REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilkaviškio rajone, Andriškių kaime – sujudimas. Čia mokyklinio autobuso vairuotojas, vežantis vaikus iš Andriškių kaimo į Daržininkuose esančią mokykloje, kaltinamas jo nepaklaususiai mergaitei kumščiu sudavęs per rankas ir galvą. Vairuotojas savo kaltę neigia.

Vilkaviškio rajone, Andriškių kaime – sujudimas. Čia mokyklinio autobuso vairuotojas, vežantis vaikus iš Andriškių kaimo į Daržininkuose esančią mokykloje, kaltinamas jo nepaklaususiai mergaitei kumščiu sudavęs per rankas ir galvą. Vairuotojas savo kaltę neigia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes nuvedame mergaites į mokyklos kiemą, iš kur autobusiukas jas paima ir nuveža į Daržininkus, nes ten yra mokyklos skyrius. Trečiadienį jos nuėjo į tą autobusiuką, ir po kurio laiko atvažiuoja autobusiukas į mūsų kiemą. Vairuotojas sako: jūsų mergaitės neklauso. Su tėčiu pašnekėjo, pašnekėjo, tuo ir viskas baigėsi. Kai mergaitės pareina iš mokyklos, viena ir sako: tėte, o pasisakė vairuotojas, kad man iš kumščio kirto per rankas ir galvą – mane mušė. Pasirodo, mano 11-metė mergytė autobusiuke išjungė vidinį apšvietimą. Vairuotojas supyko, ir trenkė mano mergaitei.

REKLAMA

Aš ketvirtadienį nueinu pas tą vairuotoją ir sakau: tu skundei, kad mano mergaitės neklauso, o ką tu darei, nepasisakei. Jis sako: tai aš nieko nedariau. Tada aš sakau: per rankas mušei su kumščiu ir į galvą davei. Jis sako: tai per rankas mušiau, bet per galvą nedaviau. Kadangi tuo autobusiuku važiuoja mano keturi vaikučiai, tai ir sakau: visi vaikučiai liudininkai, kad tu mušei. Jis sako: ne, ne, ne. Aš jam pasakiau: jei tu nenori prisipažinti, tai vežu į Prokuratūrą pareiškimą. Taip ir padariau“, – tv3.lt pasakojo devynių vaikų mama Virginija Stankaitienė.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris sako, kad smurto žymių ant mergaitės rankų ar galvos nesimatė, tačiau nurodė, kad tądien ji blogai jautėsi.

„Skaudėjo galvą jai tą dieną, ir ji bijo vairuotojo dabar. Net nėjo kitą dieną į mokyklą“, – kalbėjo V. Stankaitienė.

Ji nurodė, kad ir anksčiau buvę konfliktų tarp mergaitės ir vairuotojo, jis esą yra negražiais žodžiais vaikus iškoliojęs.

Problemų nebuvo

Žaliosios Vinco Žemaičio pagrindinė mokyklos, kurioje ūkvedžiu dirba minėtas vairuotojas – Rimvydas Lubinskas – direktorius Martynas Kasperaitis nurodė, kad su vairuotoju jokių problemų nebuvo ir jis sakė netikintis, kad vyras galėjo suduoti mergaitei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

“Tos šeimos vaikai yra judrūs, manau, kad ten irgi yra auklėjimo stoka, vaikų šeimoje yra daug, todėl tėvas prašo, kad, jei kažkas atsitinka, kad vairuotojas užvažiuotų ir pasakytų. Todėl vairuotojas dar tą pačią dieną, iš ryto, buvo užvažiavęs ir pasakė tėčiui, kad mergaitė neklauso ir yra problema. Jis sako, kad tėtis sureagavo normaliai, tik tos mergaitės labai apie jį negražiai kalbėjo, o jis buvo ramus.

Aišku, tėvų teisė yra skųstis, bet su šituo žmogumi nebuvę jokių problemų, o mokykloje jis dirba jau penkerius metus. Mokykloje juk daug daugiau vaikų ir įvairensių situacijų yra. Todėl aš netikiu, kad jis tai mergaitei būtų sudavęs“, – sakė M. Kasperaitis.

REKLAMA

Tik patraukė ranką? Autobusiuko vairuotojas Rimvydas Palubinskas tv3.lt neigė mušęs mergaitę – vyras tikina tik patraukęs jos ranką nuo šviesos jungiklio.

„Įvyko taip, kad aš pildžiau dokumentus, o vaikai junginėjo mašinoje šviesą. Aš tris ar keturis sykius buvau juos sudrausminęs. Tada mergaitės ranka buvo patraukta ir pasakyta, kad ji gaus per nagus. Paskui buvo nusivežta pas tėvus ir pasakyta tėvams, kad, jeigu vaikai nesielgs normaliai, aš jų paprasčiausiai nevešiu.

Penktadienį ryte ji buvo atėjusi, juokėsi, aš jai ir sakau: tau gražu, tu čia prisigalvojai, kad aš tau per galvą mušiau? Ji juokiasi sau atsisėdusi, ir viskas. Tą patį ir mamai pasakiau. Aš net per rankas jai nesudaviau – paėmiau už rankos ir nutraukiau nuo šviesos“- sakė R. Palubinskas.

REKLAMA

Pasak vyro, mergaitės broliai esą patvirtina, kad mergaitė melavusi.

„Toji mergaitė ir jos sesuo linkusios į tokius dalykus: jos mane išvadino gaidžiais ir visaip. Be to, jeigu aš ją būčiau mušęs, tada iš karto, kai nuvežiau pas tėvus, būtų jos pasisakiusios – tada jos nieko nesakė, nieko nesiskundė“ – kalbėjo vairuotojas.

V. Stankaitienė, sužinojusi tokius R. Palubinsko žodžius, nurodė, kad jis meluoja. Mergaitė, kuri kaltina vairuotoją smurtu, tv3.lt tvirtino, kad vairuotojas tikrai ją mušęs per galvą ir rankas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bus pradėtas tyrimas

Vilkaviškio rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Ramutis Mickus tv3.lt patvirtino, kad skundas iš V. Stankaitienės yra gautas, ir kad dėl įvykio bus pradėtas tyrimas.

„Sprendimas jau ketvirtadienį yra priimtas pradėti ikiteisminį tyrimą. Tyrimo atlikimas jau penktadienį bus nukreiptas į Vilkaviškio rajono policijos komisariatą“,– nurodė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų