REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis užkabino problemą, kurią spręsti jau bandė ne viena Vyriausybė, tačiau jos įveikti nepavyko niekam. Tai – valdininkų skaičiaus mažinimas.

Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis užkabino problemą, kurią spręsti jau bandė ne viena Vyriausybė, tačiau jos įveikti nepavyko niekam. Tai – valdininkų skaičiaus mažinimas.

REKLAMA

„Mes tikrai kalbame apie labai didelį skaičių valdininkų, kuriuos reikėtų optimizuoti“, - sakė R. Karbauskis.

„Tvarkant valstybės valdymo sistemą, mes kalbame ne apie kelių valdininkų skaičiaus sumažinimą. Bet nepereikime dabar prie skaičių, nes mes jų nerašėme ir programoje. Tarpusavio kalbose mes šnekame apie 20 ir daugiau procentų. Visas mūsų valstybės valdymo aparatas yra išpūstas, tarnybos dubliuoja viena kitą.

Labai daug žmonių, kurie visai neturi jokių sugebėjimų. Jie užima tam tikras pareigas, nes turi partinius bilietus. Ką aš visų pirmiausia pasakiau tai, kad nei vienos partijos bilietas nebus indulgencija. Kitaip sakant, nebus galima neturėti konkrečių sugebėjimų ir užimti tam tikras pareigas. Tiems žmonėms teks darbo ieškoti kitur“, - sakė R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA

Valstiečiai Seimo pirmininku siūlys rinkti profesorių Viktorą Pranckietį, Seimo vicepirmininke – parlamentarę Rimą Baškienę, trečiadienį pranešė partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis. Ne viena Vyriausybė deklaravo, kad reikia mažinti valdininkų skaičių, tačiau to pasiekti joms nepavyko.

REKLAMA

„Aš galiu pasakyti, kad kol partijos ministerijas, departamentus, valstybės institucijas naudodavo kaip įdarbinimo agentūrą, tol aišku laimima pozicija ir iš karto yra noras savo draugams, bičiuliams, artimiesiems geresnį gyvenimą. Mes tokio tikslo visiškai neturime. Nėra jokio sąrašo žmonių, kur būtų stovima, laukiama kažkokių pareigų.

Tikrai niekas nieko neatleidinės ir nepriiminės vien todėl, kad kažkoks žmogus yra konkrečios partijos narys. Viskas bus vedama į galimybę tam žmogui vykdyti pareigas. Jeigu tu turi sugebėjimus, jokio skirtumo ar tu socialdemokratas, valstietis ar konservatorius, jokio skirtumo. Žmonės, net ir esantys opozicijoje, gali būti ramūs“, - sakė R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA

„Papildomų darbo vietų kūrimas ir išlaikymas tų, kurios jau yra, toks darbo agentūros principas, nuo šios Vyriausybės darbo pradžios išnyks. <..> Jeigu kalbame apie švietimą, apsaugas ir kitas sistemas, aišku, kad mes turime žiūrėti, kur mes ką galime sutvarkyti“, - sakė valstiečių lyderis R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų