmosiomis, kurių metu Lietuvos sporto gerbėjai galės savo akimis išvysti su stipriausiais varžovais kovojančius Laurą Asadauskaitę-Zadneprovskienę, Justiną Kinderį ir kitus geriausius šalies penkiakovininkus.

Per visą istoriją Lietuvos sportininkai Pasaulio taurę laimėjo net 10 kartų (Edvinas Krungolcas – 2001, 2004, 2005, 2007 m., Andrejus Zadneprovskis – 2002 m., Donata Rimšaitė – 2008 ir 2009 m., L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė – 2012 ir 2015 m., o J. Kinderis kartu su L. Asadauskaite-Zadneprovskiene mišrių estafečių varžybose – 2014 m.). Dar 8 kartus lietuviai finalus užbaigė ant prizininkų pakylos, o pastarąjį kartą tai padarė Ieva Serapinaitė, 2016-aisiais Sarasotoje (JAV) užėmusi 3-ąją vietą.

REKLAMA

2017 metų pasaulio taurės varžybos prasidės vasario 23 dieną, kai geriausi pasaulio penkiakovininkai Los Andžele (JAV) pradės kovas pirmajame atrankos etape. Antrasis etapas bus surengtas kovo pabaigoje Egipto sostinėje Kaire, trečiasis – gegužės pradžioje Kečkemete (Vengrija), o ketvirtasis – gegužės pabaigoje Džonkuve (Lenkija). Po pastarųjų varžybų paaiškės po 36 geriausius vyrus ir moteris, kurie pelnys teisę kovoti dėl Pasaulio taurės Vilniuje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų