REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
„Red Hot Chili Peppers“ (nuotr. asm. archyvo)

Vasarą ant Dauguvos upės krantų įvyks vienas įspūdingiausių kitų metų koncertų Latvijoje – grupės „Red Hot Chili Peppers“ šou.

5

Vasarą ant Dauguvos upės krantų įvyks vienas įspūdingiausių kitų metų koncertų Latvijoje – grupės „Red Hot Chili Peppers“ šou.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viena sėkmingiausių muzikos istorijoje roko grupių koncertuos Rygoje, Lucavsalos saloje. Manoma, kad precedento Latvijos istorijoje neturinčiame koncerte apsilankys apie 30 tūkst. žmonių iš visų Baltijos šalių.

REKLAMA

Po ilgokos pertraukos Rygoje vėl bus surengtas grandiozinis roko koncertas po atviru dangumi. Amerikiečių roko grupė „Red Hot Chili Peppers“ Latvijoje lankysis pasaulinių gastrolių metu ir pristatys vasarą išleistą albumą „The Getaway“.

Šešis „Grammy“ apdovanojimus pelniusių rokerių vienuoliktasis studijinis albumas sulaukė didelės sėkmės. Vos pasirodęs, įrašas tapo perkamiausiu daugelyje pasaulio šalių: Australijoje, Belgijoje, Airijoje, Nyderlanduose ir N. Zelandijoje. Jungtinėse Amerikos Valstijose „The Getaway“ pasiekė perkamiausių albumų dešimtuką.

REKLAMA
REKLAMA

2012 m. į „Rock‘n‘roll Hall Of Fame“ šlovės muziejų įtrauktos grupės albumą įrašyti padėjo vieni geriausių prodiuserių pasaulyje Danger Mouse ir Nigelas Godrichas. Dauguma muzikos kritikų teigia, kad „The Getaway“ yra vienas sėkmingiausių „Red Hot Chili Peppers“ albumų. „Vienas iš geriausių grupės albumų pastaraisiais metais“, – „pipirų“ darbą įvertino muzikos žurnalas „Rolling Stone“.

1983-aisiais susikūręs ketvertukas priklauso aukščiausiai muzikos pasaulio lygai. Jau tris dešimtmečius „Red Hot Chili Peppers“ yra ryškiausios roko muzikos žvaigždės. Jų dainos „Under The Bridge“, „Give It Away“, „Californication“, „By The Way“ bei „Scar Tissue“ buvo ne tik pasauliniai hitai, bet ir tapo įkvėpimo šaltiniu daugybei grupių. „Red Hot Chili Peppers“ yra pardavę daugiau nei 80 milijonų albumų.

Latvijoje liepos 27 d. koncertuosiančios grupės „Red Hot Chili Peppers“ vokalistas Anthony Kiedis neslepia savo lietuviškos kilmės. Meilės romanus su dainininkėmis Sinead O’Connor, Madonna, manekene Heidi Klum ir kitomis garsiomis moterimis mezgęs Anthony turi lietuviško kraujo. Dainininko proseneliai Antanas ir Julija Kiedžiai dar XX a. pradžioje emigravo iš Lietuvos į JAV. Charizmatiškas atlikėjas apie savo lietuviškas šaknis rašė autobiografinėje knygoje „Scar Tissue“, Lietuvos vardas yra minimas dainoje „Especially In Michigan“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų