REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
83
“X faktoriaus“ finalo repeticijos akimirkos (nuotr. Eimanto Genio)

Pastarosios devynios savaitės dizaineriui Egidijui Rainiui buvo kupinos išbandymų. Jis sutiko tapti didžiausio muzikinio projekto „X Faktoriaus“ stilistu, tačiau išduoda, kad avantiūrai pasidavė labai nelengvai.

83

Pastarosios devynios savaitės dizaineriui Egidijui Rainiui buvo kupinos išbandymų. Jis sutiko tapti didžiausio muzikinio projekto „X Faktoriaus“ stilistu, tačiau išduoda, kad avantiūrai pasidavė labai nelengvai.

REKLAMA

„Aš žinojau, ką tai reiškia. Žmonės žiūri ir vertina, tačiau nežino, kad reikia pasiruošti per rekordiškai trumpą laiką“, - atskleidžia profesionalas. Ir nors Egidijus mados pasaulyje geriausiai žinomas dėl savo kuriamų drabužių, imtis stilisto darbo rinkosi vedamas sportinio azarto. Visgi lengva tikrai nebuvo. Tiek dėl greito tempo, viešai reiškiamos kritikos ir net dalyvių kaprizų.

„Pasiruošti sekmadienio laidai turime maksimaliai tik pusantros dienos. Ketvirtadienį po pietų sužinome, kokio įvaizdžio reikia, per penktadienį ruošiamės, o šeštadienį jau viskas – repeticijoje turi būti galutinis įvaizdis. Laiko trūkumas yra didelis iššūkis“, - virtuvės, kurios žiūrovai nemato, niuansus vardija Egidijus.

REKLAMA
REKLAMA

Jis išduoda, kad šį sezoną netrūko ir nesklandumų, kai sceninius drabužius teko keisti kelios sekundės iki lipimo ant scenos.

„Dėl tų drabužių – kaip ir dainininkams. Vieną kartą pavyksta padainuoti, kitą – ne. Mums taip pat. Įtampos ir emocijų sūkuryje padarai netinkamus sprendimus“, - sako Egidijus. Dirbti „X Faktoriuje“ nelengva tiek dėl greičio, bet ir pačių dalyvių skaičiaus ar kaprizų.

REKLAMA

„Žinoma, akivaizdžiai matosi, kad, kai dalyvių sumažėjo, rezultatas buvo geresnis, nes automatiškai gali skirti daugiau laiko, - sako stilistas. – Buvo ir besispardančių, bet dalyviai spyriojosi ne tik dėl drabužių, bet ir dainų, scenografijos. Buvo manančių, kad jie žino geriau už prodiuserius“.

Stilistas išskiria, kad šį sezoną jam labiausiai tiko dirbti kartu su finalininke Igle. Pasak profesionalo, jaunoji dalyvė sužavėjo savo pozityvumu, užsidegimu.

„Ką bepasiūlytum – Iglė dėl visko džiaugėsi. Tad tokiomis sąlygomis automatiškai lengviau dirbti. Tada mažiau varžaisi. Jos taip pat figūra labai dėkinga“, - sako dizaineris. Tik kiekviename darbe, taip ir kuriant įvaizdžius dalyviams, kuriuos mato tūkstantinės minios, sunkiausia kritika.

REKLAMA
REKLAMA

„Esu pakankamai savikritiškas. Jeigu kažkoks įvaizdis nepasiseka, patikėkite, aš tai pats matau. Man nereikia baksnoti pirštu. Tik kartais pavyksta, kartais ne“, - sako Egidijus. – Būna ir skaudu, būna apmaudu. Dažnai žmonės nesupranta, kas tai reiškia. Arba lygina lietuvišką „X Faktorių“ su britiškuoju. Bet ar mes galime palyginti Lietuvą su Britanija? Skiriasi šalių lygis, tad normalu, kad matome skirtumus visose srityse. Nebūkime naivūs“.

Garsus šalies dizainerius siūlo prieš teisiant išeiti į gatvę ir dirstelti į praeivius gatvėje, kad nereikėtų lygintis su Londonu.

„Kai žmonės pradeda vertinti ir lyginti, jiems pravartu žvilgtelti į piniginėje turimų pinigų skaičių, ir tada pasidarys viskas labai aišku“, - teigia Egidijus, pokalbio pabaigoje palinkėjęs lietuviams būti pozityvesniems, nuolankesniems.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų