REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų kandidatė į prezidento postą Marine Le Pen apsilankė Niujorko dangoraižyje „Trump Tower“, tačiau nei išrinktasis prezidentas Donaldas Trumpas, nei jo patarėjai su prancūzų politike nesusitiko, ketvirtadienį pranešė jo atstovai.

Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų kandidatė į prezidento postą Marine Le Pen apsilankė Niujorko dangoraižyje „Trump Tower“, tačiau nei išrinktasis prezidentas Donaldas Trumpas, nei jo patarėjai su prancūzų politike nesusitiko, ketvirtadienį pranešė jo atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ultradešiniojo Nacionalinio fronto (FN) lyderė, negailėjusi pagyrų D.Trumpui, buvo pastebėta apatiniame dangoraižio aukšte esančioje ledainėje gerianti kavą su trimis vyriškiais, tarp kurių buvo ir jos partneris, partijos vicepirmininkas Louis Aliot.

REKLAMA

Penktojoje aveniu Manhatane esančiame „Trump Tower“ su M.Le Pen kavą gėrė ir italų verslininkas Guido „George’as“ Lombardi, gyvenantis šiame dangoraižyje.

Apie JAV ir tarptautinę politiką rašantis tinklalapis „Politico“ rašė, kad šis verslininkas save vadina D.Trumpo ryšininku kontaktams su Europos kraštutinių dešiniųjų politinėmis partijomis.

Žurnalistų paklausta, ar atvyko į „Trump Tower“ susitikti su išrinktuoju prezidentu, N.Le Pen atsisakė komentuoti.

REKLAMA
REKLAMA

„Privatus apsilankymas“

Pernai lapkritį D.Trumpas buvo susitikęs su kita įtakinga Europos kraštutinių dešiniųjų figūra, vienu iš pagrindinių Didžiosios Britanijos išstojimo iš Europos Sąjungos aktyvistų Nigelu Farage’u. Pastarasis buvo nufotografuotas stovintis greta besišypsančio D.Trumpo, iš pasitenkinimo plačiai pražiota burna.

„Ji nesusitinka su niekuo iš mūsų komandos“, – sakė D.Trumpo atstovė spaudai Hope Hicks žurnalistams.

„Jokių susitikimų. Tai visuomeninis pastatas“, – sakė kitas išrinktojo prezidento atstovas Seanas Spiceris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po kelių valandų M.Le Pen draugai patvirtino, kad ji nenori viešumo.

„Privatus apsilankymas. Jokio pareiškimo“, – parašė L.Aliot, žinute atsakydamas į klausimą, ar M.Le Pen pabendraus su dangoraižio vestibiulyje lūkuriuojančiais žurnalistais.

Nors po D.Trumpo pergalės lapkričio 8 dieną vykusiuose rinkimuose policija ėmėsi griežtų saugumo priemonių „Trump Tower“, dangoraižio vestibiulis yra vieša erdvė, ir lankytojams leidžiama netrukdomai vaikščioti po ten įsikūrusias suvenyrų parduotuves bei kavines.

„Nesikreipėme į D.Trumpo rinkimų kampanijos komandą, nesikreipėme į patį poną D.Trumpą, nors jis yra mano draugas“, – sakė G.Lombardi žurnalistams.

REKLAMA

M.Le Pen telkia jėgas kovai dėl Prancūzijos prezidento posto. Viešosios nuomonės apklausos rodo, kad ji turėtų prasimušti į gegužę vyksiantį antrąjį rinkimų turą, tačiau jame pergalė prognozuojama konservatorių stovyklos kandidatui Francois Fillonui (Fransua Fijonui).

G.Lombardi žurnalistams sakė, jog „taip jau nutiko, kad M.Le Pen yra čia, nes tiesiog aš čia gyvenu“. Jis pridūrė, kad penktadienį FN lyderė tikriausiai vyks į Vašingtoną susitikti su Kongreso nariais.

G.Lombardi sakė, jog trečiadienį vakare per privatų susitikimą „Trump Tower“ supažindino M.Le Pen su verslininkais, pramonininkais ir diplomatais iš Jungtinių Tautų, kuriuos apibūdino kaip savo draugus ir potencialius finansinius rėmėjus.

REKLAMA

„Nenorėjome surengti jai vakarėlio kažkokiame restorane ir kokioje nors viešoje vietoje, todėl suorganizavome labai privatų renginį, kaip aš sakau, grupei draugų. Taip jau nutiko, kad jis vyko „Trump Tower“, – aiškino verslininkas.

M.Le Pen viena pirmųjų iš užsienio politikų pasveikino D.Trumpą su jo netikėta pergale prezidento rinkimuose, itin pradžiuginusia kraštutinių dešiniųjų politines jėgas Europoje.

M.Le Pen populiarumas Prancūzijoje smarkiai padidėjo išaugus visuomenės nepasitenkinimui politikos elitu ir po virtinės džihadistų atakų sustiprėjus nerimui dėl migrantų. Šie du veiksniai taip pat nemažai prisidėjo prie „Brexit“ stovyklos pergalės referendume Britanijoje ir D.Trumpo iškilimo Jungtinėse Valstijose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

M.Le Pen, kaip ir D.Trumpas, neslepia simpatijų Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, o Maskva stengiasi palenkti į savo pusę FN ir kitas populistines, prieš Europos Sąjungą nusistačiusias politines partijas. M.Le Pen partija yra gavusi pinigų iš Rusijos banko.

Ultrakonservatyvus tinklalapis „Breitbart News“, kurio buvęs direktorių tarybos pirmininkas Stephenas Bannonas yra D.Trumpo vyriausiasis strategas, nekart itin palankiai atsiliepė apie M.Le Pen.

Antiisteblišmento politike save vadinanti M.Le Pen ėmėsi pastangų atsieti savo partiją nuo potencialius rinkėjus atstumiančio rasistinio ir antisemitinio įvaizdžio, puoselėto jos tėvo Jeano-Marie Le Peno, anksčiau vadovavusio FN

Pagrindiniai M.Le Pen politinės programos tikslai yra imigracijos suvaržymas, kova su islamo fundamentalizmu ir Prancūzijos pasitraukimas iš ES.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų