REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
36
Uuostamiestyje pristatyta drabužių ir papuošalų kolekcija (Manto Lideikos nuotr.)

Vėlų penktadienio vakarą Klaipėdos "Herkaus galerijoje" rinkosi madai neabejinga uostamiesčio publika. Renginio metu buvo pristatytas bendras dviejų autorių kūrybinis projektas.

36

Vėlų penktadienio vakarą Klaipėdos "Herkaus galerijoje" rinkosi madai neabejinga uostamiesčio publika. Renginio metu buvo pristatytas bendras dviejų autorių kūrybinis projektas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dviejų dalių drabužių kolekciją pristatė dizainerė Miglė Miliauskaitė ("Positive Fashion"), o aksesuarus, kurie buvo specialiai kuriami prie pristatomų drabužių – kūrėja Kristina Abraitienė ("K Art").

REKLAMA

Papuošalų kūrėja K.Abraitienė kuria jau daugiau nei dvejus metus. Kūrėja išgarsėjo posakiu, kad ypatingos moterys puošiasi ir be progos. Tačiau vėlų penktadienio vakarą buvo pristatyta jos naujausia kolekcija "Midnight Queen" ypatinga tuo, jog yra skirta vakarėliams, iškilmingoms progoms.

"Kiekviena pasipuošusi moteris jaučiasi ypatinga ir išskirtinė, o tai suteikia jai didžiulio pasitikėjimo savimi", – sako K. Abraitienė, kuriai norisi, kad moterys jaustųsi prabangiai, tarsi tikros karalienės. Naujojoje aksesuarų kolekcijoje gausu "Swarovski" kristalų, sidabrinių ir paauksuotų detalių.

REKLAMA
REKLAMA

K.Abraitienė savo kūryba jau spėjo pelnyti ir žinomų moterų simpatijas. Dainininkė Eglė Jakštytė, „Mis Lietuva 2013“ Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė, modelis ir rankinių kūrėja Gerda Štelemėkaitė, makiažo meistrė Neringa Čukinienė mielai puošiasi "K Art" papuošalais.

Renginio metu dizainerė M. Miliauskaitė pristatė dviejų dalių kolekciją, išskiskiriančia minimalizmu ir juodos spalvos variacijomis. "Tai – savotiškas emocinis iššūkis man pačiai, bandymas prisijaukinti juodą spalvą. Tik visai neseniai pasisiuvau, regis, privalomą turėti mažą juodą suknelę. Visi, kas mane pažįsta, žino, jog Miglės spintoje daug spalvų ir faktūrų, bet juodos – nė kvapo... Tačiau neseniai teko dalyvauti vienoje įvaizdžio komunikacijos paskaitoje, kurios metu įtaigiai buvo pasakojoma apie juodą spalvą ir jos privalumus. Nusprendžiau ir pati tuo įsitikinti. Vienas iš aspektų – vilkėdamas juodai, ryškiau matai aplinką! Ir iš tiesų, tamsūs drabužiai nebūtinai perteikia tik blogą nuotaiką ar juolab skausmą", – sako "Positive Fashion" prekės ženklo įkūrėja. M. Miliauskaitė prisipažįsta, kad šiandien iš naujo ima suprasti legendinės dizainerėsCoco Chanel žodžius: „Moterys mąsto apie visas spalvotas spalvas. Jau sakiau, kad juodoje yra visos spalvos. Baltoje irgi. Jų grožis yra absoliutus. Jos yra tobula harmonija“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiau nei šešerius metus mados pasaulyje besisukanti M. Miliauskaitė kuria save ir savo aplinką mylinčiai moteriai. "Ji – žavingai moteriška, empatiška, drąsiai priimanti visas emocijas ir iššūkius. Akimirką gali būti persmelkta klasikos, o kitą – jau striksėti su botais per balas. Ji kupina netikėtų saviraiškų, savęs, o kartais ir stiliaus paieškų", – sako M.Miliauskaitė. Ne vieną kolekciją pristačiusi dizainerė įsitikinusi, kad apranga daro įtaką savijautai, savivertei ir netgi suteikia sėkmės. "Drabužiai suformuoja emocijas, siunčia žinutę aplinkai, todėl nieko nekuriu atsitiktinai", – teigia M. Miliauskaitė, savo prekės ženklo pavadinimu skleidžianti pozytyvumą ir šypseną.

REKLAMA

Kodėl vilnietė papuošalų kūrėja K. Abraitienė ir vilnietė, bet šiuo metu gyvenanti Kaune, drabužių dizainerė M. Miliauskaitė sumanė kolekcijos pristatymą organizuoti Klaipėdoje? "Tai savotiška dovana mūsų kūrybos gerbėjams, kurių labai daug turime Vakarų Lietuvoje", – sakė K. Abraitienė.

Įdomu tai, kad jungtinę drabužių ir papuošalų kolekciją drauge su modeliais demonstravo grožio konkurso „Miss Racing“ nugalėtoja palangiškė Agnė Kulytė bei Klaipėdos moterų krepšinio komandos "Fortūna" žaidėjos.

Madingą renginį vedė režisierius ir renginių vedėjas Tomas Jašinskas. Savo dainomis svečius džiugino šiųmečio konkurso „Sliavianskij bazar“ finalininkė Valerija Iljinaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų