REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

10-asis pragariško ralio etapas tapo rekordinis Antanui Juknevičiui.

10-asis pragariško ralio etapas tapo rekordinis Antanui Juknevičiui.

REKLAMA

Nors startavo 20-as ir prieš save turėjo dar 11 sunkvežimių – Dakare pravardžiuojamų tiesiog dulkių siurbliais – vietomis dorai nė nematydamas kelio vienintelis Dakare likęs lietuvis spaudė taip, kad buvo pakilęs net į 10 vietą. Ir nors vėliau turėjo šiek tiek atleisti koją nuo greičio pedalo, vis tiek atvažiavo 18-as. Tai geriausias Juknevičiaus rezultatas šiemet.

REKLAMA
REKLAMA

Deja, išsaugoti visų ratų nepavyko. „Kratytuvu“ vadintame etape, kažkur tarp 450 km, liko gulėti vienas atsarginis ratas.

REKLAMA

Bendroje automobilių įskaitoje į 1 vietą išsiveržė „misteris Dakaras“, 12 kartų šių lenktynių čempionas Stephane'as Peterhanselis. Tiesa, tam padėjo ir teisėjai, sugrąžinę prancūzui 14 minučių ir 13 sekundžių, kurias Peterhanselis prastovėjo trasoje laukdamas, kol atvyks pagalba jo partrenktam motociklininkui.

Atvirą kojos lūžį patyrusiam motociklininkui Simonui Marčičiui Dakaras baigėsi. Nepasisekė ir garsiajam Mikko Hirvonenui. 5-as važiavęs suomis susidūrė su sunkvežimiu ir prarado beveik 5 val. Šiandien Dakaro dalyvių laukia paskutinis tikras išbandymas. Ypač pirmieji 50 km kopose. Vėliau jau lauks – klasikinio ralio tipo trasos. Dakaro ralis finišuos rytoj.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų