REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vladimiras Putinas stebėjosi rusų gebėjimu išgyventi net ir sudėtingomis sąlygomis

papildyta 14:24

Rusijos prezidentas pradėjo skaityti metinę ataskaitą Federalinei Asamblėjai. Jau tradiciškai pastaraisiais metais Vladimiras Putinas pradėjo nuo pagyrų Rusijos tautai, kuri „sunkiu laikotarpiu įrodo, kad sugeba išpildyti užduotis net sudėtingomis sąlygomis“.

Rusijos prezidentas pradėjo skaityti metinę ataskaitą Federalinei Asamblėjai. Jau tradiciškai pastaraisiais metais Vladimiras Putinas pradėjo nuo pagyrų Rusijos tautai, kuri „sunkiu laikotarpiu įrodo, kad sugeba išpildyti užduotis net sudėtingomis sąlygomis“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbos pradžioje V. Putinas daugiausiai dėmesio skyrė socialinių problemų sprendimui: mokslo, sveikatos, meno klausimams. Tačiau nepaliko nuošalyje 

REKLAMA

„Svarbiausia vertybė“

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas taip pat papasakojo apie „visos šalies politikos prasmę“.

„Tai žmonių santaupos, žmogiškojo kapitalo, kaip pagrindinio Rusijos turto auginimas. Todėl mūsų pastangos (turi būti) nukreiptos į tradicinių vertybių ir šeimos palaikymą, demokratinės programos, ekologijos ir žmonių sveikatos gerinimą, kultūros ir išsilavinimo lygio kėlimą,“ – pasakojo V. Putinas.

REKLAMA
REKLAMA

Ieško draugų

Skelbdamas savo metinį pranešimą V.Putinas nurodė, kad Rusija yra pasirengusi dalyvauti sprendžiant pasaulinius iššūkius, jeigu bus gerbiami jos interesai.

„Mes nenorime konfrontacijos su niekuo“, – sakė jis, kalbėdamas puošnioje, baltu marmuru dekoruotoje Kremliaus salėje, kurioje buvo susirinkę pareigūnai ir parlamentarai. Prezidento kalba buvo tiesiogiai transliuojama per televiziją.

„Kitaip negu mūsų užsienio kolegos, kurios Rusiją laiko priešu, mes niekada neieškojome priešų, mums reikia draugų, – sakė V.Putinas. – Bet niekam neleisime kėsintis į mūsų interesus ir jų nepaisyti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rusijos santykiai su Vakarais dabar yra blogiausi nuo pat Šaltojo karo laikų ir taip įvyko dėl Ukrainos krizės bei karo Sirijoje. Per JAV rinkimų kampaniją prezidento Baracko Obamos administracija kaltino Rusiją įsilaužimais į Amerikos politinius tinklalapius ir elektroninio pašto paskyras bandant paveikti rinkimus. Kremlius šiuos kaltinimus atmetė.

„Pastaruosius kelerius metus susidūrėme su užsienio spaudimo bandymais panaudojant visus įrankius: nuo mitų apie Rusijos agresiją, (pareiškimų) apie kišimąsi į rinkimus iki mūsų sportininkų persekiojimo“, – sakė V.Putinas, turėdamas omenyje dopingo skandalus.

REKLAMA

Tikisi geresnių santykių su JAV

Pasak V.Putino, Rusija laukia santykių su JAV gerinimo Amerikos prezidento poste pradėjus dirbti Donaldui Trumpui.

„Esame pasirengę bendradarbiauti su naująja Amerikos administracija, – sakė Rusijos lyderis. – Svarbu normalizuoti ir plėtoti mūsų dvišalius santykius, remiantis lygiu ir abipusiai naudingu pagrindu. Mes bendrai atsakingi už pasaulinio saugumo ir stabilumo užtikrinimą bei neplatinimo režimo stiprinimą.“

V.Putinas pridūrė, kad Maskva tikisi sujungti pastangas su Vašingtonu prieš tarptautinį terorizmą. „Mūsų kariai Sirijoje vykdo tą užduotį“, – sakė jis.

REKLAMA

Rusija Sirijoje vykdo antskrydžių kampaniją, kuria remia prezidentą Basharą al Assadą ir padeda jo pajėgoms siekti reikšmingų pergalių, pastaruoju metu – Alepe, kuris prieš karą buvo didžiausias šalies miestas.

Savo kalboje, kurioje daugiausiai dėmesio skyrė ekonominiams ir socialiniams klausimams, V.Putinas sakė, kad Rusijos ekonomika žengia atsigavimo keliu, ir kalbėjo apie fiksuojamą augimą kai kuriuose pramonės bei žemės ūkio sektoriuose. Pasak jo, žemės ūkio produkcijos eksportas šiemet viršys 16 mlrd. dolerių (15 mlrd. eurų) ir pranoks pajamas iš ginklų eksporto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rusijos ekonomika 2015 metais susitraukė 3,7 proc., o šiais metais recesija tęsėsi – dėl mažų naftos kainų ir Vakarų sankcijų.

V.Putinas sakė, kad vyriausybė turėtų skatinti augimą pasiūlydama paramą ūkininkams ir kurti priemones smulkiajam verslui skatinti.

Jis pažymėjo, kad infliacija, kuri pernai buvo beveik 13 proc., šiemet turėtų sumažėti iki 6 procentų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų