REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Faktai, kurių nežinojote apie Michelle Obama (nuotr. SCANPIX)

Šią savaitę Barackas ir Michelle Obamos švenčia 24-ąsias vestuvių metines. Ne paslaptis, kad poros santuokinis gyvenimas visuomet buvo lydimas saldžių akimirkų.

7

Šią savaitę Barackas ir Michelle Obamos švenčia 24-ąsias vestuvių metines. Ne paslaptis, kad poros santuokinis gyvenimas visuomet buvo lydimas saldžių akimirkų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastaruosius 8-erius metus, kuomet B. Obama buvo išrinktas pirmai kadencijai, jų gyvenimą sekė visas pasaulis. Nors daugelis žino tam tikrų faktų apie jų santuoką, gyvenimą Baltuosiuose rūmuose ar labdaringą veiklą, žurnalas „Vogue“ poros sukaktuvių proga atskleidė keletą istorijų, kurių nežinojote apie Michelle Obama.

REKLAMA

Michelle pažintis su Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentu

Michelle pirmą kartą Barack Obama sutiko 1989 m., kai praėjus metams po Harvardo teisės mokyklos baigimo, buvo paskirta jo mentore. Kadangi jų santykiai buvo griežtai profesiniai, Michelle bandė jį suvesti su savo draugais, bet tai nelabai sekėsi. Įpusėjus vasarai, Barackas pakvietė Michelle į pasimatymą, kurio metu jie nuėjo pavakarieniauti ir pažiūrėti filmą „Do the Right Thing“. 2004 metais išskirtinio interviu metu Michelle prisiminė pirmąjį jų pasimatymą: „Tai buvo fantastiška, jis tikrai labai stengėsi sužavėti... Jam pavyko, jis išvertė mane iš kojų“.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau jos šeimai reikėjo daugiau pastangų, kad įtikintų. „Mes jam davėme mėnesį, daugiausiai“, - pasakojo jos brolis Craig Robinson. „Ne todėl, kad jam buvo kažkas negerai. Jis buvo protingas, patrauklus, gražus ir aukštas, o tai buvo svarbu. Bet mes žinojome, kad jeigu jis padarys kažką blogo, mes atsakysime tuo pačiu jam. Ji, kaip ir mūsų tėvas, visiems kėlė labai aukštus standartus“, - pridūrė brolis.

Po kelerių piršimosi metų, Barackas nustebino savo tuometinę merginą, pakviesdamas vakarienės mieste. Kai atėjo metas galutiniam pasipiršimui, ant stalo buvo padėta dėžutė su sužadėtuvių žiedu, šalia jos deserto. „Aš nemanau, kad apskritai tada valgiau“, - prisipažino ji vėliau ir pridūrė: „Aš buvau šokiruota“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji dama ir mados pasaulis

Visuomet tobulai atrodanti Michelle yra prisipažinusi, jog stengiasi tikslingai leisti savo pinigus ir siekia padėti jauniems dizaineriams. „Aš myliu viską, kas yra mano spintoje, todėl aš priimu sprendimus, kurie turi prasmę, žinodama, kad man patiks viskas, ką įsigysiu. Manau, kad tai yra mano filosofija“, - pripažino Michelle. Pasak jos, Barackas Obama galėtų šito pasimokyti.

„Jis nesupranta mados“, - kartą juokavo ji. „Jis visada klausia: „Ar tai nauja? Aš nemačiau šito anksčiau“, o aš atsakau: „Gal rūpinkis savo reikalais? Spręsk pasaulines bado problemas. Nešdinkis iš mano spintos“, - pasakojo Pirmoji dama.

REKLAMA

Gyvenimas Baltuosiuose rūmuose

Kai Michelle vyras kandidatavo į Kongresą 2000 m., jos buvo paklausta, kas jai labiausiai patinka rinkiminių kampanijų metu. Po ilgos pauzės, Michelle atsakė, kad labiausiai mėgaujasi aplankydama labai daug įvairių svetainių, nes tai jai duoda naujų dekoravimo idėjų. Po penkiolikos metų, būnant Pirmąja dama, ji pati prisidėjo prie senojo šeimos valgomojo ir pertvarkė jo erdves.

„Tu jauti labai didelę atsakomybė, tvirtai nuspręsdamas kažką keisti, ir įsitikinti, kad pokyčiai atspindi ne tik Baltųjų rūmų vertybes, bet ir visos šalies vertybes“, - pripažino Michelle. „Gyvenimą čia aš įvardiju, kaip dovaną. Jaučiuosi nuostabiai, turėdama galimybę rūpintis šiais namais, bet taip pat norisi būti užtikrintam, jog Amerika jaučiasi taip, lyg čia būtų jų visų namai“, - pasakojo Pirmoji dama.

REKLAMA

Karjeros tikslai ir studijos universitete

Kai kurie Michelle Obama vidurinės mokyklos mokytojai teigė, kad ji pervertino savo galimybes, norėdama įstoti į vieną geriausių JAV universitetų – Prinstoną. „Tas negatyvas skatino mane veikti toliau“, - vėliau pasakojo Michelle. „Galų gale, aš vis tiek įstojau į Prinstoną ir tai buvo viena geriausių dienų mano gyvenime“, - didžiavosi ji. Taip M. Obama, užaugusi vieno kambario bute, kur pica buvo laikoma ypatingu patiekalu, tapo viena iš trijų pirmųjų ponių, kurios turi įgijusios magistro laipsnį ir papildė Hillary Clinton ir Laura Bush gretas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų