REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus socialdemokratai vėl siūlys pagalvės mokestį - eurą siekiančią rinkliavą norima įvesti nuo kitų metų pradžios.

Vilniaus socialdemokratai vėl siūlys pagalvės mokestį - eurą siekiančią rinkliavą norima įvesti nuo kitų metų pradžios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Toks siūlymas jau buvo pateiktas beveik prieš metus, svarstant 2016-ųjų biudžetą, bet šių metų vasarį tarybos buvo atmestas.

REKLAMA

„Mes sakėme, kad tvirtinant šių metų biudžetą mes siūlymą vėl teiksime, nes tai yra krūva pinigų, kurie praktiškai „guli ant žemės“. O mes „Go Vilniui“, turizmo skatinimui, berods, 700 tūkst. eurų esame įrašę. Jei mes galime 1,5 mln. - 2 mln. eurų susirinkti iš turistų, ne iš vietinių gyventojų - kodėl to nepadaryti?“, - BNS sakė socialdemokratų vicemeras Gintautas Paluckas.

Mokestį inicijavę socialdemokratai anksčiau planavo, jog jis galėtų būti įvestas nuo šių metų liepos 1-osios ir tarifas siektų 50 euro centų, o nuo 2017-ųjų metų sausio –1 eurą. Kaip ir anksčiau, planuojama, kad rinkliavą mokėtų visi, kurie apsistotų Vilniaus miesto viešbučiuose, išskyrus numatytas išimtis, o lėšos būtų panaudotos turizmo infrastruktūros vystymui Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA

Anot G.Palucko, šįkart pereinamasis laikotarpis nebebus siūlomas ir mokestis iškart siektų vieną eurą. Tiesa, dėl konkrečios įgyvendinimo datos, anot jo, dar bus tariamasi su Viešbučių ir restoranų asociacija.

„Bet anąkart jie buvo pasiruošę įgyvendinti per tris mėnesius, nes ten tik programinės įrangos praktiškai klausimas. Net jei priimtumėme sprendimą kompromisinį nuo birželio ar liepos 1-osios, didelio skirtumo nėra, esmė, kad sprendimą reikia priimti“, - teigė politikas.

Meras liberalų vadovas Remigijus Šimašius idėjos neatmeta, tačiau sako, kad tai dar turi būti aptarta su pačiais viešbučiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Miesto žinomumui, miesto infrastruktūrai pagerinti, turistų pasitikimui pagerinti tai būtų labai rimta paspirtis, ir galbūt skrydžių plėtros fondui, nors ir esame skyrę šiek tiek pinigų, čia galėtų padėti. Tai būtų labai naudinga. Ar tai rinkai nepakenktų kitu galu (...), čia klausimas, reikėtų šnekėtis su rinkos dalyviais, kaip jie vertina situaciją, nes nesinorėtų, kad tai priimama kaip elementarus mokestis, o daugiau kad tai yra „susimetimas“ rinkos dalyvių, kad būtų įgyvendinti Vilniaus marketingo ir pasiekiamumo ambicingi tikslai“, - sakė meras.

Seimas pernai gegužę pritarė, kad rinkliavas iš turistų galėtų rinkti visos Lietuvos savivaldybės, anksčiau tai buvo leidžiama tik kurortams. Tokį mokestį, siekiantį nuo 50 euro centų iki 1 euro, turi Druskininkai, Birštonas, Palanga, taip pat Kaunas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų