REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
28
Kauno „Žalgiris“ – Belgrado „Crvena Zvezda“ (nuotr. Fotodiena.lt)

Kauno „Žalgiris“ patyrė skaudžiausią nesėkmę šį sezoną. Namuose žaidę Lietuvos čempionai užduso varžovų gynyboje ir 61:77 nusileido Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipai.

28

Kauno „Žalgiris“ patyrė skaudžiausią nesėkmę šį sezoną. Namuose žaidę Lietuvos čempionai užduso varžovų gynyboje ir 61:77 nusileido Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Varžovai į priekį šovė nuo pat rungtynių pradžios, Šarūnas Jasikevičius tik skėsčiojo rankomis, o kartą net nedalyvavo komandos pasitarime ir paliko žaidėjus vienus.

REKLAMA

Varžovai jau iki didžiosios pertraukos susikrovė 25 taškų pranašumą, kurio nepaleido iki pat susitikimo pabaigos. Maža to, antrojo kėlinio metu „Žalgirio arenoje“ susirinkę žiūrovai nušvilpė savo komandą.

Nors rungtynių pabaigoje skirtumas aptirpo, viskas buvo nuspręsta gerokai anksčiau.

„Žalgiris“: P. Jankūnas 10, R. Seibutis ir B. Motum po 8, E. Ulanovas 7, L. Lekavičius (7 rez. perd.) ir A. Milaknis po 6.

REKLAMA
REKLAMA

„Crvena Zvezda“: M. Simonovič 16, b. Lazič 15, C. Jenkins 13, N. Dangubič ir O. Kuzmič po 8.

Rungtynių eiga

Pirmas kėlinys

Taikliu tritaškiu susitikimą pradėjo L. Westermannas, tačiau varžovai pelnė 6 taškus be atsako. Kauniečiai neatsargiai elgėsi su kamuoliu ir per 5 minutes padarė keturias klaidas. (5:8)

Varžovai toliau žaidė užtikrintai, o tritaškis su pražanga skirtumą padidino iki 9-ių taškų. 

Po tragiško pirmojo kėlinio kauniečiai turėjo net 14-kos taškų deficitą (7:21). Per ketvirtį aikštės šeimininkai suklydo net 7 kartus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antras kėlinys

Košmaras tęsėsi ir antrajame ketvirtyje, varžovai įgijo net 19-kos taškų pranašumą. (7:26)

Vienintelis gražus dalykas aikštėje per pirmus du kėlinius buvo šokėjų pasirodymai, o į pertrauką savų žaidėjų nušvilpti kauniečiai išėjo turėdami 25 taškų deficitą. (22:47)

Trečias kėlinys

Po pertraukos kauniečiams toliau nesisekė, varžovai, sužaidus 4 minutes, turėjo 26 taškų persvarą. (27:53)

Neturėdamas kur trauktis Šarūnas Jasikevičius į aikštę metė jaunąjį Isaiah Hartenstein, kuris iš karto sugrūdo kamuolį į krepšį. Treneris kėlinio viduryje užsidirbo ir techninę pražangą. (33:56)

REKLAMA

Po ilgos pertraukos skirtumas buvo sumažėjęs iki 19-kos taškų, tačiau varžovai iškart įsmeigė tritaškį. (37:59)

Po trijų kėlinių varžovai buvo priekyje 39:61.

Ketvirtas kėlinys

Laikas tirpo, o skirtumas nemažėjo, varžovai neleido „Žalgiriui“ net pagalvoti apie sugrįžimą į mačą.

Nesužaidus net pusės kėlinio didelė banga žiūrovų patraukė iš arenos.

Prieš rungtynes

Pirmąsias tarpusavio rungtynes „Žalgiris“ Belgrado pragare laimėjo 79:88. Tame susitikime viską nulėmė lemiamas ketvirtis, kurį Kauno ekipa laimėjo 13:22.

REKLAMA

Geriausiai susitikime pasirodė Antanas Kavaliauskas, pelnęs 20 taškų, jam geriausiai talkino 19 surinkęs Artūras Milaknis, kuris pataikė 5 tritaškius ir prametė vos vieną.

Šiuo metu Lietuvos čempionai Eurolygoje yra iškovoję 6 pergales ir patyrę 9 pralaimėjimus, „Crvena Zvezda“ savo sąskaitoje turi 7 laimėjimus ir 8 nesėkmes.

Rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas pirmoje reguliaraus sezono pusėje buvo Paulius Jankūnas, rinkęs po 13,1 taško, aukštaūgis taip pat atkovojo po 6,3 kamuolio per susitikimą ir buvo naudingiausias komandos žaidėjas, nuo jo nedaug atsiliko Brockas Motumas, pelnęs po 12,8 tšk.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Varžovų ekipoje vienintelis krepšininkas, renkantis dviženklį taškų skaičių yra Marko Simonovičius (vid. 12,7), tačiau už jį naudingesnis yra Ognjenas Kuzmičius, kuris pelno po 9,6 taško, atkovoja po 8,1 kamuolio ir renka po 15,4 naudingumo balo.

Prieš susitikimą Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius kalbėjo: „Visų pirma, reikia žaisti fizišką, kontaktinį krepšinį. Visada sakome, kad viskas prasideda nuo gynybos, tačiau šįkart bus vienos iš tų rungtynių, kai bus itin svarbu kontroliuoti savo žaidimą puolime. Kadangi jie labai išmuša varžovus iš ritmo, perima daug kamuolių, kurie baigiasi greitomis atakomis.

Jeigu mes sugebėtumėm kontroliuoti savo puolimą, nedaryti tų kvailų klaidų arba bent jau po klaidų nebūtumėm nubausti už jas tai būtų didelis dalykas pergalės link.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų