REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Geros žinios žmonėms, turintiems silpną imuninę sistemą. Paaiškėjo, kad yra būdų, kaip galima savo sveikatą apsaugoti nuo ligų be vaistų.

Geros žinios žmonėms, turintiems silpną imuninę sistemą. Paaiškėjo, kad yra būdų, kaip galima savo sveikatą apsaugoti nuo ligų be vaistų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žemiau pateikiame brightside.me tinklapio atrastus 8 įpročius, kurių atsisakę pagelbėsite sau šaltuoju metų sezonu ir išvengsite kosulio, slogos.

REKLAMA

1. Nosies lašai prieš einant į lauką

Šaltas oras daro nosies ertmę siauresnę, o vaistų pagalba tik pablogina situaciją. Pasirodo, dėl lašų nosies gleivinė negali gintis nuo mikroorganizmų, taip pat ir sušildyti oro, kurį įkvepiame. Todėl geriausia nosį išsipūsti.

2. Kvėpavimas per burną

Kai lauke kvėpuojame per burną, oras, patenkantis į plaučius, nesušyla, tad lengva susirgti angina. Norint išvengti to, geriausiai lėtai ir giliai kvėpuoti per nosį.

REKLAMA
REKLAMA

3. Nosies ir burnos dengimas šaliku

Šaltuoju sezonu, norėdami apsaugoti veidą, dažnai pridengiami jį šaliu. Visgi toks pasirinkimas tik blogina situaciją – mat per šaliką patenka daug šaltesnis oras, nei be jo. Tai gali sukelti anginą, bronchitą, sudirginti odą. Jei vis tiek negalite neprisidengti veido, bent palikite atvirą nosį.

4. Bėgimas namo, kai šalta

Patartina, kai žiemą skubate namo, sustoti šiltoje vietoje, atgauti kvapą ir tik tada tęsti kelionę. Skubėti ir dar labiau šalti – nėra gera išeitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Itin sandarūs drabužiai

Tiek sandarūs rūbai, tiek tokio tipo avalynė garantuoja, kad greičiau sušalsite. Kai dėvite šiek tiek laisvesnius drabužius, kūnas lengviau išlaiko šilumą ir greičiau sušyla.

6. Karštų skysčių vartojimas

Karšta arbata, kava išplečia kraujagysles. Tokiu atveju, išėjus į šaltį, kūnas praranda didelę dalį šilumos. Jei ištroškote, gerkite šiltus skysčius, bet ne karštus.

7. Alkis

Kūno šilumos palaikymui mums reikia energijos, kurią, be abejo, gauname su maistu. Tad akivaizdu, kad prieš einant laukan reikia pavalgyti ar su savimi turėti užkandžių, jog turėtumėte energijos.

8. Alkoholio vartojimas lauke

Geriant alkoholį lauke, kūnas sušils tik 30-40 minučių. O atšals jis dar greičiau nei prieš gėrimą. Tokius gėrimus siūloma vartoti kambario temperatūros.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų