REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketverius pastaruosius metus Lietuvos žaliųjų partijai vadovavęs Seimo narys Linas Balsys toliau šių pareigų nebeis.

Ketverius pastaruosius metus Lietuvos žaliųjų partijai vadovavęs Seimo narys Linas Balsys toliau šių pareigų nebeis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savaitgalį vykusiame partijos suvažiavime buvęs prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjas nekandidatavo į partijos pirmininkus – nesiekė trečios kadencijos.

REKLAMA

Partijos pirmininku išrinktas buvęs įmonės „Rubikon“ akcininkas, milijonierius Remigijus Lapinskas.

Kaip R.Lapinskas nurodo anketoje Vyriausiosios rinkimų komisijos svetainėje, 2010 metų sausio mėnesį jis likvidavo visas investicijas šioje įmonių grupėje ir nuo to laiko investuoja į įmones atsinaujinančios energetikos, nekilnojamojo turto ir pramogų verslo srityse.

„Lietuvos žaliųjų partijos tolesnis stiprinimas, vystymas, skyrių plėtra ir naujų narių pritraukimas yra vieni iš pagrindinių uždavinių šiuo laikotarpiu. Pastarieji rinkimai parodė, jog dar turime stiprinti skyrius, kurti juos tuose regionuose, kur jų neturime, kad galėtume pilnu pajėgumu dalyvauti savivaldos rinkimuose. Tai bus pagrindinis mano, kaip partijos pirmininko, uždavinys“, – partijos pranešime cituojamas R.Lapinskas.

REKLAMA
REKLAMA

L.Balsys savo ruožtu teigia, kad ketina susitelkti į parlamentinę veiklą – jis Seimo rinkimuose vienintelis iš šios partijos iškovojo parlamentaro mandatą.

„Rinkėjai man parodė didelį pasitikėjimą ir antrajai Seimo nario kadencijai buvau išrinktas Panerių apygardoje, kuri savo teritorija yra viena iš didžiausių apygardų Lietuvoje. Noriu susikoncentruoti į darbą su rinkėjais ir parlamentinę veiklą. Prieš akis daug darbo atliekų tvarkymo, daugiabučių namų renovacijos, administravimo, šilumos kainų mažinimo ir kitose visuomenei svarbiose srityse“, – pranešime teigia L.Balsys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Suvažiavimas taip pat išrinko naują Lietuvos žaliųjų partijos tarybos pirmininką – juo tapo visuomenininkas, aktyvus įvairių aplinkosauginių organizacijų narys Laurynas Okockis, šiuo metu dirbantis Valstybės sienos apsaugos tarnyboje tarptautinio bendradarbiavimo srityje.

Lietuvos žaliųjų partija nepateko į Seimą per daugiamandatę apygardą, nes neperžengė 5 proc. balsų ribos. Už šią partiją balsavo mažiau nei 2 proc. rinkėjų. L.Balsys išrinktas Vilniaus Panerių vienmandatėje apygardoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų