REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienio vakarą Prezidentūroje penktą kartą įteikti „Globalios Lietuvos“ apdovanojimai.

Trečiadienio vakarą Prezidentūroje penktą kartą įteikti „Globalios Lietuvos“ apdovanojimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiais apdovanojimais pagerbiami Lietuvoje ir užsienyje gyvenantys žmonės, savo darbais ir pasiekimais prisidedantys prie mūsų šalies gerovės bei garsinantys jos vardą pasaulyje.

REKLAMA

Apdovanojimas už viso gyvenimo nuopelnus įteiktas kadenciją baigusiam prezidentui Valdui Adamkui.

Už į Lietuvą pritrauktas investicijas apdovanotas Gintas Baukus, padėjęs pasaulinei pinigų perlaidų milžinei „Western Union“ atrasti Lietuvą. Aurelijus Liubinas, ištobulinęs žvejybai skirtas pažangias technologijas, apdovanotas už Lietuvoje gimusių idėjų sklaidą pasaulyje.

Už į Lietuvą atvestas mokslines inovacijas apdovanotas profesorius Feliksas Bukauskas. Apdovanojimą už tarptautinę patirtį Lietuvos regionams gavo Jonas Sluckus, padėjęs pritraukti Švedijos investicijas į Akmenės rajone esantį Ventos miestelį.

REKLAMA
REKLAMA

Už ekspertinę pagalbą Lietuvos įmonėms vykdant tarptautinę plėtrą apdovanotas Darius Vaškelis, už užsienio lietuvių telkimą – gydytojas Tadas Kananavičius. Ypatingą įvertinimą gavo dešimtmetį veikiantis Lietuvių Londono Sičio klubas, jis vienija Anglijoje dirbančius finansų profesionalus iš Lietuvos.

„Globalios Lietuvos“ draugo apdovanojimas įteiktas Japonijos-Lietuvos mainų centro steigėjui Kenjiro Tamaki už Lietuvos ir Japonijos mokslo bei verslo ryšių stiprinimą. Už Lietuvos vardo garsinimą apdovanotas mokslininkas Virginijus Šikšnys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apdovanojimus penktą kartą rengė tarptautinių lietuvių profesionalų tinklas pasaulyje „Globalios Lietuvos“ lyderiai su partneriais. Juos įteikė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Prezidentės teigimu, išskirtiniais talentais ir pažangiomis idėjomis pasaulyje garsėjantys profesionalai yra geriausi mūsų valstybės ambasadoriai. Pasak Prezidentūros pranešimo, jų sukaupta tarptautinė patirtis, prasmingi darbai ir tvirtai puoselėjami ryšiai su Lietuva leidžia globalizaciją priimti ne tik kaip iššūkį, bet ir kaip didelę galimybę mūsų šaliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų