REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
48
Kauno „Žalgiris“ – Tel Avivo „Maccabi“ (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antradienį Stambule pralaimėjo „Fenerbahče“ krepšininkams, o jau penktadienį stojo į dar vieną kovą Eurolygoje. Varžovas buvo Tel Avivo „Maccabi“ klubas iš Izraelio. Deja, tačiau nepavyko laimėti ir vėl. Kauniečiai nusileido varžovams 74:87 (16:21, 16:22, 25:21, 17:23).

48

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antradienį Stambule pralaimėjo „Fenerbahče“ krepšininkams, o jau penktadienį stojo į dar vieną kovą Eurolygoje. Varžovas buvo Tel Avivo „Maccabi“ klubas iš Izraelio. Deja, tačiau nepavyko laimėti ir vėl. Kauniečiai nusileido varžovams 74:87 (16:21, 16:22, 25:21, 17:23).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau pirmame kėlinyje svečiai išsiveržė į priekį ir sėkmingai stabdė visus žalgiriečių mėginimus atsitiesti. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai puikiai kovojo dėl atšokusių kamuolių - 35:24, tačiau ypač pirmoje dvikovos dalyje tragiškai atakavo nuo trijų taškų linijos (9\33 - 27,3 proc.). Tai jau trečias Lietuvos čempionų pralaimėjimas Eurolygoje. Kitas rungtynes jie žais lapkričio 4 dieną namie su Stambulo "Darussafaka" krepšininkais.

REKLAMA

Žalgiris“: L. Lekavičius - 16 (8 atkovoti kamuoliai, 6 rezultatyvūs perdavimai), Kevinas Pangosas – 11, L. Wetermannas ir Edgaras Ulanovas, B. Motumas – po 9, R. Javtokas ir A. Milaknis – po 6, P. Jankūnas – 4, R. Seibutis ir A. Kavaliauskas – po 2, A. Lima – 0.

Maccabi“: A. Goudelockas – 18, D. Smithas – 17, S. Weemsas – 16, D.J. Seeley – 11, C. Iversonas – 10.

Pirmas kėlinys

Kažkada iš proto gerąja prasme „Žalgirio“ sirgalius vedęs Sonny Weemsas rungtynes prieš kauniečius pradėjo dviem taikliais trtaškiais, tačiau kauniečiai neatsiliko ir rezultatas, sužaidus 4 minutes, buvo lygus 8:8.

REKLAMA
REKLAMA

Į areną susirinkę „Žalgirio“ sirgaliai buvo nepatenkinti teisėjų priimamais sprendimais ir turėjo tam pagrindo: švilpukai tikrai buvo abejotini. Triukšmas buvo toks didelis, kad krepšininkai negirdėjo, kai arenos pranešėjas paskelbė apie minutės pertraukėlę.

Fanai tikriausiai atsižvelgė į Šarūno Jasikevičiaus žodžius po pirmųjų rungtynių, kai pastarasis kiek papriekaištavo dėl per tylių tribūnų. Ilgai netrukus pasigirdo ir garsioji „F**k you, referee“ skanduotė.

Po pirmųjų 10-ties minučių svečiai buvo priekyje 16:21.

Antras kėlinys

„Maccabi“, jau atrodė, kad truktels į priekį, tačiau L. Lekavičiaus tritaškis vėl skirtumą sumažino iki 5 taškų (27:32).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Toliau fanų nepasitenkinimo taurę pildė teisėjai, o tiksliau, Josephas Bissangas iš Prancūzijos. Juodaodžio pusėn jau pasigirdo ir įžeidžiančių rasistinių šūksnių.

„Maccabi“, iki didžiosios pertraukos likus mažiau nei 3 minutėms, susikrovė dviženklę persvarą 27:39, o po pirmosios rungtynių dalies pirmavo 32:43.

Trečias kėlinys

Izraelio klubas parodė, kad ir antroje rungtynių pusėje nėra nusiteikę juokauti, o žalgiriečius rungtynėse laikė geras Luko Lekavičiaus žaidimas.

Po L. Lekavičiaus ir E. Ulanovo tritaškių bei L. Westermanno prasiveržimo komandas teskyrė 6-i taškai (42:48).

REKLAMA

Pagaliau prabilo ir Kevinas Pangosas! Jis sušveitė du tritaškius iš eilės ant kojų pakėlė visą „Žalgirio areną“.

Prieš lemiamą ketvirtį „Maccabi“ turėjo 7 taškų pranašumą (57:64).

Ketvirtas kėlinys

Maža to, kad „Maccabi“ kėlinį pradėjo sėkmingiau, technines pražangas gavo Šarūnas Jasikevičius ir Leo Westermannas, o varžovai atitrūko 58:73.

Antroje kėlinio pusėje skaudžiai ant parketo krito Augusto Lima, jį teko keisti. Varžovai toliau laikė dviženklį atstumą ir, likus žaisti 4 minutes, pirmavo 68:80.

A. Goudelocko tritaškis padidino „Žalgirio“ deficitą iki 15-kos taškų ir, atrodo, užbaigė rungtynes. Kauniečiai dar bandė kabintis, tačiau pritrūko laiko ir svečiai šventė pergalę. Vyšnią ant torto dar uždėjo S. Weemso dėjimas iš viršaus. Galutinis rezultatas – 74:87.

REKLAMA

Prieš rungtynes

Pirmasis ant parketo žengė ir taikiklį derino Artūras Milaknis, iki rungtynių dar buvo likę daugiau nei valanda. Snaiperiui teko kiek prisitaikyti prie tuo metu apšilinėjančių šokėjų.

Apžvalga

Kol kas žalgiriečiai yra patyrę dvi nesėkmes ir iškovoję vieną pergalę, kai namuose įveikė Vitorijos „Baskonia“ krepšininkus 78:73.

Prieš rungtynes buvęs izraeliečių treneris Pini Geršonas buvo atviras: „Maccabi“ turėtų nugalėti. Būtų staigmena, jei laimėtų „Žalgiris“, tačiau pasakysiu taip: šansai „Žalgiriui“ laimėti šiandien yra didesni nei Izraelio rinktinei nugalėti Lietuvos komandą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiandienos varžovai iš Izraelio stipriausią senojo žemyno turnyrą pradėjo dviem pralaimėjimais, tačiau antradienį sugebėjo palaužti Stambulo „Galatasaray“ ekipą.

Per pirmas tris rungtynes kauniečių gretose naudingiausiai rungtyniauja Paulius Jankūnas, renkantis po 9 taškus, 7 atkovotus kamuolius ir 15,3 naudingumo balus per rungtynes. 

Jam sėkmingiausiai talkina prancūzas Leo Westermannas, kurio sąskaitoje – vidutiniškai 13 taškų, 3,7 rezultatyvaus perdavimo ir 13,7 naudingumo balo.

Varžovų iš Izraelio klube iki šių rungtynių geriausiai atrodė Andrew Goudelockas, renkantis po 18,3 taško, 4,3 rezultatyvaus perdavimo ir 21 naudingumo balą per rungtynes.

REKLAMA

Buvęs žalgirietis Sonny Weemsas – dar rezultatyvesnis, jis, sugrįžęs po traumos, per dvi žaistas rungtynes metė vidutiniškai 19 taškų ir rinko po 18,5 naudingumo balų.

Dar vienas statistikos rodiklis, kuris krenta į akis prieš mačą – komandų pelnomi taškai. „Žalgiris“ vidutiniškai renka po 74 taškus, tuo tarpu varžovai – net 92,3. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų