REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atėjus vėsesniam metų laikui, kai rytais keliamės ir į darbus iškeliaujame, kol dar būna tamsu, o grįžtame vėl su tamsa, mūsų organizmai pradeda reikalauti kitokio maisto. Norėdami sušilti, dažniau valgome sriubas ir sotesnį maistą. Tai lemia, kad dažnai pavasarį pasitinkame su keliais papildomais kilogramais.

Atėjus vėsesniam metų laikui, kai rytais keliamės ir į darbus iškeliaujame, kol dar būna tamsu, o grįžtame vėl su tamsa, mūsų organizmai pradeda reikalauti kitokio maisto. Norėdami sušilti, dažniau valgome sriubas ir sotesnį maistą. Tai lemia, kad dažnai pavasarį pasitinkame su keliais papildomais kilogramais.

REKLAMA

Visgi laikai pasikeitė – nebedirbame tiek daug sunkaus darbo, kuriam reikalinga fizinė ištvermė. Dauguma iš mūsų judame gerokai mažiau nei reikėtų ir praleidžiame daug laiko įsmeigę žvilgsnius į kompiuterių ekranus.

Anksčiau ir pati pateisindavau, kad yra natūralu žiemą norėti ir valgyti sotesnį ir riebesnį maistą. Tačiau pastaraisiais metais pradėjau ieškoti kitokių alternatyvų, kad patenkinčiau organizmo poreikį sotumui, gaučiau tinkamą dozę vitaminų ir kitų naudingųjų maistinių medžiagų, ir nesijausčiau kalta pati prieš save, kad „leidau sau“.

Mano tikslas yra būti sveikai, tad labai daug dėmesio skiriu sveikai mitybai ir nuolatinei paieškai įvairių produktų bei receptų. Drąsiai galiu teigti, kad sveikas maistas nėra tik garuose troškintos daržovės, vištienos ar kalakutienos beskonės krūtinėlės – jis gali ir yra labai skanus! Reikia tik trupučio noro ir fantazijos.

REKLAMA
REKLAMA

Špinatų salotos su sūdyta lašiša dažniau pasirodo mano meniu šaltuoju metų laiku, nei vasarą. Nors atrodytų, kad salotų norisi lyg ir mažiau, tačiau lašiša ir alyvuogės suteikia to sotumo jausmo, o špinatai ir apelsinai tuo pačiu suteikia pakankamai gaivos ir lengvumo.

REKLAMA

Ingredientai:

• špinatai • sūdyta lašiša • apelsinas • svogūnas • kalamata alyvuogės • aliejus

Šios salotos žavingos ne tik savo skoniu, tačiau ir paprastu bei greitu paruošimu. Suberkite į dubenį špinatus, kalamata alyvuoges, lašišos gabalėlius, plonyčiais žiedais smulkintą svogūną.

Jį prieš beriant ant salotų patrinkite šiek tiek tarp pirštų, kad būtų minkštesnis ir išsiskirtų sultys. Visuomet naudoju mėlynąjį svogūną – jis mažiau aitrus ir neužgožia kitų ingredientų skonio.

Nupjaukite apelsino žieveles iki minkštimo, išpjaustykite skilteles, kad neliktų žievelės (žiūrėti video). Išpjaustytus apelsino gabalėlius berkite ant salotų, o iš apelsino išpjaustyto viduriuko ranka išspauskite sultis į atskirą dubenėlį salotų padažui, įpilkite keletą šaukštų alyvuogių aliejaus, pagal skonį druskos ir/ar pipirų ir išmaišykite. Užpilkite padažą ant salotų ir patiekite – vienas ar su gabalėliu duonos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų