REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Benas Madgenas žaisdamas „Lietkabelyje“ išpildė savo svajonę

Šis sezonas ypatingas ne tik visam Panevėžio „Lietkabelio“ klubui, bet ir 31 metų 193 cm ūgio Benui Madgenui.

Šis sezonas ypatingas ne tik visam Panevėžio „Lietkabelio“ klubui, bet ir 31 metų 193 cm ūgio Benui Madgenui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant to, kad gynėjas jau sulaukė krepšininkams solidaus amžiaus, jam tai debiutas antrajame pagal pajėgumą Senojo žemyno turnyre ir tik pirmieji žingsniai Europos krepšinyje.

REKLAMA

„Kol kas Europos taurės pranoksta visus mano lūkesčius. Turnyras yra įspūdingas ir suteikia galimybę keliauti po Europą bei rungtyniauti prieš aukščiausio lygio varžovus. Tai man – svajonės išsipildymas. Būtent galimybė žaisti su šiais vyrukais aukščiausiame lygyje lėmė mano pasirinkimą rungtyniauti „Lietkabelyje“, – sakė australas.

Po studijų JAV B.Madgenas grįžo į Australiją ir penkerius metus gynė Sidnėjaus „Kings“ garbę, bet tada nusprendė ieškoti naujų iššūkių, todėl išvyko rungtyniauti į Europą.

REKLAMA
REKLAMA

„Norėjau save išbandyti kitame žemyne, kitose lygose. Visada galvojau, kad kita karjeros stotelė bus man iššūkis. Galbūt kai kuriems žmonėms atrodys, kad sulaukus 30-ies atvykti į Europą yra per vėlu, bet aš fiziškai jaučiuosi fantastiškai“, – aiškino krepšininkas.

Pirmąja B.Madgeno karjeros stotele Senajame žemyne tapo Vervjė „Verviers-Pepinster“ ekipa, su kurios marškinėliais tapo rezultatyviausiu Belgijos čempionato žaidėju.

„Man sakė, kad Belgijos lyga yra tinkama vieta, kur tu gali parodyti savo talentą ir jos žaidimo stilius primena Australijos pirmenybes. Ir taip tikrai buvo bei prisidėjo prie mano sėkmingo pasirodymo“, – prisiminė snaiperis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

11,3 taško Europos taurėje vidutiniškai per rungtynes įmetantis B.Madgenas džiaugėsi savimi, jog sugebėjo prisitaikyti prie visiškai kitokio krepšinio, taip susidorodamas su nauju iššūkiu savo karjeroje.

„Lietuvoje žaidimas šiek tiek kitoks nei tas, kurį žaidžiau iki šiol. Man reikėjo prisitaikyti, todėl didžiuojuosi tai padaręs. Smagu, jog galiu adaptuotis prie kitokio stiliaus ir kitokios filosofijos krepšinio. Manau, kad šis sezonas yra labiau adaptacinis nei mano pirmasis, praleistas Belgijoje“, – kalbėjo B.Madgenas.

Įdomi detalė – B.Madgeno sesė Tess Madgen taip pat persikėlė rungtyniauti į Europą ir dabar gina Lenkijos klubo garbę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų